Widok
Alternatywa dla bolerka - szal tiulowy... tylko jak to nosić??
Dziewczyny mam prośbę do tych co miały szal tiulowy jak miałyście upięty?? Luźno na ramionach czy jakoś fantazyjnie przewiązany??
100% rezygnuję z bolerka bo mi sie nie podobają a mam duzy tatuaż na ramieniu i wypadałoby się lekko otulić :) stąd wybór padł na taki właśnie szal.
Znalazłam na allegro szeroki szal ale nie wiem jak to się ma w praktyce . Obawiam się ze tak luźno zarzucony na ramiona będzie mi spadać.
Kiedyś dziewczyna miała tak fajnie przewiązany ...wstawiła fotki sprzedając suknię. Niestety suknia sprzedana a ja nie wiem jak to leciało :)
Wiem ,że był zarzucony na ramiona a potem szedl jakos pod pachy ...ale co z tyłem ??
Panna Weselna może Ty masz jakieś propozycje? Będę bardzo wdzięczna.
Dodam tylko ,że Moja suknia to Agora 12-28
100% rezygnuję z bolerka bo mi sie nie podobają a mam duzy tatuaż na ramieniu i wypadałoby się lekko otulić :) stąd wybór padł na taki właśnie szal.
Znalazłam na allegro szeroki szal ale nie wiem jak to się ma w praktyce . Obawiam się ze tak luźno zarzucony na ramiona będzie mi spadać.
Kiedyś dziewczyna miała tak fajnie przewiązany ...wstawiła fotki sprzedając suknię. Niestety suknia sprzedana a ja nie wiem jak to leciało :)
Wiem ,że był zarzucony na ramiona a potem szedl jakos pod pachy ...ale co z tyłem ??
Panna Weselna może Ty masz jakieś propozycje? Będę bardzo wdzięczna.
Dodam tylko ,że Moja suknia to Agora 12-28
Wilczku, postaram się poszukać ciekawych propozycji, zaczynam od Twojej pięknej sukni (fenomenalnie kobieca, lata 20-te lata 30-te...)

Uploaded with ImageShack.us
pierwsza propozycja to szal, etola z organdyny (wierzchnia warstwa Twojej sukni to chyba również organdyna) niestety czasami to rozwiązanie nie jest zbyt wygodne, gdyż etola może się podnosić

za chwilę następne propozycje

pierwsza propozycja to szal, etola z organdyny (wierzchnia warstwa Twojej sukni to chyba również organdyna) niestety czasami to rozwiązanie nie jest zbyt wygodne, gdyż etola może się podnosić

za chwilę następne propozycje
bossssko wyglądasz
wracając do tematu - proponuję trapezową etolę (materiał dowolny) tu na zdjęcia z wielkim kwiatem (przy Twojej sukni - raczej zbędny)

szal z organdyny, woalu bądź szyfonu - przerzucony przez ramiona

szal z organdyny, szyfonu bądź tiulu upięty (zarzucony) w orientalnym stylu

kolejną propozycją jest komin z organdyny, zakładany przez głowę (co może być problematyczne przy upiętej fryzurze), po bokach ściągnięty gumką - niestety nie odnalazłam wizualizacji
Wilczku - Twój wybór zależy od tego - ile chcesz przesłonić - jeżeli mało - myślę, że zwykły szal wystarczy, jeżeli więcej - może warto zastanowić się nad kominem - poszperam i postaram się odnaleźć foto komina
szal możesz upiąć ozdobną broszką, agrafką, można doszyć guzik i dorobić pętelkę - by utrzymać go w miejscu
ważne, by wyboru dokonać, gdy masz suknię na sobie - gdyż może się okazać, że takie wybieranie "na sucho" zakryje coś istotnego w sukni lub zaburzy proporcje
szkoda zakrywać takie cudeńko :)
wracając do tematu - proponuję trapezową etolę (materiał dowolny) tu na zdjęcia z wielkim kwiatem (przy Twojej sukni - raczej zbędny)

szal z organdyny, woalu bądź szyfonu - przerzucony przez ramiona

szal z organdyny, szyfonu bądź tiulu upięty (zarzucony) w orientalnym stylu

kolejną propozycją jest komin z organdyny, zakładany przez głowę (co może być problematyczne przy upiętej fryzurze), po bokach ściągnięty gumką - niestety nie odnalazłam wizualizacji
Wilczku - Twój wybór zależy od tego - ile chcesz przesłonić - jeżeli mało - myślę, że zwykły szal wystarczy, jeżeli więcej - może warto zastanowić się nad kominem - poszperam i postaram się odnaleźć foto komina
szal możesz upiąć ozdobną broszką, agrafką, można doszyć guzik i dorobić pętelkę - by utrzymać go w miejscu
ważne, by wyboru dokonać, gdy masz suknię na sobie - gdyż może się okazać, że takie wybieranie "na sucho" zakryje coś istotnego w sukni lub zaburzy proporcje
szkoda zakrywać takie cudeńko :)
myślę, że wygodnie jest zawiązać taki szal przerzucony na ramiona na plecach
coś w tym stylu

zawiązanego w taki sposób:
http://www.ibutik.pl/ogloszenie/suknia-slubna-szal-38-42-kosc-sloniowa-587539#
jak wybierzesz długi kawałek tkaniny, który będzie się ciągnął razem z trenem, to możesz zrezygnować z welonu
coś w tym stylu

zawiązanego w taki sposób:
http://www.ibutik.pl/ogloszenie/suknia-slubna-szal-38-42-kosc-sloniowa-587539#
jak wybierzesz długi kawałek tkaniny, który będzie się ciągnął razem z trenem, to możesz zrezygnować z welonu
wilczek ja ostatnio - co prawda do sukni balowej miałam też szal i założyłam go tak, tylko nie wiem czy do twojej sukni by to pasowało:

tego bolerka -trapezowego? nie polecam, miałam na weselu też ostatnio - spadało z ramion

tego bolerka -trapezowego? nie polecam, miałam na weselu też ostatnio - spadało z ramion
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
możesz związac wstążką ( np. z materiału jak suknia) lub elegancką spinką - z przodu lub z tyłu, można tez zawiązać z tyłu na supeł

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Dziekuję Wam dziewczyny za pomysły . Nawet nie wiedziałam ze szal można zawiązac na tyle sposobów :)
Zrobię tak ..zakupię szal tiulowy i jak przyjdzie moja suknia to laptopik pod pachę kierunek salon i bedę kombinować.
Nie będę mieć welonu więc mam sporo mozliwości łacznie z długim wiązaniem z tyłu.
Panno Weselna dziękuję za komplement ...z ust kobiety liczy się zawszy podójnie :))
Zrobię tak ..zakupię szal tiulowy i jak przyjdzie moja suknia to laptopik pod pachę kierunek salon i bedę kombinować.
Nie będę mieć welonu więc mam sporo mozliwości łacznie z długim wiązaniem z tyłu.
Panno Weselna dziękuję za komplement ...z ust kobiety liczy się zawszy podójnie :))