Widok

Aknenormin - zapytanie dot. ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

Własnie jestem w trakcie leczenia lekiem na trądzik Aknenormin( 15 miesiąc, obecna dawka 10 mg na dzień). Jest to lek teratogenny- w ulotce producent pisze, że nie wolno zajść w ciążę w ciągu miesiąca po odstawieniu leku. U Pani dermatolog podpisywałam oświadczenie, że w ciągu 3 miesięcy po zakończeniu kuracji nie zajdę w ciążę. Czytałam opinie internautek które mówią, że wolały by poczekać 2 lata dla pewności.

Stąd też moje pytanie: czy któraś z Was brała ten lek lub czy ktoś z Waszych bliskich brał i po jakim czasie od zakończenia kuracji zaszła dana kobieta w ciążę i jaki był stan zdrowia dziecka.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, bo bardzo martwię się tą kwestią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam miec kuracje tym lekiem ale moja pani dr powiedziala ze wlasnie po nim 2 lata nie mozna byc w ciazy. Rozmyslalam o tym dlugo i nie skorzytslama z tego leku bo dwa lata to dlugi okres a i potem caly czas bym sie bala czy tego leku nie ma w organizmie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

Mały penis we wzwodzie (8 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

do góry