Widok
wiadomo ze nie oddadza mieszkan szybciej niz pod koniec marca skoro przed budynkiem mozna utonac w blocie...Poza tym rusztowanie nadal stoi, gdyz elewacja nie jest jeszcze skonczona od strony ulicy...
Portniernia bedzie to fakt ale nie bedzie akwarium. Tam gdzie na wizulaizacji stoja kanapy z fotelami bedzie sie wchodzic....Wiec raczej goscie przychodzacy sobie nie posiedzą..ogolnie w srodku jest ładnie....Mnie sie bardzo podoba..
Portniernia bedzie to fakt ale nie bedzie akwarium. Tam gdzie na wizulaizacji stoja kanapy z fotelami bedzie sie wchodzic....Wiec raczej goscie przychodzacy sobie nie posiedzą..ogolnie w srodku jest ładnie....Mnie sie bardzo podoba..
na chwile obecną ciężko coś się w tym temacie dowiedzieć. Nie oficjalnie zarówno SEMEKO jak i kierownicy budowy mówią, że prawdopodobnie może udać się odebrać mieszkania na przełomie lutego i marca... ale oficjalnie nikt tego nie potwierdza. W środku budynku jest niemal wszystko skończone, ale żeby oddać budynek, muszą też "posprzątać" przed budynkiem...żebyś do domu nie musiał/a wchodzić przez teren budowy :)
A czy ktoś wie z Was czy jest szansa na szybszy odbiór budowlany w sumie do czasu oddania mieszkań według umów z semego jest jeszcze ponad półtora Miesiąca po termin jest 30/03 ale jak już blok jest na wykończeniu ???????????????????
to i termin się zmieni na szybszy !!!!!!!!!!!!
czy ktoś ma jakieś sprawdzone dane na ten temat PLIS napiszcie
to i termin się zmieni na szybszy !!!!!!!!!!!!
czy ktoś ma jakieś sprawdzone dane na ten temat PLIS napiszcie
co do Aquaparku to tylko plotka... zresztą nie pierwszy raz wygłaszana, więc tym bym się zupełnie nie przejmował... gdyby jednak tak było to i tak i tak oczywiście połączą Atlantica z Pacyfikiem "rękawem" bo w Pacyfiku będzie hala garażowa... poza tym nawet ewentualne (mało prawdopodobne) wycofanie się z budowy Aquaparku, nie przekreśla budowy "Centrum sportowo rekreacyjnego" w skład którego wchodzić miała również kręgielnia, squah itd
Jeśli natomiast chodzi o portiernie to nie tylko będzie... ale ona już jest gotowa :) Tak więc tym akurat się nie przejmuj... budynek w środku jest już niemalże w 100 % ukończony
Jeśli natomiast chodzi o portiernie to nie tylko będzie... ale ona już jest gotowa :) Tak więc tym akurat się nie przejmuj... budynek w środku jest już niemalże w 100 % ukończony
Masz jak najbardziej racje choc ja wolalbym jednak by aquapark powstal. To zawsze jakis plus. Ciekaw jestem czy wobec tego polacza przejsciem budynek Atlantic z Pacyfikiem?
Zastanawiam sie tez czy na dole bedzie recepcja taka jak na wizualizacji, z recepcjonista ktory bedzie anonsowac gosci i tym samym nikt niepowolany nie bedzie sie po klatce krecic
Zastanawiam sie tez czy na dole bedzie recepcja taka jak na wizualizacji, z recepcjonista ktory bedzie anonsowac gosci i tym samym nikt niepowolany nie bedzie sie po klatce krecic
A ja słyszałam, że już zaczynają coś tam budować, tzn przygotowują teren pod budowę czy coś w tym sensie.
Z resztą nawet jeśli tego Aquaparku tam nie będzie - trudno. Naprawdę ciężko mi uwierzyć że ktoś kupił mieszkanie tylko dlatego że ma być tam Aquapark.
To dodatkowa rozrywka, ale jeśli nie powstanie raczej nikt nie będzie płakał:)
Z resztą nawet jeśli tego Aquaparku tam nie będzie - trudno. Naprawdę ciężko mi uwierzyć że ktoś kupił mieszkanie tylko dlatego że ma być tam Aquapark.
To dodatkowa rozrywka, ale jeśli nie powstanie raczej nikt nie będzie płakał:)
Pytam, bo właśnie dotarły do mnie informacje, że żadnego aquaparku tam nie będzie, ponieważ jest to nieopłacalna inwestycja, która miała działać tylko jako wabik, który miał podwyższyć sprzedaż i zainteresowanie.
Podobnie w Gdańsku po przeanalizowaniu rynku odpuścili z budową a AP w Sopocie ma kilkunastomilionowe zadłużenie.
A że właśnie nic na ten temat ludzie nie mają w umowach to po prostu nie będzie podstaw do skarżeń...i zrobi się z Aquasfery zwykłe blokowisko jakich wiele w koło.
Podobnie w Gdańsku po przeanalizowaniu rynku odpuścili z budową a AP w Sopocie ma kilkunastomilionowe zadłużenie.
A że właśnie nic na ten temat ludzie nie mają w umowach to po prostu nie będzie podstaw do skarżeń...i zrobi się z Aquasfery zwykłe blokowisko jakich wiele w koło.
no właśnie, ludzie są różni i mają różne oczekiwania. Kupiłam mieszkanie w Pacyfiku - zacienione mam nadzieję, bo nie znoszę słońca. Zaciszne, schowane między. Widok jakoś nie jest mi specjalnie potrzebny. Za to bardzo potrzebna hala garażowa - bez niej wogóle oferta by mnie nie interesowała. Nie chciałabym też wogóle mieszkać w Gdyni - nawet za te same pieniądze. Teraz tylko spokojnie poczekać te 2 lata.....
AQUASFERA odbiory
polecam się przy pomocy w odbiorze mieszkania,
znam się na rzeczy i dokładnie sprawdzam wszystkie elementy w zakresie zgodności z umową i przepisami,
nie ryzykuj, powierz odbiór specjaliście, zaoszczędzisz na wykończeniu i usterkach!
Patryk
tel.: 505-796-323
typowe usterki, porady i ranking osiedli na mojej stronie:
http://www.mieszkaniaodbior.pl
znam się na rzeczy i dokładnie sprawdzam wszystkie elementy w zakresie zgodności z umową i przepisami,
nie ryzykuj, powierz odbiór specjaliście, zaoszczędzisz na wykończeniu i usterkach!
Patryk
tel.: 505-796-323
typowe usterki, porady i ranking osiedli na mojej stronie:
http://www.mieszkaniaodbior.pl
Ciężka sprawa, taka ocena które są gorsze :) Każde ma jakieś zalety... jeśli chodzi o nasłonecznienie to chyba nie do końca masz racje, bo akurat Atlantic i Pacyfik będą od siebie (jak na obecne standardy) dość mocno oddalone... więc do Pacyfika słońce będzie normalnie dochodzić (z rana będzie świeciło od strony Rumi więc na oba budynki identycznie, a po południu z góry powinno także i Pacyfik oświetlać). Atlantic ma zaletę że mieszkańcy od strony ulicy Obwodowej, nie patrzą nikomu w okno... z kolei mają przed sobą ulice. Ponadto wielką zaletą Pacyfik-a jest hala garażowa pod budynkiem (a dokładniej na jego poziomie 0 i 1) i patio (rekreacyjny plac zewnętrzny) na wysokości 2 piętra pomiędzy Pacyfikiem a Indian-em... no i docelowo będzie bliżej Aquaparku...
Według mnie oba budynki są bardzo fajne i oba są równie atrakcyjne.
Co do hasła "kto do cholery kupi mieszkanie po 5 tyś za metr w Redzie" to dość dziwne, że nie znasz odpowiedzi, bo już w pierwszym zdaniu napisałeś, że Atlantik jest prawie wyprzedany...więc jak widzisz znalazło się 80 osób/rodzin, które już kupiły, a z tego co wiem to i w Pacyfiku trochę mieszkań już sprzedano :) Jeśli chodzi o "ślimacze tempo SEMEKO" to akurat paradoksalnie dobrze o nich świadczy. Tempo wynika z faktu(jak sądzę) iż chcą sprzedać mieszkania podczas budowy... a nie jak inni deweloperzy po wybudowaniu budynku ładować mega promocje... żeby tylko pozbyć się mieszkań... w SEMEKO prawie zawsze przed oddaniem budynku wyprzedane są wszystkie lub prawie wszystkie mieszkania, ale najważniejsze jest to, że mimo tego tempa... SEMEKO dotrzymuje terminów, a nie rzadko oddaje mieszkania przed czasem.
Generalnie jeśli Ci się nie podoba to po prostu nie kupuj :) Jeśli uważasz, ze cena jest za wysoka to SEMEKO ma też inne inwestycje, gdzie cena metra jest znacznie mniejsza ale z jakiegoś powodu w Aquasferze jest drożej, a mimo to mieszkania im schodzą i najlepiej odpowiedz sobie sam z jakiego powodu
Według mnie oba budynki są bardzo fajne i oba są równie atrakcyjne.
Co do hasła "kto do cholery kupi mieszkanie po 5 tyś za metr w Redzie" to dość dziwne, że nie znasz odpowiedzi, bo już w pierwszym zdaniu napisałeś, że Atlantik jest prawie wyprzedany...więc jak widzisz znalazło się 80 osób/rodzin, które już kupiły, a z tego co wiem to i w Pacyfiku trochę mieszkań już sprzedano :) Jeśli chodzi o "ślimacze tempo SEMEKO" to akurat paradoksalnie dobrze o nich świadczy. Tempo wynika z faktu(jak sądzę) iż chcą sprzedać mieszkania podczas budowy... a nie jak inni deweloperzy po wybudowaniu budynku ładować mega promocje... żeby tylko pozbyć się mieszkań... w SEMEKO prawie zawsze przed oddaniem budynku wyprzedane są wszystkie lub prawie wszystkie mieszkania, ale najważniejsze jest to, że mimo tego tempa... SEMEKO dotrzymuje terminów, a nie rzadko oddaje mieszkania przed czasem.
Generalnie jeśli Ci się nie podoba to po prostu nie kupuj :) Jeśli uważasz, ze cena jest za wysoka to SEMEKO ma też inne inwestycje, gdzie cena metra jest znacznie mniejsza ale z jakiegoś powodu w Aquasferze jest drożej, a mimo to mieszkania im schodzą i najlepiej odpowiedz sobie sam z jakiego powodu
Wedlug mnie masz racje z tym, ze Pacyfik ma kiepskie ulokowanie bo srednia przyjemnoscia jest z jednej i z drugiej strony miec widok na wiezowiec (2 pozostale budynki) , bedzie tez kiepsko nasloneczniony... Z tymi naroznikami to zalezy, w ktorej czesci budynku kupi sie mieszkanie. W Atlanticu tez czesc mieszkasz jest trojkatna.Natomiast co do cen... 5 tys fakt- duzo jak na Rede, ale skad Ty chlopie wytrzasnales takie ceny, jakie podales mieszkan w Gdyni, czy na Przymorzu, a tym bardziej w Sopocie??? Tak bylo chyba dawno i nieprawda. jestem na biezaco w cenach jelsi chodzi o Gdansk, w Gdyni sie mniejw iecej tez orientuje bo szukalam tam mieszkania i jestem ciekawa w jakiej dzielnicy znajdziesz mieszkanie za 4 tys metr. Moze od 4 tys- w przypakdu wylacznie mieszkan bardzo duzych, 100 metrowych itp to tak, ale np jelsi chodzi o 2 czy 3 pokoje, nie ma szans znalezc w tak niskiej cenie mieszkania w Gdyni czy Gdansku (oczywiscie mowie o deweloperskim),a Sopot to juz w ogole boje rekordy cen. okolo 7 a czasem wiecej tysiecy za metr to masz na Zaspie, na Przymorzu, w Sopocie znacznie zanizyles ta stawke. Pokaz mi oferty deweloperskie mieszkan w Gdyni badz na Przymorzu w cenie, jaka podales to zwroce honor.
Nie zgodze sie tez z tym, ze Semeko jest opieszale w budowaniu. Buduja szybko a jendoczesnie dokladnie. Wszystko zalezy od warubkow atmosferycznych, nie moga w tej chwili zasuwac z Aquasfera jezeli jets tyle stipni na minusie ile jest, a mimo wszystko Atlantic jest juz przy koncowce. W Reda Park oddaja 5 blokow w tym roku, nie zapowiadaja sie jakiekolwiek poslizgi,to malo?
Nie zgodze sie tez z tym, ze Semeko jest opieszale w budowaniu. Buduja szybko a jendoczesnie dokladnie. Wszystko zalezy od warubkow atmosferycznych, nie moga w tej chwili zasuwac z Aquasfera jezeli jets tyle stipni na minusie ile jest, a mimo wszystko Atlantic jest juz przy koncowce. W Reda Park oddaja 5 blokow w tym roku, nie zapowiadaja sie jakiekolwiek poslizgi,to malo?
Mam wrażenie że mieszkania w nowym budynku nr 2 (Pacyfik) są gorsze od tych w pierwszym bloku (Atlantyk, już prawie wyprzedany). Po pierwsze blok jest zasłonięty od słońca przez "Atlantyk". Po drugie będzie zastawiony od 2 stron innymi blokami. Po trzecie, mieszkania z krzywiznami ścian są do kitu, bo powstają ślepe, ostre narożniki w pokojach. Mieszkania są też gorzej zaprojektowane i brakuje fajnych lokali w układach trzy-okiennych albo dwustronnie-okiennych w których można by zrobić jasną, oddzielną kuchnię. Ceny też kosmosu, bo kto do cholery kupi mieszkanie po 5 tyś za metr w Redzie, skoro za 6 tyś można mieszkać w Gdyni Redłowie (a za 4 tyś w jej gorszych dzielnicach), za 5-6 tyś w Gdańsku Przymorze, a za 8 tyś w Sopocie??? Za 10 lat Aquasfera nadal będzie tylko sypialnią i nigdy nie odzyskacie tyle forsy. Nie podoba mi się także ślimacze tempo robót w Semeko oraz zawilgocony tren na którym budują (słynne mokre garaże na Osiedlu przy Młynie i cwaniackie miganie się od gwarancji w Semeko).