Widok

AKT URODZENIA WAŻNE

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy akt urodzenia też jest ważny 3 miesiące? Bo narzeczony ma jakiś stary i nie wiemy.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, 3 miesiące

.
czy na 100% trzy miesiace?
tak mi powiedziano w USC

.
na 100% 3 msc, mi tez tak powiedział i ksiądz i w USC
to byloby smieszne, przeciez na akcie urodzenia nie ma zadnych informacji, ktore ewentulanie moglyby ulec zmianie. Jestescie pewne ze 3 miesiace?
ja pierdziele!!!!!!!

(0-58) 323-61-35
(0-58) 323-61-95

to numery do USC,
zapytaj bedziesz wiedziała !!!!!!!!!!!!!!!!

.
dziekuje za uprzejma odpowiedz :)
no dobra, juz jestem miła, przepraszam
ale 3 razy jest na pisane że tak, a ty swoje :)

.
na 100% :)) niestety...

tylko dlatego, ze mi w Urzedzie powiedziano, ze nie jest wazny 3 miesiace tylko dluzej wiec chcialam wyjasnic, czy to babka sie pomyliła, co byloby normalne biorąc pod uwage kompetencje co niektorych. Pozdrawiam
:)))

no to może faktycznie była niekompetentna, bo ja sie i telefonicznie i potem na miejscu dopytywałam
ale swoja droga to faktycznie dziwne, że akt sie przeterminowuje, skoro nic sie na nim nie zmienia

.
dzieki bardzo za wiadomosc! nie jestem na miejscu wiec wysle tate zeby mi wzial nowy akt ur. pozdrawiam pa
To chybanie akt urodzenia ważny jest 3 miesiące, lecz "zaświadczenia stwierdzającego brak okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa osobom zamierzającym zawrzeć małżeństwo w kościele" które jest wydawane w USC. Tak mi się wydaje :-)
aaa - a chyba to tylko akt chrztu jest wazny 3 mies!!!akt urodzenia- najczesciej skrocony akt urodzenia przeciez nie ma daty waznosci :> faktycznie....ja przeciez w domu mam sowj akt urodzenia i cale zycie go "uzywam " i dalej jest aktualny
:D

No wlasnie, juz wyjasnilam, nie jest wazny 3 miesiace, ale nie moze byc zniszczony.
I jestem w kropce :) jak to jest z tym aktem urodzenia?
akt urodzenia to dokument ktory jest wystawiany przez USC - dowod tego ze sie urodziles/as:)) on jest wazny cale zycie!!!!!!to akt chrztu swietego ktory znajduje sie w parafii gdzie odbyl sie chrzest jest wazny 3 mies- zreszta nie oryginal tylko odpis na takim smiesznym formularzu :))))jasne??:>

Akt urodzenia napewno nie jest wazny tylko 3 miesiace.wazny jest do tej pory az nie ulegnie zniszczeniu.ja takze swoj mam juz kupe lat i caly czas uzywam:)

do góry