Widok

Amelek ale o co chodzi?

Hej.

Czy u Was też się dzieje coś niedobrego z internetem? Juz pal pies to że płacę za słaba jakość dostawcy ale płacę też za inne usługi (Netflix na przykład) z których i tak korzystać nie mogę bo działa to Koszmarnie!

http://www.speedtest.net/my-result/i/2221057569

Jak jest u was?

Dodam że router mam sprawny bo testowałem w innej lokalizacji. Problemy były zgłaszane.

Szczerze to chyba już mi się nie chce płacić za coś takiego: (

PS
Błagam też Panie Marku by nie pisał Pan tutaj o problemach Pańskich. Jako poważny przedsiębiorca powinien Pan wiedzieć że mało interesuje klienta to że Pan kogoś przedszkolil i ten spadł z konia czy z drabiny albo uciekł do konkurencji po przeszkoleniu. Proszę by naprawił Pan to co kiedyś działało dobrze a teraz nie. Jeżeli potrzeba inwestycji to niech Pan zainwestuje że środków unijnych kredytu lub własnych. Znam Pana zdanie na temat środków unijnych ale się z nim nie zgadzam. Mam Do tego prawo. Proszę mieć na uwadze że dzisiejszy klient to nie ten który płaci tylko Panu. On płaci też innym za korzystanie z usług (tv) i tych składek abonamentowych nikt nam nie zwróci przez to że Pan dostarcza a raczej nie dostarcza internetu o umówionych parametrach. A może jednak Pan zwróci te koszta do czasu naprawienia problemów po swojej stronie?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mozna chyba zmienić dostawcę internetu bez problemu po co męczyć sie z amelkiem dziś dobrze jutro źle sa lepsze firmy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie dobijają pingi, kiedyś zdarzały sie sporadycznie wieczorami -teraz prawie zawsze nawet w ciągu dnia....a nic mnie nie zasłania i ruter też ok...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie zastanawia jedna rzecz, po co się żalić na forum skoro można kulturalnie zadzwonić do usługodawcy i podjąć rozmowę na ten temat?
Dorośli ludzie w ten sposób załatwiają różne problemy :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety mail i telefon nie pomaga. Pytanie dotyczyło tego czy inni mają tak samo. Tłumaczenie że jest to wina mojego routera mnie nie przekonuje.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie tez się pogorszyło , mam amelka od prawe 6 lat i różnica z tym jak było a jak jest teraz jest ogromna.. wiec nie wierze ,że nagle wszystkie routery w baninie nawaliły...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety prawda jest taka, że to powszechne zagranie u każdego providera. Zawsze najpierw obwiniają router. Byłem u amelka teraz jestem gdzie indziej, i zawsze wina routera, mimo że w domu mam 4 różne. Więc to na pewno nie wina routera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korzystałem z Amelka prawie 6 lat i niestety zawsze było słabo... owszem są niby inni dostawcy, ale nie wszędzie w Baninie - jak mieszkasz na krawędziach wsi, to niektórzy odmawiają instalacji, bo by musieli nowy nadajnik dorobić (albo świadczyć na takich parametrach jak Amelek... - dla innych firm to wstyd oferować taki internet i taką słabą usługę porównują do braku zasięgu).

Teraz mam wave i tam co prawda też może nie zawsze jest idealnie i potrafi zmulić prędkość z 40 do 25-30mbit/s, czy pingi z 13ms do 35-30ms, ale u Amelka jest ten problem, że nie dość, że ping ma zawsze 30-40ms, to jeszcze 10-20% pakietów potrafi zgubić (nawet TCP!).
Wyobraźcie sobie, że dwie godziny uploaduję film 150MB, a przy 148MB mi gubi połączenie... i ostatecznie włączam LTE w telefonie bo będzie szybciej i pewniej. Przynajmniej moje "zapasowe" łącze działa ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie niestety jest to samo. Kilka razy już mowilem Panu Markowi, ze nie ma sensu taka wspolpraca skoro ciagle to kuleje. Mam już 3 antene i 3 router a ciagle wieczorem pingi mi skacza i predkosc tj u Ciebie z 30Mb spada na 4-6Mb. Antene już miałem przestawiana bo brzozy zaczely zaslaniac także wina sprzętu nie wchodzi w tej sytuacji w gre, Jeśli się nie poprawi to faktycznie będzie trzeba zmienić dostawce bo szkoda tylko nerwow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie się zastanawiałem nad abonamentem typu netflix, ale widząc jaki dramat dzieje się na np. TVN playerze to szkoda nerwów... Ja mam wieczorami 2-3 Mbps, ale jestem w bocznym sektorze. Jak widzę na speedtest.net że mam 6-8 Mbps to jest święto :P i można oglądać playera...

To mówisz, że dla 6Mbps Ci Netflix nie działa?

@asd jaka masz antene 5ghz? czy 6Ghz?

Nie mam widoczności na główny masz niestety, więc 5GHz z widocznością na przekaźnik na KP...

niestety to samo. szkoda mi P.Marka bo jest to bardzo miły człowiek, pasjonat oraz fachowiec, ale coś niestety ostatnio mocno przestało trybić :( a ja akurat używam netu do czegoś ważniejszego niż oglądanie filmów, granie czy siedzenie na fb :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety tnie - nie da się oglądać :( NIe wiem czy to akurat przy 8 Mb/s ale transfery tak skaczą, że zacina. Może przy skokach mam 2 Mb/s? Nie wiem...

Przełączam sie na LTE ale to nie jest rozwiązanie... Płacę za Amelek, LTE dla Orange, Netflix, Spotify...

Zakładałem że Amelek będzie moim głównym dostawcą internetu i nie będę potrzebował zapasowego łącza do obejrzenia swojego serialu. Pakiety w Orange niestety nie są na tyle duże by potraktować zapasowe łącze jako główne. Niestety też przekraczam przyznawany mi limit w abonamencie przez tak częste przełączanie się na LTE :(

Stanęło na tym, że wiele firm cieszy sie z tego, że wykonuję do nich przelewy. Ja trochę mniej, bo nie mogę korzystać z usług, które wykupiłem w ramach abonamentu bo mój główny Provider nie daje rady :( szkoda :(

Przy okazji - dziękuję za potwierdzenie że to nie tylko u mnie jest ten problem ale również u innych. Czas na poszukiwanie alternatywy...

Do konkurencji: MultiWiFi, Wave, ...?

Szanowni. Może czas na akcje promocyjną?
-> Pokaż ostatnią fakturę od konkurencji a u nas dostaniesz w tej samej cenie taki sam transfer przez najbliższych 12 m-cy... lub
-> Przejdź do nas a jak przechodzisz z konkurencji to dostaniesz 30/6 za 60 PLN brutto (+koszy instalacji).

Mam wrażanie że w obecnej sytuacji mądrze rozpoczęta akcja promocyjna mogłaby się przekuć w konkretne benefity (nowa baza Klientów + $$$) po stronie promotora :)

Proponuję uruchomić excela i policzyć :)

Czyli jest odpowiedz. ja mam 6 ghz, i kazda pora dnia DL 40-48mbit UL 9-10 mbit

Jak taka masa ludzi zacznie oglądać Netflix czy jakąś tam inna TV to ja się nie dziwię, że ten internet działa jak ..., a potem wszyscy się dziwią ten amelek to slaby jest :D:D:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wave chyba w którymś temacie oferował miesiąc za free dla tych co pokażą fakturę od Amelka, ale to mogła być jednorazowa akcja.
Zresztą, jak masz sąsiada z Wave nawet na drugim końcu Banina i on cię "poleci", to oboje dostajecie miesiąc za free. Ja tak już 3 miesiące zyskałem za darmo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz, ja oglądam Netflixa a w tym czasie na konsoli się pobierają gry 50GB i jeszcze spokojnie by na drugim sprzęcie youtube poszedł w HD, także... rozumiem, że w deszczu prędkość spada bo to internet radiowy i fale się tłumią, ale to nie powinno być tak, że ktoś Ci oferuje 20Mbit a potem się okazuje, że to nie jest 20mbit między Tobą a internetem, a między dostawcą a internetem i sąsiedzi "podbierają"... ja mam przez VPN do pracy w Gdyni lepsze wyniki niż Amelek normlanie. (jak ktoś nie wie co to VPN, to w uproszczeniu polega to na tym, że łączę się z siecią w pracy i cały internet mnie widzi jakbym korzystał z ich internetu a nie swojego - mam więc adres IP taki sam jakbym siedział w pracy, ale znacznie spowalnia to internet przez ciągłe przekierowania danych).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

image

u mnie ten problem nie wystepuje.

Inne tematy z forum Banino

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry