Widok

Akpol-hurtownia tylko z nazwy??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zdenerwowałam się!;)

Zawsze myślałam, że jest tam najtaniej jeśli chodzi o dziecięce rzeczy.
Jednak ostatnio podczas robienia zakupów, chciałam w hipermarkecie kupić deserki, kaszki, no ale pomyślałam że skoczę do Akpolu/a? bo pewnie będzie taniej.

Jakie było moje zdziwienie gdy przyjrzałam się cenom.
Różnice dochodziły do złotówki na kaszce:/o deserkach i obiadkach nie wspomnę...

Chodzi mi o Akpol na Grabówku. Czy to we wszystkich "hurtowniach" tak jest czy tylko w tej??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
dla mnie akpol nigdy nie byl tani
a przede wszystkim nigdy nie byl interesujacy
generalnie ten sklep mnie od siebie odpycha jak tylko moze

:)
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie Akpol to genialny sklep. Kocham to miejsce bo mogę znaleźć tam wszystko nie muszę nigdzie wędrować, dlatego tam robiłam wyprawkę dla córci, jeżeli czegoś nie było na stanie nie było żadnego problemu z zamówieniem i do tego obsługa po prostu super. Polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Gdańsku jest tak samo dlatego zaopatruję się w hipermarketach :) jeżeli byś kupowała hurtowo to wtedy taniej ale detalicznie niestety często wychodzi drożej ;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydownie nie są atrakcyjni cenowo..
Raczej moze chodzi o to, ze kupisz wszystko w jednym miejscu od kaszek przez pieluszki ciuszki az po wozek i lozeczko :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam też nie widziałam jakiś znacznie niższych cen...no może niższe niż w Mama i Ja czy w Smyku ale to wszystko

głównie się jeździ tam z tego powodu co wymieniła Marynia...wszystko w jednym miejscu
image
image
Akpol jest drogi, zawsze mnie ciekawiło zainteresowanie tą hurtownią skoro ceny mają takie jak w sklepach, a o ciuszkach nie wspomnę- np. body są droższe niz np w H&M. ;)...Jednak czasami z mężem tam kupujemy, bo mają akcesoria, których nie spotka się w innych sklepach, ale cenowo bez rewelacji...
Akpol pod względem zaopatrzenia jest oki ma wszystko co tszeba dla dziecka ale ceny KOSMOS
klika rzeczy kupiłam taniej niż gdzie indziej, np. łóżeczko sosnowe i materac, pewnie mogłam podobne taniej kupić na allegro, ale pewne rzeczy muszę dotknąć i zobaczyć na żywo :)
takie rzeczy jak jedzenie czy pieluchy zawsze będą tańsze w popularnym hipermarkecie, bo przy takiej ilości jakie biorą markety mogą sobie dobrą cenę wynegocjować, ale te rzeczy np. są tańsze niż w moim osiedlowym sklepie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
AKPOL jest drogi , ja tez zaopatruje małą w innych sklepach
imageimage
drogi Bardzo drogi!!! i nie maja w 70% cen na produktach trzeba podchodzic do kasy i sie pytac co ile kosztuje zamiast pometkowac wszytko a laski stoja i plotkuja
image

image
a ja pojlecam sklep bajka.net niedaleko od Gdańska niedawno go odkryłam :) tylko nie maja jedzonak ale ceny naprawde fajne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba w każdej "hurtowni" tak jest. W Aldzie przy Estakadzie tak samo.
akpol CELOWO nie ma cena na produktach

1) aby moc je dowolnie zmieniac w kazdej chwili (nowa dostawa, pseudopormocja etc)

2) po to aby ludzie brali rzeczy "w ciemno" nie znajac ceny
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
akpol jest drogi, tylko czasem oplaca sie jak maja dobre promocje, np 3 obiadki gerbera te male za 6.50, to wtedy kupuje wieksza ilosc. Moim zdaniem najtaniej jest chyba w auchanie,np mleko nan active duza puszka jest tam a 31 zl, a w tesco za 39, masakra z tymi cenami,trzeba sie naprawde orientowac w tym:/
Lovella w Rosmanie 19 zł, w Akpolu 24 zł
image
image
Akpol jest drogi :P

Mama i ja - też :)

dlatego większe zakupy wolę robić przez Internet ;) albo w innych sklepach (pieluchy, słoiczki itp.)

Ale np. butelek nie opłacało mi się zamawiać ;) po drobiazgi też jeździmy do Akpolu :) no i woda... zawsze bierzemy zgrzewki Dobrawy :] bo u nas pod domem albo jest na sztuki albo jej nie ma - ta druga opcja częściej :P
a pijemy tylko tę wodę :)
W Akpolu przestałam już dawno kupować, pamiętam jak za mleko zapłaciłam Bebiko 13, 49 zł, natomiast w Rosmannie to samo mleko kosztuje 10 a czasami w promocji jest nawet po 9 zł.

ciuchy kupuje w 5-10-15, lub tesco.

W Akpolu opłaca sie tylko pracownikom tego sklepu...niestety.
image
image
nie znosze akpolu od czasu do czasu jednak tam jeżdze dotknąć cos co zamówie przez internet do tego ta okropna obsluga , nigdy nie odpowiadaja na dzien dobry , sama pracuje w handlu i jestem wyczulona na zachowanie pracowników wiec to co tam sie dzieje zwala mnie z nóg:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzeba przyznać, że zachowanie pracowników, w Akpolu jest jest na najniższym poziomie. Czasem nie odpowiedzą nawet Dzień dobry!
Wiedzę, też mają nikłą w porównaniu do Mama i Ja.
Gdyby w Mama i Ja było taniej tylko tam bym kupowała - super obsługa :), ale jednak trochę przesadzają z cenami.

Wracając do Akpolu to ja i mąż poszliśmy dalej niż marudzenie. Trzy razy prosiliśmy o powieszenie aktualnych cen pieluch. Nie poskutkowało więc napisaliśmy skargę do Rzecznika Praw Konsumenta. Czy poskutkowało - Wy mi powiedzcie bo już tam nie jeździmy :D
gwiazdeczkaania,
hurtownie niestety nie mają obowiązku wywieszania cen.....
ustawa mówiąca o tym nakazie dotyczy jedynie miejsc handlujących detalem.
mi się wydaje , że im detaliczni klienci poprostu przeszkadzają , snują się , oglądają, grzebią w ciuchach generalnie robią bałagan tylko .....dlatego jest zlewka i nikt koło nich nie lata. W Akpolu byłam kilka razy jak się mlody urodził a potem już nigdy tam nie jeżdziłam bo było drogo
Mam i ja jest nastawiony na detal dlatego tam traktują klienta zupełnie inaczej :-) gdyby tylko trochę z cen zeszli mieliby więcej klientów.
Nawet jeśli hurtownie nie muszą wywieszać cen to na pewno jeśli juz wywiesza muszą być aktualne, a nie sprzed roku. :)
mnie nie spotkały nigdy "szykany" w tym sklepie, zawsze byłam miło traktowana, zawsze uzyskuję wyczerpującą odpowiedź, dwa razy babka łaziła za mną po całym sklepie i odpowiadała na moje pytania
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie Akpol to taka "składownia"-zero składu i ładu, jakieś poprzestawiane rzeczy, pościskane wszystko, a o obsłudze nie wspomnę- koszmarna!!!!!!
image

image

ale Wy chyba mowicie o gdańskim Akpolu?? tzn mam na myśli balagan? bo w Gdyni jest wręcz cacy.

w takich sklepach nie kupuję pieluch, jedzenia, mleka czy ubrań. jedynie jakieś gadżety czasem, smoczek, grzechotka itp. no i mały rabacik z karty.

sam Akpol w Gdyni lubię
Akpol jest strasznie drogi. Pieluchy, deserki itp to najlepiej kupować w hipermarketach..tesco i innych. Nawet zabawki jakie tam sa drogie i przede wszystkim denerwuje mnie jak nie ma tam przy produktach cen.
Bałagan, śmierdzi stęchlizną, ceny kosmiczne i fatalna obsługa- Akpol w Gdańsku...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
byłam w Akpolu w czwartek. robiłam bardzo duże zakupy. Pani ekspedientka która mnie kasowała była bardzo miła pomogła mi zapakować zakupy.... poprosiłam o pomoc żeby ktos pomógł mi zaniesc zakupy do auta ponieważ miałam 2 wielkie siaty jedzenia dla dziecka i dwa kartoniki. wiec nie zabrałabym sie na raz.podeszła druga ekspedientka i również przemiła i zaproponowała ze pomoże zanieść zakupy po czym nagle jakas starsza pani blondynka (wydaje mi sie ze kierowniczka) z oburzeniem zabroniła mi pomóc, gdzies zadzwoniła i kazała mi czekac. ekspedientka była lekko zmieszana przeprosiła i poszła robic swoje, a ja czekałam 10 minut po czym wziełam zakupy na 2 razy i wyszłam. nigdy tam nie wróce. współczuje paniom które pracuja z takimi osobami. przeciez tam jest gorzej niz w biedronce.
Jedzonko i pieluchy w Akpolu sa bardzo drogie-nigdy tam ich nie kupujemy. Ostatnio nawet wklady do kosza na pieluchy kupilismy w Mothercare, bo akurat bylismy w Klifie i maz zauwazyl,ze cena ta sama. Jednak co jakis czas jezdzimy do Akpolu, bo ma niemal wszystko w jednym miejscu i mimo,ze mam blizej kilka hipermarketow, to pcham sie az tam. Z obsluga roznie bywa-mozna trafic swietnie, albo tak koszmarnie jak pisza dziewczyny wyzej. Takze cierpimy i placimy ;D
Wczoraj robiłam tam zakupy, łóżeczko, materac, przewijak, pieluchy tetrowe itd porównywałam ceny z różnymi innymi sklepami w tym allegro i najtaniej wyszło mi właśnie w akpol, miałam jeszcze kupon rabatowy co prawda tylko 5% ale przy takiej kwocie zapłaciłam jeszcze mniej
image
image
Jak byłam w ciąży, to zrobiłam tam zakupy, ale bez rewelacji cenowych.

Z dzieckiem nie ma jak tam robić zakupów, kilka razy musiałam po coś tam pojechać, to zawsze się nawkurzałam.

Za normalne sklepowe ceny, to dziękuję bardzo - robić zakupy w obskurnym magazynie, z najgorszymi ekspedientkami w Trójmieście, z niewygodnym parkingiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez chciałam spróbować zrobić zakupy w Akpolu na grabówku, pojechałam i praktycznie wszytkie te rzeczy , które mnie interesowały było od kilku groszy do kilkudziesięcu droższe na sztuce niż w auchan.
Ja co prawda nie robię zakupów w akpolu ale uważam, że nie można ich porównywać z supermarketami bo gdyby tak robić to wyszło by, że na wszystkim jest tam taniej a za to, że można u nich kupić wszystko niestety trzeba zapłacić.
A prawda jest taka, że kupując wyprawkę w akpolu kupimy u nich wszystko co jest potrzebne drożej bo drożej niż na allegro ale nie trzeba kombinowac i tracić czasu a co najważniejsze przed zakupem można u nich wszystkiego dotknąć i przekonać się czy nam odpowiada - tego komfortu nie ma przy kupnie z allegro ;) - i za to też niestety trzeba zapłacić
Wiem jedno nigdy normalny sklep nie dorówna cenowo czy to marketom czy np. allegro - bo akpol to sklep a nie hurtownia więc nie mylmy pojęć dla nas zwykłych klientów to sklep a hurtownia może i jest ale nie dla zwykłych klientów
to tyle - i nie jest to reklama akpolu bo sama kupuje zupełnie gdzie indziej
no fakt nie jest za tanio ale czasami się zdarzają promocje w gdańsku. Niedawno kupowałam obiadki i deserki taniej i to dużo. Ale fakt żadko to się zdarza.
imageimage
o przepraszam Agatha, najgorsze są w Mama i ja ;)
image
a ja robie zakupy w akpolu i musze powiedzieć ze obsługa jest na poziomie. starają się odpowiadac na kazde pytanie nie to co w mama i ja. tam jest ogólna tragedia, ceny sa jakie sa ale i tak warto.
ja akurat mam odmienne zdanie ;) w Akpolu Panie robią łaskę, że odpowiedzą na pytanie(chyba, że telefonicznie - to super, nie ma problemu), często gęsto czuję się jak intruz, który przeszkadza w interesujących rozmowach... ;P

kupowaliśmy tam spacerówkę - kobieta przyniosła karton i postawiła nam pod nogami :P patrzy się i nic :P dopiero po chwili stwierdziła, że otworzy - żeby sprawdzić czy kolor się zgadza ;P (nie ważne, czy są wszystkie części itp.)

w Mama i ja zawsze trafiam na miłą i profesjonalną obsługę :]
wielokrotnie sie przekonalam, ze w akpolu jest drozej nawet niz w mama i ja, tam przynajmniej mozna negocjowac ceny do tych internetowych, a w akpolu daja tylko nedzny rabat. do tego wybor tez pozostawia wiele do zyczenia, a i klimat taki niefajny, dosyc peerelowski niestety.
Co do Akpolu i obsługi, jeszcze nie trafiła mi się nie miła, ale fakt faktem nigdy nie było tak, że to ekspedientka podeszła zapytać czy coś pomóc.
Ceny bardzo wysokie, więc kupuję tylko i wyłącznie drobiazgi typu kapcie dla dziecka, jedzenie dla małej którego nie mogę dostać w hipermarkecie ( jakiś konkretny smak ) butelki, kubki do picia itd.

Natomiast mama i ja jak dla mnie super obsługa, ładny sklep, szkoda tylko, że nie mają żywności dla dzieci w normalnych cenach bo z miła chęcią bym tam się zaopatrywała
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
skoro nędzny rabat to idz do innego sklepu gdzie Ci dadzą wiekszy. ja się cieszę ze mam te 6 % bo to przy większych zakupach jest naprawde duzo. Panie widac ze się znaja, i ze maja nie małe doswiadczenie. ja zaopatruje dwójke dzieci i osobiscie polecam. a jezeli chodzi o mama i ja czy bobo raj to byłam tam kilka razy i byłam załamana. w akpolu mogę wszystko kupic i bez problemu otrzymuje pomoc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to wlasnie to robie, chodzę do innego sklepu!!!!
Moim zdaniem obsługa w akpolu jest o wiele gorsza niż w mama i ja. Napewno są mniej zorientowani na temat wózków, fotelików itd. Chciałam tam kupić wózek, ale jak zobaczyłam, że ekspedientka nie ma zielonego pojęcia o wózkach i na co zwracać uwagę to podziękowałam. To samo w fotelikach. Facet w mama i ja przedstawił mi różne opcje i foteliki a w mama i ja poprostu zero wiedzy. Tylko römer i koniec. Ceny są tam różne, ale nie można powiedzieć, że jest tam o wiele taniej. A poza tym wejść tam na piętro z wózkiem to jakaś porażka. Ja tam kupuję jakieś drobne artykuły typu butelka, smoczek, kapcie.
Nie mogę zgodzić sie z tą opinią,często robię zakupy w Akpolu i zawsze mogę liczyc na miłą i fachową pomoc.Panie są zawsze zaangażowane w obsłudze i proponują produkty ,z których ja jestem zadowolona.Ceny różnie,czasami super promocje a szczególnie produkty z gazetek (dobre marki w niskich cenach).Karta stałego klienta daje do 6% rabatu- niesądzę żeby to było mało!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zapomniałaś dodać, więc Cię wyręczę. "... i bardzo lubię moją pracę... w Akpolu :)"
Byłam w akpolu rok temu bardzo miła babka szukała ze mną cierpliwie pościeli bo żadna mi się nie podobała potem szukałam jakiś rzeczy to wskazano mi półki na górze również miła obsługa więc nie mogę narzekać a ceny cóż fakt jak najmniej hurtowe,dostałam nawet kartę rabatową ,nie wiem jak jest w mama i ja ale przy zakupie dwóch drogich wózków nie dostałam żadnej karty nie wiem może tam nie dają ostatnio kupowaliśmy fotelik w mama i ja to sprzedawca dał nam rabat nie pamiętam ile ale chyba nie przekroczył 50 zł .
Synuś Marcelek 7 kwiecień 2004 ,Mateuszek 16 grudnia 2010image[url=http:[url=http://www.maluchy.pl]image[/url
Z tego co pamiętam to tam zawsze ceny były dość wysokie w porównaniu do hipermarketów

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tej sklep to syfioza na maksa. Przestałam robić tam zakupy- fatalna obsługa, bałagan wszędzie, nawet porządnego kącika dla mam z dziećmi nie ma. Nie polecam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry