tylko dlatego, ze mi w Urzedzie powiedziano, ze nie jest wazny 3 miesiace tylko dluzej wiec chcialam wyjasnic, czy to babka sie pomyliła, co byloby normalne biorąc pod uwage kompetencje co niektorych. Pozdrawiam
no to może faktycznie była niekompetentna, bo ja sie i telefonicznie i potem na miejscu dopytywałam
ale swoja droga to faktycznie dziwne, że akt sie przeterminowuje, skoro nic sie na nim nie zmienia
To chybanie akt urodzenia ważny jest 3 miesiące, lecz "zaświadczenia stwierdzającego brak okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa osobom zamierzającym zawrzeć małżeństwo w kościele" które jest wydawane w USC. Tak mi się wydaje :-)
aaa - a chyba to tylko akt chrztu jest wazny 3 mies!!!akt urodzenia- najczesciej skrocony akt urodzenia przeciez nie ma daty waznosci :> faktycznie....ja przeciez w domu mam sowj akt urodzenia i cale zycie go "uzywam " i dalej jest aktualny
:D
akt urodzenia to dokument ktory jest wystawiany przez USC - dowod tego ze sie urodziles/as:)) on jest wazny cale zycie!!!!!!to akt chrztu swietego ktory znajduje sie w parafii gdzie odbyl sie chrzest jest wazny 3 mies- zreszta nie oryginal tylko odpis na takim smiesznym formularzu :))))jasne??:>
Akt urodzenia napewno nie jest wazny tylko 3 miesiace.wazny jest do tej pory az nie ulegnie zniszczeniu.ja takze swoj mam juz kupe lat i caly czas uzywam:)