Widok
ALKOHOL - PILNE
forumkowicze drodzy - otwieram centrum wsparcia alkoholowego i ranking najchętniej kupowanych trunków :) ponieważ zbliżają się daty naszych wesel, trzeba się podzielić informacjami co kto kupił, gdzie kupił, za ile kupił, gdzie jest jakaś promocja itd. to nam wszystkim dużo ułatwi...
my wczoraj odwiedziliśmy makro, ale trochę ciężko objechać w jeden dzień wszystkie markety w 3mieście, więc prosze was o info :)
:) pozdro Witch - główny chlor weselnika
my wczoraj odwiedziliśmy makro, ale trochę ciężko objechać w jeden dzień wszystkie markety w 3mieście, więc prosze was o info :)
:) pozdro Witch - główny chlor weselnika
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
no wlasnie i tu cie zmartwie bo to przez znajomego mojego tescia wiec raczej dla osob z zewnatrz niedostepne, ale cos ci podpowiem:
ten znajomy ma zwykly sklep monopolowy i mowi zeby nie jezdzic do marketow czy hurtowni tylko popytac w zwyklych monopolowych! powiedziec ze np potrzeba 110 butelek wodki bez faktury itp. podobno tym sklepom i tak to sie oplaca
ten znajomy ma zwykly sklep monopolowy i mowi zeby nie jezdzic do marketow czy hurtowni tylko popytac w zwyklych monopolowych! powiedziec ze np potrzeba 110 butelek wodki bez faktury itp. podobno tym sklepom i tak to sie oplaca
witch...
wiem ze to nie w temacie, ale...
podobno za duzo białej wódki nie kupować i absolutnie nie liczyć o,5 na pare...
kupić sporo winka... troszkę kolorowych (whiski, Finlandia... Marini Bianco, piwko) i to ustawic na jakims stoliczku-zrobic z tego taki mini barek z kileiszkami i szkalneczkami...
info z weslea sprzed tygodnia ;o))) my chyba tak zrobimy...
wiem ze to nie w temacie, ale...
podobno za duzo białej wódki nie kupować i absolutnie nie liczyć o,5 na pare...
kupić sporo winka... troszkę kolorowych (whiski, Finlandia... Marini Bianco, piwko) i to ustawic na jakims stoliczku-zrobic z tego taki mini barek z kileiszkami i szkalneczkami...
info z weslea sprzed tygodnia ;o))) my chyba tak zrobimy...
Pisalam w jednym z poprzednich watkow - w makro jest winko, francuskie, acz niezbyt wykwintne, ale dobre, wykupywane prawie ze "na pniu" na wesela. jesli chodzi o nazwe to podam ci w niedziele, bo w sobote jedziemy z rodzicami do tesciow, ktory to winko zakupuja.
Powiem tyle, ze jest w LITROWYCH butelkach po 13,50, my bierzemy polslodkie biale i pol/wytrawne czerwone do obiadu i zakasek.
Wodka - chyba to bedzie Smirnoff.
a gdzie - hurtownie albo makro.
Powiem tyle, ze jest w LITROWYCH butelkach po 13,50, my bierzemy polslodkie biale i pol/wytrawne czerwone do obiadu i zakasek.
Wodka - chyba to bedzie Smirnoff.
a gdzie - hurtownie albo makro.
A ja porównywałam cenę chyba smirnoffa, albo sobieskiego i w Carrefour na Morenie 0,5 l jest tańsze o 1,20 niż w Macro - na 60 półlitrówkach masz już ok 70 zł oszczędności i starczy na fajny koniaczek dla tatusia.... chodzi mi o takie właśnie "kwiatki" :)
Monika, napisz czy w Macro można się spodziewać jakiś dodatkowych bonusów?
Monika, napisz czy w Macro można się spodziewać jakiś dodatkowych bonusów?

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Szukając wódki na wesele obdzoniłam chyba wszystkie trojmiejskei hurtownie z alkoholami i wnisoki są takie : wcale nie opłaca tam kupować. Nawet ze zniżką jaką dają dla klijentów z koncesją to cena i tak jest wyższa niż na promochach w hipermarketach. W niektórych hipermarketach można znaleśc jeszcze resztki z pormocji Sobieski + sok pomarańczowy ..no i prawie wszędzie pojawiła się Luxusowa za 16.99
Ponoć Luxusowa jest najsmaczniejsza wódką z w swojej klasie cenowej - ja sie na tym nie znam ...ale wiem jedno ma najładniejsża butelkę.
.
Ponoć Luxusowa jest najsmaczniejsza wódką z w swojej klasie cenowej - ja sie na tym nie znam ...ale wiem jedno ma najładniejsża butelkę.
.

taa.. no my jesteśmy "takim przypadkiem", może to nas elajza miałaś na myśli..
męża szwagier załatwił nam Finlandię w plastikowych butelkach, wódeczka bardzo dobra no i atrakcyjna cena nam przypasowała, a butelki takie, że nie widać że nieszklane
gościom myślę smakowała:)
winko mieliśmy reńskie pychotne:))
a to fotka plastikowych butelek;)

męża szwagier załatwił nam Finlandię w plastikowych butelkach, wódeczka bardzo dobra no i atrakcyjna cena nam przypasowała, a butelki takie, że nie widać że nieszklane
gościom myślę smakowała:)
winko mieliśmy reńskie pychotne:))
a to fotka plastikowych butelek;)

hymmmm...... jeszcze jakieś pomysły?
wiem już że będzie wódzia (bolsik) i winko (może sofia a może nie, bo po testach twierdzę że czerwone pólsłodkie "zagora" zaczyna smakować po wypicu 3-go kieliszka) i chyba martini ..no i chyba piwko - chyba zbankrutujemy? !!!
klodinka - z elajzą rozmawiałyśmy o winie w kartoniku i w plastiku (wykwintnej marki JaboL, więc to chyba o to chodzi;)
wiem już że będzie wódzia (bolsik) i winko (może sofia a może nie, bo po testach twierdzę że czerwone pólsłodkie "zagora" zaczyna smakować po wypicu 3-go kieliszka) i chyba martini ..no i chyba piwko - chyba zbankrutujemy? !!!
klodinka - z elajzą rozmawiałyśmy o winie w kartoniku i w plastiku (wykwintnej marki JaboL, więc to chyba o to chodzi;)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
POLECAm Wam chociażby do wypróbowania francuskie czerwone wino FLEUR des BARONNIES. Sprawdzone przez osoby, kóre na winach się znają, ja się za bardzo nie znam, chociaż pić lubię:) no i to wino bardzo mi smakuje. Jest wytrawne. Kosztuje.... 9.99 w Tesco. Uważam, ze spokojnie klase wyzej niż wspomniana Sophia, a cena baaardzo przyzwoita.