Widok

Alergia na trawy, a ciąża - jakieś leki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was w ciąży mogła brać leki na alergię? chodzi o alergię na trawy, zboża. Jak sobie z tym radzić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam alargię na roztocza, trawy, pyłki i kota.
Niestety nic nie możesz brać :( Ja się ratowałam wapnem musującym.
Może woda morska do nosa jedynie...
image
można brać sterydy donosowe. a w cięższych przypadkach również tabl.antyalergiczne. u mnie sterydy wystarczyły:)
Dokładnie-można w miarę bezpiecznie stosować leki miejscowe, tzn sterydy do nosa i krople do oczu.
Ja w pierwszej ciąży całe lato brałam leki, urodziłam zdrowego chłopczyka.
Nieleczona alergia może być groźniejsza dla dziecka niż przyjmowane leki, bo może się skończyć astmą i problemami z oddychaniem u mamy, a to nie żarty.
Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja alergii nie mam, ale przewlekły nieżyt nosa... brałam domiejscowe środki na katar (na noc), bo przy astmie inaczej bym się udusiła :( oczywiście jak najmniej i jak najkrócej... I zakupiłam aspirator katarek, na lejący katar baaaardzo pomógł, a w 100% bezpieczny :) po zastosowaniu nos czyściłam wodą morską lub nasivinem dla niemowląt. Musisz porozmawiać ze swoim ginekologiem i alergologiem... Mój gin. i laryngolog powiedzieli, że te leki domiejscowe do nosa nie zaszkodzą, a jak mam się dusić i dzidziuś ma być niedotleniony to lepiej wziąć, jednak nic na własną rękę. Skonsultuj się ze swoimi lekarzami i zobacz, co Ci powiedzą. Powodzenia!
image

Mi ginekolog poradziła abym brała swoje tabletki na alergię ale tylko doraźnie w razie wyjścia w miejsce wielkich pyleń i w mniejszej niż zwykle dawce. Brałam sporadycznie pół tabletki catalergin i nic bobasowi się nie stało;) po za tym też piłam wapno.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
cała ciążę i potem okres karmienia byłam pod opieką alergologa
mam dużą alergię m.in na trawy, topole, akacje, lipy ... prawie wszystko co kwitnie od marca do lipca :)
objawy to głównie trudności w oddychaniu (astma alergiczna) więc bez leków nie wiem jak bym dała radę
w ciąży na pewno nie mozna brać leków przeciwhistaminowych więc wszystkie Zyrteki, Amertile i inne tabletki odpadają ale mozna brać krople do nosa (nie każde) i wziewy, ja brałam Zafiron i Miflonide a przy karmieniu Seredite Dysk - wszystko zgodnie z zaleceniami
ciąża przebiegła prawidłowo, bez powikłań a zaczynałam brać leki na granicy pierwszego i drugiego trymestru, dziecko urodzone równo w 40 tc, 10 w skali Apgar
czasem brak odpowiednich leków jest potencjalnie gorszy dla ciąży niż ewentualne skutki uboczne danego preparatu
idź do alergologa, nie bierz niczego na własną rękę ale nie musisz cierpieć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wydaje mi się, że leki przeciwhistaminowe bez recepty nie zaszkodzą Tobie ani dziecku. Jeśli wiesz na co konkretnie jesteś uczulona, przyda Ci się aktualna mapa pylenia, bo po co masz się szpikować czymkolwiek niepotrzebnie, gdy już nie musisz. Sama biorę takie lekarstwa, ale tylko wczesną wiosną.

Inne tematy z forum Zdrowie

ginekolog Konrad Florczak (150 odpowiedzi)

Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o ginekologu Konradzie Florczaku, przyjmuje w Evi-med, może ktoś...

Penis opada w trakcie stosunku (5 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Mój problem zaczął się niedawno. Razem z moją partnerką mamy 19 lat i od paru...

orgasm control wipes (4 odpowiedzi)

- Czy może któryś z forumowiczów już stosował taki specyfik ? - Czy to naprawdę wydłuża wytrysk...

do góry