Widok

Anoreksja plagą wśród polskich gimnazjalistów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Anoreksja plagą wśród polskich gimnazjalistów

pod rozwagę...

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja sadzilam ze chude juz nie jest modne
Nie przeprasam za bledy
niby tak, ale w niektórych sklepach jeszcze tego nie wiedzą :)))

image
image
Problem jest o wiele szerszy, niż moda...

Anorektycy istnieli, zanim chude stało się modne. Teraz jest ich tylko więcej.
chwali się to :)

Włochy: chude modelki nie wyjdą na wybieg

We włoskiej stolicy mody - Mediolanie przed odbywającym się tradycyjnie w lutym pokazami oficjalnie wydano zakaz wstępu na wybieg superchudym i małoletnim modelkom, aby dzięki temu lansować zdrowszy kobiecy wizerunek.
W poniedziałek miasto i przemysł mody podpisały porozumienie, które obejmuje zakaz występowania na wybiegu modelek poniżej 16 roku życia i o wskaźniku masy ciała (BMI) mniejszym niż 18,5.

BMI to iloraz masy ciała wyrażonej w kilogramach i wzrostu (w metrach) podniesionego do kwadratu. Przykładowo modelka o wzroście 173 cm i ważąca mniej niż 55,4 kg nie mogłaby wystąpić na mediolańskim wybiegu.

Występowania na wybiegu modelek o anorektycznej sylwetce zabroniono we wrześniu w Madrycie. W grudniu w Brazylii w reakcji na śmierć modelki, która zmarła w wyniku anoreksji, zapoczątkowano akcję domagania się zakazu pokazywania wychudzonych modelek.

image
image
i bardzo dobrze

a wiecie, że jeżeli chodzi o bmi to mam małe wątpliwości? :)

Paweł ma dość spory bmi, a wcale nie wygląda... Brzuszek na upartego ewentualnie jest, ale malutki... Ale żadna nadwaga... ŻADNA!!! A ja na odwrót - wcale NIE jestem chuda a moje bmi zakrawa na niedowagę... jak tu być mądrym...

Ps. Potrafię dobrze obliczać ten index :) :) :)

Modelki to też tylko szczyt góry lodowej. Kazdy też wie, jak wygladają amerykańskie aktorki... A przygladałyście się kiedyś statystom w filmach? Ja ostatnio uśmiałam się na filmie, w którym była scena na amerykańskim lotnisku... Były tam same szczupłe osoby. Z lotniska w NY pamiętam coś zgoła innego - grubasy tłoczące się w strefie bezcłowej... Moja sąsiadka w samolocie nie zmieściła się w standartowy fotel i stewardessy szukały dla niej miejsca w lepszej klasie - z większymi fotelami... W USA nie da się wyjść na ulicę, żeby pierwszym, co się rzuci w oczy nie był ktoś nieziemsko upasiony... Tam co druga osoba dziwnie chodzi, bo nie mijają jej się uda...
A w filmach same szczuplaki. W sklepach głownie śmieciowe jedzenie... Dzieciakom się w głowach miesza...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jakich używacie perfum ??? (65 odpowiedzi)

Hej dziewczyny jakich perfum używacie i co możecie polecić ??? Szukam jakiś o słodkich...

Cukrzyca ciążowa - pytanie (37 odpowiedzi)

moja cukrzyca ciążowa jest bardzo dziwna :) po glukozie 75g mój wynik po 2h wynosił 154, na czczo...

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

do góry