Widok

AKCJA "TRZEŹWY KASZUB

Proponuję, aby Wydział Ruchu Drogowego KMP Sopot/Gdynia/Gdańsk zorganizował akcję pod kryptonimem "Trzeźwy Kaszub". Cel akcji - sprawdzenie trzeźwości kierowców przewożących pracowników z podtrójmiejskich firm budowlanych.

Codziennie widzę na Wielkopolskiej/Chwaszczyńskiej "busowany" podtrójmiejskich firm budowlanych, w nich siedzą pracownicy, raczą się piwskiem, kierowcy również.

Uważam, że taka akcja bezsprzecznie przyczyniłaby się do poprawienia bezpieczeństwa na drogach, zadziałałaby profilaktycznie na sympatyków picia piwska "po robocie", w szczególności podczas prowadzenia pojazdów mechanicznych. Tylko wyjdzie im na zdrowie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
co do picia alkoholu będąc kierowcą pojazdu to nie tylko problem Kaszub
podjeżdżanie traktorem pod sklep po pracy w polu aby zaspokoić pragnienie zimnym chmielem i podsumowaniem całego dnia jest wręcz normalne i powrót do domu po kilku nikomu nie przeszkadza a policja, ich policja wielokrotnie przymyka oko bo to brat kuzyna lub maż mojej ciotki
czym mniejsza społeczność tym bardziej zażyłe związki..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
kolejne zaszufladkowanie to tak to nie .........????????!!!!!!!!! ...???!!!
czy malarstwo było by podziwiane gdyby każdy tak samo tworzył itp

'witam' rzucone kulturalnie 'dzień dobry' do czasu niezadowolenia
wybranego z pośród wielu..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Witam" rzeczywiscie jest niezgrabne i tez nie lubie. Ale co jest zlego w serdecznym pozdrowieniu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzy kropki, jako pauza, są jak najbardziej dozwolone. Zwielokrotnianie wielokropków (vide Zakichany) jest swoistą manierą, której szczerze nie lubię, tak jak co drugie słowo mówienie "generalnie" lub pisanie "witam serdecznie" i "pozdrawiam serdecznie".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hal, tyle kropek? czyżby za często czytujesz wątek o Z i M?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no tak...zapomniałem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hal- przecież wszyscy wiedzą, że On/Ona tam skręci. Przecież jeździ tam codziennie :)))
Jak pojedziesz do Wejherowa to też prawie każda ulica jest jednokierunkowa :)
Większość ulic w centrum miasta jest jednokierunkowa.
Za to w Trójmieście jak wyłączą na jakimś skrzyżowania światła to jest dopiero jazda bez trzymanki, he, he, he.

Jednokierunkowe w Kartuzach, czy Kościerzynie?.....chyba Ci się coś pomyliło....więcej takich dróg jest w trójmieście, chyba ze ne wiesz co to jest droga jednokierunkowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Większość ulic w takiej Kościerzynie, czy Kartuzach jest jednokierunkowa, więc siłą rzeczy oni nie potrafią jeździć w większym mieście.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
No ja rozumiem Kościerzyna stolica Kaszub, ale Gdańsk? To jakieś nieporozumienie- spytaj się Gdańszczanina coś po Kaszubsku to nic nie zrozumie.
Halewicz- no to jeździmy do pracy podobną trasą :) Ja nie lubię GKA nie patrzą i bardzo lubują się w skręcaniu z lewego pasa w prawo-ech...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co mieli napisać chicago
Pijacy są na lewych budowach. Jak nie ma nadzoru od G.W. to firmy bud-zryw zrobią źle wszystko co można zrobić źle. Takie pijaki pojawiają się głównie na małych, prywatnych budowach które są pozbawione stałego nadzoru technicznego.
Najbardziej mnie wkurza ten wszechobezcny szyld GDANSK STOLICA KASZUB! I to po ichniemu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
3:2 Czechy, to temat o trzeźwości za kierownicą ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
3:2 Czechy dzisiaj wygrają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A tak ogólnie trzeźwy kierowca. Wszyscy powinni kierować pojazdami trzeźwi.
A ja dziś widziałem busa NE (nędza elbląska tzw. z powodu brudu i korozji oraz wieku pojazdu) którym przemieszczało się grono pijanych osób w uniformach. Kierowca był trzeźwy?
I wiecie oczywiście wybrali lewy pas obwodnicy i prędkość 115km/h :-). Ruch był mały wiec nie przeszkadzali ale po miszczowsku.

Za to brafo normalnie dla GPU zielonego nie dość ze prawą stroną to czysty bus i nie dymił :-)

a akcja jak najbardziej potrzebna i to nie tylko
TRZEŹWY KASZUB ale też TRZEŹWY ROBOTNIK z GTC NE NBA CB GS to plaga lewego pasa trójmiejskich dróg. Natomiast GSP to plaga parkingów trójmiasta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To prosta sprawa. Przez ulicę Chwaszczyńską każdego ranka przejeżdżają busy/vany z rejestracjami GKS/GWE/GKE/GST/etc., w nich jadą pracownicy firm budowlanych/remontowych/etc., które za swoją siedzibę mają tereny Kaszub. Pracownicy tych firm za kołnierz nie wylewają i picie zaczynają już od rana. Byłem naocznym świadkiem (dwukrotnie), gdy pasażerowie i KIEROWCA raczyli się piwskiem Specjal...jadąc Chwaszczyńską.
Jakiś czas temu mój znajomy zrobił u siebie na budowie poranne badanie alkomatem - połowa z Kaszubów była po "jednym" piwku...o 7 rano.
Więc to co napisałem, jest jak najbardziej prawdziwe i faktycznie taka akcja ukróciłaby ten proceder...dla zdrowia i bezpieczeństwa wszystkich.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Kanał albo najazd (36 odpowiedzi)

witam wie ktoś gdzie jeszcze w gdańsku można autem skorzystać z kanału lub najazdu? muszę...

do góry