Widok

Akpol-hurtownia tylko z nazwy??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zdenerwowałam się!;)

Zawsze myślałam, że jest tam najtaniej jeśli chodzi o dziecięce rzeczy.
Jednak ostatnio podczas robienia zakupów, chciałam w hipermarkecie kupić deserki, kaszki, no ale pomyślałam że skoczę do Akpolu/a? bo pewnie będzie taniej.

Jakie było moje zdziwienie gdy przyjrzałam się cenom.
Różnice dochodziły do złotówki na kaszce:/o deserkach i obiadkach nie wspomnę...

Chodzi mi o Akpol na Grabówku. Czy to we wszystkich "hurtowniach" tak jest czy tylko w tej??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
dla mnie akpol nigdy nie byl tani
a przede wszystkim nigdy nie byl interesujacy
generalnie ten sklep mnie od siebie odpycha jak tylko moze

:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Gdańsku jest tak samo dlatego zaopatruję się w hipermarketach :) jeżeli byś kupowała hurtowo to wtedy taniej ale detalicznie niestety często wychodzi drożej ;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydownie nie są atrakcyjni cenowo..
Raczej moze chodzi o to, ze kupisz wszystko w jednym miejscu od kaszek przez pieluszki ciuszki az po wozek i lozeczko :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam też nie widziałam jakiś znacznie niższych cen...no może niższe niż w Mama i Ja czy w Smyku ale to wszystko

głównie się jeździ tam z tego powodu co wymieniła Marynia...wszystko w jednym miejscu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akpol jest drogi, zawsze mnie ciekawiło zainteresowanie tą hurtownią skoro ceny mają takie jak w sklepach, a o ciuszkach nie wspomnę- np. body są droższe niz np w H&M. ;)...Jednak czasami z mężem tam kupujemy, bo mają akcesoria, których nie spotka się w innych sklepach, ale cenowo bez rewelacji...
Akpol pod względem zaopatrzenia jest oki ma wszystko co tszeba dla dziecka ale ceny KOSMOS
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
klika rzeczy kupiłam taniej niż gdzie indziej, np. łóżeczko sosnowe i materac, pewnie mogłam podobne taniej kupić na allegro, ale pewne rzeczy muszę dotknąć i zobaczyć na żywo :)
takie rzeczy jak jedzenie czy pieluchy zawsze będą tańsze w popularnym hipermarkecie, bo przy takiej ilości jakie biorą markety mogą sobie dobrą cenę wynegocjować, ale te rzeczy np. są tańsze niż w moim osiedlowym sklepie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
AKPOL jest drogi , ja tez zaopatruje małą w innych sklepach
drogi Bardzo drogi!!! i nie maja w 70% cen na produktach trzeba podchodzic do kasy i sie pytac co ile kosztuje zamiast pometkowac wszytko a laski stoja i plotkuja
a ja pojlecam sklep bajka.net niedaleko od Gdańska niedawno go odkryłam :) tylko nie maja jedzonak ale ceny naprawde fajne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba w każdej "hurtowni" tak jest. W Aldzie przy Estakadzie tak samo.
akpol CELOWO nie ma cena na produktach

1) aby moc je dowolnie zmieniac w kazdej chwili (nowa dostawa, pseudopormocja etc)

2) po to aby ludzie brali rzeczy "w ciemno" nie znajac ceny
akpol jest drogi, tylko czasem oplaca sie jak maja dobre promocje, np 3 obiadki gerbera te male za 6.50, to wtedy kupuje wieksza ilosc. Moim zdaniem najtaniej jest chyba w auchanie,np mleko nan active duza puszka jest tam a 31 zl, a w tesco za 39, masakra z tymi cenami,trzeba sie naprawde orientowac w tym:/
Lovella w Rosmanie 19 zł, w Akpolu 24 zł
Akpol jest drogi :P

Mama i ja - też :)

dlatego większe zakupy wolę robić przez Internet ;) albo w innych sklepach (pieluchy, słoiczki itp.)

Ale np. butelek nie opłacało mi się zamawiać ;) po drobiazgi też jeździmy do Akpolu :) no i woda... zawsze bierzemy zgrzewki Dobrawy :] bo u nas pod domem albo jest na sztuki albo jej nie ma - ta druga opcja częściej :P
a pijemy tylko tę wodę :)
W Akpolu przestałam już dawno kupować, pamiętam jak za mleko zapłaciłam Bebiko 13, 49 zł, natomiast w Rosmannie to samo mleko kosztuje 10 a czasami w promocji jest nawet po 9 zł.

ciuchy kupuje w 5-10-15, lub tesco.

W Akpolu opłaca sie tylko pracownikom tego sklepu...niestety.
nie znosze akpolu od czasu do czasu jednak tam jeżdze dotknąć cos co zamówie przez internet do tego ta okropna obsluga , nigdy nie odpowiadaja na dzien dobry , sama pracuje w handlu i jestem wyczulona na zachowanie pracowników wiec to co tam sie dzieje zwala mnie z nóg:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzeba przyznać, że zachowanie pracowników, w Akpolu jest jest na najniższym poziomie. Czasem nie odpowiedzą nawet Dzień dobry!
Wiedzę, też mają nikłą w porównaniu do Mama i Ja.
Gdyby w Mama i Ja było taniej tylko tam bym kupowała - super obsługa :), ale jednak trochę przesadzają z cenami.

Wracając do Akpolu to ja i mąż poszliśmy dalej niż marudzenie. Trzy razy prosiliśmy o powieszenie aktualnych cen pieluch. Nie poskutkowało więc napisaliśmy skargę do Rzecznika Praw Konsumenta. Czy poskutkowało - Wy mi powiedzcie bo już tam nie jeździmy :D
gwiazdeczkaania,
hurtownie niestety nie mają obowiązku wywieszania cen.....
ustawa mówiąca o tym nakazie dotyczy jedynie miejsc handlujących detalem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry