Widok

Amelek ale o co chodzi?

Hej.

Czy u Was też się dzieje coś niedobrego z internetem? Juz pal pies to że płacę za słaba jakość dostawcy ale płacę też za inne usługi (Netflix na przykład) z których i tak korzystać nie mogę bo działa to Koszmarnie!

http://www.speedtest.net/my-result/i/2221057569

Jak jest u was?

Dodam że router mam sprawny bo testowałem w innej lokalizacji. Problemy były zgłaszane.

Szczerze to chyba już mi się nie chce płacić za coś takiego: (

PS
Błagam też Panie Marku by nie pisał Pan tutaj o problemach Pańskich. Jako poważny przedsiębiorca powinien Pan wiedzieć że mało interesuje klienta to że Pan kogoś przedszkolil i ten spadł z konia czy z drabiny albo uciekł do konkurencji po przeszkoleniu. Proszę by naprawił Pan to co kiedyś działało dobrze a teraz nie. Jeżeli potrzeba inwestycji to niech Pan zainwestuje że środków unijnych kredytu lub własnych. Znam Pana zdanie na temat środków unijnych ale się z nim nie zgadzam. Mam Do tego prawo. Proszę mieć na uwadze że dzisiejszy klient to nie ten który płaci tylko Panu. On płaci też innym za korzystanie z usług (tv) i tych składek abonamentowych nikt nam nie zwróci przez to że Pan dostarcza a raczej nie dostarcza internetu o umówionych parametrach. A może jednak Pan zwróci te koszta do czasu naprawienia problemów po swojej stronie?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie są często problemy z internetem, warto wykonać pomiar prędkości internetu np. na https://speedtestonline.pl to pokaże Ci z jaką prędkością pobierasz oraz wysyłasz dane do sieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powtórz ten test po kabelku, nie po wifi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

UPC na karwinach a mam do 120 mb ;/
http://www.predkosc.pl/result/201812111401-c105/
image

image

No jak gdzie przy gimnazjum jest ich skrzynka i Maniek jest naklejka ze dofinansowane z uni i nawet na ich stronie jest napisane .

Skąd te informacje że wzięli dofinansowanie z UE ???

Gdzie konkretnie? Bo może damy radę na 6 GHz, są miejsca gdzie już tylko tak podłączamy bo 5 GHz tak zawalone nadmiarem konkurencji że prawie nie działa.
Historia zna przypadki, że podłączają - przez ostatnich kilka lat, kilku klientów od nas przeszło do Volty. Jest też klient który ma od nich światłowód, ale nadal od nas radio jako backup na wypadek ataku szalonego koparkowego ;)

Bo volta to d... i kamieni kupa a ja mam 5 m od ich kabli i nie chcą podłączyć !

A skąd wiesz za inter-komp.net działa z dofinansowania. Rozmawiałem z pracownikami którzy kopia na os. krolewskim i budują ze swoich funduszy.
Volta z tego co wiem miała dofinansowanie z UE.

Art. 139. Udostępnianie dostępu do budynków i infrastruktury telekomunikacyjnej

Na pewno wszyscy operatorzy korzystający z dotacji unijnych mają taki obowiązek, czyt. Volta, Inter-Komp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dajcie spokój, do neta wystarczy 6/6 i można żyć bez stresu.
dać wam 50/50 po FO to i tak było by źle....

marudy jesteście i tyle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podstawa prawna? Jeśli faktycznie tak jest, to może będę chciał wynająć :)
Ale z tego co ja się orientuję, tylko Orange (jako operator dominujący) ma taki obowiązek.

Według prawa i tak mają obowiązek udostępnić swoją infrastrukturę jeśli ktoś będzie chciał wynająć.

wzieli dofinansowanie z unii to 2 lata muszą utrzymywać infrastrukturę , a później pewnie sprzedadzą jak się znajdzie chętny.

Skonczcie z tym durnym amelkiem!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez takie dziwne na królewskim można światłowód położyć ale już po 2 stronie banina cieszko może gdzieś to zgłosić ze volta ma kable a nie podłącza końcowego odbiorcę . Albo niech sprzedadzą kable olbo wydzierżawia ja widzę ze vectra dużo przejmuje w trojmiescie sieci to i by może nato się skusili na volte

No niestety to nie my, a właściciele sieci muszą inwestować w infrastrukturę, np. na Królewskim już 2 operatorów po światłowodzie rozsyła i nie sądzę żeby ktokolwiek normalny wziął radio.

Ta volta to chyba działa tak, że szarpią hajs z dofinansowań na infrastrukturę i tyle tego, nie zależy im chyba na klientach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Volte mam ich studzienkę przy wjeździe na osiedle familijne i tez niechcą się podłączyć . Jeszcze sporo wiosen minie kiedy światłowód z prawdziwego zdazenia bedzie

kable Volty mam 50 m od domu, a i tak nie chcą podłączyć...

Inne tematy z forum Banino

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry