Widok

Agentko

a jego wielkiej szczeki zrobimy 20 malutkich :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

turysto

Uhuhu! Pogratulować znajomości tematu! Widzę, że sporo o mnie wiesz, tak od pierwszego słowa przejrzałeś mnie na wskroś. Naprawdę, imponujące. Jestem pod niebywałym wrażeniem. Proszę, podaj jeszcze troche faktów na mój temat, a zbiorę przyjaciół i wspólnym wysiłkiem zbudujemy Ci ołtarz. Cieszysz się?
Bo ja tak. Oj i to bardzo. Pozwól, że głośno się roześmieję i nadstaw twarz, żeby dobrze słyszeć: Hahahahahahahaha!

hello

wróciłam,
z nową energią i chęcią do zabawy.teraz sobie poczytam , co nowego w tym jakże pełnym wzajemnej sympatii miejscu...

hmmmm

turysta jakiś się pojawił, ciekawy z niego egzemplarz, czy też relikt z czasów minionych.
tak mi się wydaje, że gdy ktoś krytykuje kogoś innego i wytyka mu prowincjonalizm to najwyraźniej sam ma jakieś kompleksy, a poprzez krytykowanie innych ludzi i miejsc czuje się lepiej.
nie twierdzę bynajmniej, że lotnisko w Rębiechowie jest cudowne...prawdę mówiąc jest średnie(delikatnie mówiąc) i powinno się coś z tym zrobić, ale jak zwykle wszystko się kończy na szumnych planach i zapowiedziach.
jako, że świeżo wróciłam z dłuższego wypadu na południe Polski śmiało mogę powiedzieć, że wszędzie jest tak samo i zaplecze turystyczne również i tam mocno kuleje.np.infprmację o noclegach zdobyłam w miejscowej knajpie...pani na dworcu pojęcia o niczym nie miała, nawet bilet właściwie wystawić nie umiała...

hej, a może ten turysta krytykant to warszawiak??oni z zasady gdańszczan nie lubią.

stworki, at(malpa),agentki...

widac jak wam blisko do Europy z "at" zrobiono malpe
Takich europejczykow (tylko z nazwy) jak wy spotkalem na Malcie, tak wiec przestancie sie tym chelpic. Tak naprawde to jestescie kmiotkami, wystarczy poczytac wasza dyskusje i opinie o poziomie IQ mozna sobie szybko wyrobic. Owszem spotkalem ludzi w Gdansku na Europejskim poziomie, wy do nich napewno nie nalezycie i nalezec nie bedziecie. Dyplom wyzszej szkoly to zamalo i lepiej nie uzywajcie serverow tych instutucji bo to wstyd dla nich (uczelni). Ewentualnie "stworek-sprzataczka" wyjasnialo by sprawe.
Przynaleznosc do Europejskich instytucji nie zmieni nic automatycznie i kmiotek na dlugo zostanie kmiotkeim (w Trojmiescie takich na peczki), na Europejskim poziomie sa narazie te firmy i instytucje ktorych Polacy nie sa juz wlascicielami i nimi nie zazadzaja, tak jest takze w wypadku mojej firmy ktora ma w Polsce filie. Wezcie sie lepiej do nauki bo dalej zostaniecie tylko tania sila robocza, wszyscy z upper level management sa z zagranicy lub przynajmniej wyksztalceni za granica. Radzil bym wam takze odwiedzic inne strony i zobaczyc do czego tak naprawde sluzy forum typu "Hyde Park", tam ludzie cos tym pisaniem zmieniaja, wy tylko zabrudzacie dyski serverow i rozwojowo stoicie w miejscu. Jak tak dalej bedzie to nadal bede mial stu chetnych na jedno miesce pracy w zagranicznej firmie, a tak naprawde niema z czego wybrac.

Trojmiejskie lotnisko

"Czy zmienilo sie cos w Rebiechowie?
Czy dalej prowincja i odprawa z czasow PRL.
Szczegulnie utkwily mi w pamieci dwie olewajace wszystkich brzydoty z LOT-u, Agnieszka Furtok i Malgorzata Markiz.
Kiedy tak naprawde dolaczycie do tej Europy???"

obserwujac te osoby stojac w kolejce, zachowywaly sie one jeszcze gorzej w stosunku do innych, zwlaszcza dla tych z polskimi paszportami

Agentka przeczytaj jeszcze raz nikt nie ma pretensji do "zaplecza" (jak to stwierdzilas), lotnisko jest ciekawe i narazie zupelnie wystarczajace. Na palcach mozna policzyc przyloty i odloty, to obsluga i mentalnoosc ludzi tam pracujacych jest kula u nogi, rozmawialem z innymi pasazerami (nie mieszkajacymi w Polsce) i mieli takie samo zdanie. Niemile traktowanie i opieszalosc a takze brak kompetencji (nawet proste pytanie sprawia problemy) to podstawowe mankamenty. Przy takiej obsludze i przepustowosci wszystkie lotniska na zachodzie by sie kompletnie zakorkowaly. Negatywne opinie o Trojmiejskiej obsludze (zwlaszcza LOTu i opieszalych celnikow) juz gdzies czytalem (kilka miesiecy temu) i jak sie okazuje nic sie nie zmienilo na lepsze. Kompleksow niestety nie posiadam i trudno takze mnie gdzies zaszeregowac poniewaz jestem europejskim amerykaninem (nie warszawiakiem) i dalej mieszkam na dwoch kontynentach, ale nie w Polsce. Z tego co narazie obserwuje to cale szczescie!

Pracowniku Filii "turysto"

Mógłbym Cię "Turysto"pracowniku filii kupić i kazać sprzątać przed własną firmą . Ale sądząc z poziomu textów które napisałeś to za mało aby U MNIE pracować nawet na tym stanowisku .
Amerykańskich pariasów polskiego pochodzenia nie potrzebujemy. Spadaj stąd - koniec wymiany zdań.

P.S. Mam stałą wizę do Stanów i znam tamtejszych takich "tobie podobnych "polaków"

turysto

zastanawiam się, czy aby ten Twój kosmopolityzm nie wpłynął na poziom inteligencji.i cóż z tego, że mieszkasz sobie na dwóch kontynetach skoro potrafisz jedynie obrażać ludzi?!
jeśli do Ciebie jeszcze nie dotarło to szkoda słów...od czasu do czasu pojawiają się na tym forum rozmaici ludzie, którzy próbują zaistnieć obrażając wszystkich wkoło i hmmm bardzo szybko znikają.

turysto

nie Ty nie jesteś europejskim amerykaninem, a jedynie amerykańskim polaczkiem w najgorszym tego słowa znaczeniu co dobitnie wykazał poziom Twoich wypowiedzi.

at agentko

"....pojawiaja sie na tym forum" - jakim forum?, kilku tych samych ulomnych informuje sie wzajemnie.... o ktorej godzinie walnelo kupe! i ty nazywasz to forum!
"at" ty i firma.... do sprzatania supermarketow chyba!
Jedyne co pzostalo polskie (prywatne) to bar z podrabiana pizza (smakuje jak gow...) i warsztat samochodowy z narznietymi pracownikami. Ci wlasnie udaja klase srednia (troche grosza jak na polskie warunki i kompletne brak IQ). Bachorki takiej wlasnie klasy maja dostep do ...netu i uzywaja go do publicznych pogawedek (raczej wypocin). W cywilizowanym swiecie sluzy do tego telefon, instant messenger, chat (nie mylic z czatowaniem) lub instant private chat/forum room.
To ze jestescie na poziomie Konga to nie moja wina, podlanczacie sie jednak do Swiatowego Medium (do ktorego nie wniesliscie niczego oprocz epitetow) wiec przd uzyciem powinni was wysylac na kurs obslugi i zachowania. Przypuszczam ze jestescie nikim (na szczescie) i nie macie nic do gadania (na szczescie) nie probujcie wiec uzywac Polski do obrony swojego prostactwa. Utrzymuje z Polska i Trojmiastem wystarczajaco czeste kontakty i wiem ze jestescie gatunkiem na wymarciu. Cywilizacji nie da sie powstrzymac i prowincjonalnych kmiotkow takich jak wy (to nie Polska i dzieki Bogu wy jej nie reprezentujecie) zepchnie sie na margines.
turysto
Zgadzam sie z Toba co do obslugi na gdanskim lotnisku, na lepsze czasy musimy jednak chyba troche poczekac. Dziwie sie ze wladze Gdanska nie interesuja sie tym co doskwiera pasazerom kozystajacym z tego portu lotniczego. Jest to w koncu wizytowka miasta, poza tym ma w tym podobno takze jakis udzial finansowy.

Dziwie Ci sie natomiast ze tracisz czas na dyskusje z pseudogdanszczaninami, poczytaj tylko ich poprzednie posty i bedziesz wiedzial z kim masz do czynienia. Zagladam tutaj od czasu do czasu majac nadzieje ze znajde cos ciekawego - jak na forum przystalo, niestety te same osoby i tematu zadnego.
Zwlaszcza nie licz na to ze cos madrego napisze osoba z Gdyni zwlaszcza taka co ma nawet stala wize do Hameryki ;)

Jesli turysta przyleciał z USA

to chyba Cham-eryki ;)

turysto

ty biedny, tępy, nadęty pustką bucu....
"Szczegulnie utkwily mi w pamieci dwie olewajace wszystkich brzydoty z LOT-u, Agnieszka Furtok i Malgorzata Markiz" - rzeczywiście, wypowiedź na poziomie... Na dobry początek błąd ortograficzy, potem obrażenie dwóch kobiet i to w sposób, który z ich kompetencją bądż jej brakiem nie ma nic wspólnego, no i oczywiście nazwiska - przy tchórzliwym braku podania nazwiska samego zainteresowanego.
Pojęcie o Europie i światowym stylu to może masz - ale wyłącznie w swoim pojęciu. (zrozumiałeś? czy wytłumaczyć?) >:)
Więc przestań na siłę udowadniać sobie swoją wyimaginowaną wyższość kosztem innych, tylko weź się do roboty.

turysto jeszcze

"wyimaginowaną" to znaczy "wymyśloną".
przepraszam, więcej nie będę używać trudnych słów.

Przeraża mnie

że najgłośniej krzyczą i mają tendencję do zmieniania świata osoby, którym tak łatwo przychodzi pisanie donosów lub rzeczy im podobnych.
IPN czy lotnisko...
Sami zaś chcą budować nowy, lepszy świat.
Nie chciałabym mieszkać w żadnym waszym świecie.

Całkiem (nie)przypadkowo tu i teraz

fragment z kabaretu Mumio

Duszan

motor kupił Duszan
teraz będzie jeździł
na sto dwa
a niech wyczyści wpierw
niech wypucuje maszynę
radzi matka
ale gdzie tam - chłopak nie słucha
mało to się namęczył
przy zwózce gnoju z pola
teraz chce pojechać
jak wiatr poszumieć po wsi
no dobrze jedź już urwisie - śmieje się rodzicka
pojechał chłopak jak pirun tylko silnik zaburczał
nawet rąk nie umył

Czy mozna dyskutowac z zakompleksionymi stworami?

Ja przestrzegalem ze to tylko stworki i inne gady osiadly na tym niezlym portalu. Mieszkajacy w Polsce, a jak pisza po polsku mozna zobaczyc czytajac poprzednie wypociny.

Hej, stworze - podaj swoje dane!!!

Te dwie pracownice pracuja w publicznym miejscu i reprezentujac LOT, w publicznej spolce.
Kazdy akcjonariusz ma prawo wiedziec kto i jak dla niego pracuje.
Niedouczonym trudno jest to wytlumaczyc wiec nie bede tracil czasu, tak jak turysta. Mam nadzieje ze Gdansk jeszcze odwiedzi.
Jestem pewny ze to forum odwiedza wiecej ludzi, nie kazdy bowim znizy sie do waszego pozimu i przylaczy sie do pisania o niczym, jakiegos tam belkotu.
Przestan takze wypraszac innych, to raczej ty znikaj z tego forum bo jeszce ktos pomysli ze w moim miescie mamy tylko blaznow twojego pokroju.

filmow - gamoniu, filmow.........nasz - masz, wsjo radno

Kisuna (25 Kwietnia 2004 godz. 12:55)

wysla Ci poczta nasz spis fimow, ok?

Stworek DHCP-55.biotech.univ.gda.pl

TAKI BLAZEN MA DOSTEP DO UNIWERSYTECKIEGO SERWERA

nawet z psami walczy - to ci dopiero stworek

Zapraszam wszystkich (19 Kwietnia 2004 godz. 14:58)

na nielegalne walki psów, podwórko kamienicy numer 8 przy ulicy Hapniczej. Dla wszystkich uczestników w przebraniu psa, wstep za pól ceny i piwo gratis!

Stworek DHCP-55.biotech.univ.gda.pl

Nie dajcie się nabrać

"to" ...... pisze pod 2 ksywami , ten sam styl, - nie odpowiadajcie , nie ruszajcie ..... bo przysłowiowo śmierdzi

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (47 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

a to na rano ;) (347 odpowiedzi)

tiaaa...a to na rano. jakie szczęście, że nikt wcześniej na to nie wpadł :)...

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (3 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

do góry