Widok

ALKOHOL - PILNE

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
forumkowicze drodzy - otwieram centrum wsparcia alkoholowego i ranking najchętniej kupowanych trunków :) ponieważ zbliżają się daty naszych wesel, trzeba się podzielić informacjami co kto kupił, gdzie kupił, za ile kupił, gdzie jest jakaś promocja itd. to nam wszystkim dużo ułatwi...

my wczoraj odwiedziliśmy makro, ale trochę ciężko objechać w jeden dzień wszystkie markety w 3mieście, więc prosze was o info :)

:) pozdro Witch - główny chlor weselnika

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my juz mamy wodeczke :> kupilismy sobieskiego po 19 zl i jeszcze dostalismy 2 johnny walkery w prezencie :>

a winka kupimy w lidlu bo sa tanie i dobre
witch...
wiem ze to nie w temacie, ale...
podobno za duzo białej wódki nie kupować i absolutnie nie liczyć o,5 na pare...
kupić sporo winka... troszkę kolorowych (whiski, Finlandia... Marini Bianco, piwko) i to ustawic na jakims stoliczku-zrobic z tego taki mini barek z kileiszkami i szkalneczkami...
info z weslea sprzed tygodnia ;o))) my chyba tak zrobimy...

wiki, gdzie kupowaliście? to całkiem niezła cena :)

image
[/url]
[/img]
no wlasnie i tu cie zmartwie bo to przez znajomego mojego tescia wiec raczej dla osob z zewnatrz niedostepne, ale cos ci podpowiem:

ten znajomy ma zwykly sklep monopolowy i mowi zeby nie jezdzic do marketow czy hurtowni tylko popytac w zwyklych monopolowych! powiedziec ze np potrzeba 110 butelek wodki bez faktury itp. podobno tym sklepom i tak to sie oplaca
Pisalam w jednym z poprzednich watkow - w makro jest winko, francuskie, acz niezbyt wykwintne, ale dobre, wykupywane prawie ze "na pniu" na wesela. jesli chodzi o nazwe to podam ci w niedziele, bo w sobote jedziemy z rodzicami do tesciow, ktory to winko zakupuja.
Powiem tyle, ze jest w LITROWYCH butelkach po 13,50, my bierzemy polslodkie biale i pol/wytrawne czerwone do obiadu i zakasek.
Wodka - chyba to bedzie Smirnoff.

a gdzie - hurtownie albo makro.

wszystkie napoje i alkohole kupiliśmy w makro, naprawdę wyszło tam najtaniej. taniej nawet niż w naszej hurtowni alkoholi.
A ja porównywałam cenę chyba smirnoffa, albo sobieskiego i w Carrefour na Morenie 0,5 l jest tańsze o 1,20 niż w Macro - na 60 półlitrówkach masz już ok 70 zł oszczędności i starczy na fajny koniaczek dla tatusia.... chodzi mi o takie właśnie "kwiatki" :)

Monika, napisz czy w Macro można się spodziewać jakiś dodatkowych bonusów?

image
[/url]
[/img]
nic takiego nam nie zaproponowali, ale to było w zeszłym roku, może teraz się coś zmieniło, nie wiem.
hejka,

ja kupilam Bols'a w Carrefourze. Zalapalam sie na jakas promocje i wyszlo mi taniej niz w Makro na koncesje!!!! Na 60 osob wzielam 60 butelek 0,5l Bolsa i jeszcze 15 butelek 0,5l Absolwenta - ale to na bramy i takie tam.... W sumie chyba dobrze trafilam ;-)

taaak :) malikas, to właśnie dobry wybór :-) że tak powiem - wyborowy ;)
pisz szybciurem czy ta promocja jeszcze jest i wogóle co i jak i za ile... :)
namejla ;)

image
[/url]
[/img]
my też planujemy kupić alkohol korzystając z uprzejmości "zaprzyjaźnionego" sklepu monopolowego, ale widzę, że czasem można trafić na promocję, która wychodzi korzystniej niż zakupy z koncesją :-)

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Ile wódki liczycie na sosobe? Przy załozeniu ze tyle samo ludzi bedzie na poprawinach.
Wino, campari, martini....raczej większy wybór.
U mnie np. wódki nikt nie pije.
A nikt się nie orientował, jakie są ceny detaliczne w Polmosie w Starogardzie? Może opłaca się wydać na transport...
Nie wiem na pewno, ale moga nie sprzedac bez koncesji, tak jak robia np. hurtownie.
my mieliśmy wyborową, czerwone wino (poszło go najwięcej), martini bianco i whisky+koniaki (drugie w rankingu popularności wśród gości), czystej sporo zostało
na 60 osób mieliśmy chyba z 60 butelek, licząc z poprawinami, ale sporo zostało, do tego oczywiście wino (20 butelek) - została połowa.
My kupiliśmy w macro:
wódkę LUKSUSOWĄ - 16,99 zł/ 0,5 L
wino Tokaj (pełnej nazwy wina nie pamiętam) - 13,38 zł
rzuccie Dziewczyny troszke nazwami win.... ja w tym temacie jestem zupelnie zielona.

Nie chcialabym kupic jakoegos sikacza przez przypadek ;-)

do góry