Widok

Apel do właścicieli psów

Szanowni właściciele psów (nie wszyscy), bardzo proszę o zwrócenie uwagi na to gdzie wyprowadzacie swoje zwierzaki i gdzie one się załatwiają.
Szanuję wasze prawo do posiadania zwierzaka, i oczekuję tego samego od was w stosunku do mnie. Wyprowadzacie je i pozwalacie by się załatwiały pod byle którym płotem lub tez nie, byle tylko dalej od siebie.
Ja wiem, że mieszkamy na wsi, ale minimalny szacunek w stosunku do innych jest wskazany choćby ze względu na poprawność stosunków sąsiedzkich.
I argumenty, że 4m od płotu pies może robić kupę są niepoważne najdelikatniej mówiąc (pani od wilczura doskonale będzie wiedziała o kogo chodzi jeśli to przeczyta).
Chciałbym w takiej formie zaapelować do właścicieli czworonogów (nie do wszystkich, bo są wśród was w większości ludzie odpowiedzialni ) byście przez pryzmat miłości do zwierząt nie zapominali o innych.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak będziesz smarować auto i klamki psią kupą to zrób sobie na twarzy bojowe kreski z psiej kupki tak dla ostrzeżenie żeby nikt nie podchodził.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fakt, iż trzeba zbierać nieczystości po swoim pupilu nie budzi wątpliwości. Proszę mi jednak powiedzieć GDZIE te nieczystości w Baninie wyrzucić? Nie ma przecież żadnych śmietników. Właściciele psów mają chodzić z kupą w torebce? A jak idzie z psem do weterynarza? W Trójmieście nie ma z tym problemu - wszędzie są kosze, nie ma też problemów z torebkami na odchody. W naszej gminie tylko zakazy i wrzask niezadowolonych. Trzeba zbierać odchody, musi być miejsce do którego można je wrzucić.

Ludzie - zamiast obrzucać się wyzwiskami zmuście gminę do postawienia śmietników i cyklicznego ich opróżniania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
Brak koszy i darmowych woreczków, to nie argument na niesprzątanie po psie. Mam psa i zawsze przy sobie woreczek (w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko pakowane jest w woreczki i folie) zamiast wyrzucać taki woreczek np po zakupie owoców używam go do sprzątania po psie( już kilka razy spotkałam się z teorią,że nie sprzątam po swoim psie, bo kupa szybciej się zutylizuje niż kupa zawinięta w woreczek,więc rozwiewam wątpliwości pseudo ekologów woreczek jest woreczkiem, a jak jest w nim kupa psa to przynajmniej nie jestem brudasem ) i wyrzucam do swojego kubła. To naprawdę nie jest problem, trzeba tylko chcieć i mieć trochę kultury.
P.S. darmowe woreczki, które są dostępne w Gdańsku wg mnie nie nadają się do sprzątania po psie są bardzo sztywne.
Aha kupę po psie można wyrzucić do zwykłego śmietnika, nie jest do tego potrzebny żaden osobny pojemnik
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wystarczy Kasiu, że tą "paczuszkę" zutylizujesz tam, gdzie Ty utylizujesz Swoje "paczuszki", chyba, że też ich też nie utylizujesz :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka razy spotykałam osoby wychodzące z pieskami na spacer ze swoich mieszkań. Spacer polegał na wyprowadzeniu pieska poza swoje mieszkanie, postanie chwilę aż się piesek załatwi pod sąsiadów płotem i powrót do mieszkania.
A więc co stoi na przeszkodzie żeby zabrać kupę i wrzucić po drodze do swojego kubła który stoi przy ich posesji?

I właśnie to mieszkańców denerwuje, ten brak szacunku dla drugiego.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Baninie brakuje drog asfaltowych, chodnikow i lamp a Wam sie marza kosze na psie kupy? Litosci! Korona chyba z glowy nie spadnie jesli zabierzecie kupke, oczywiscie zapakowana w woreczek ;) i wyrzucicie do swojego kosza. Chyba ze wam nie wypada bo pochodzicie z miasta?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
siku na pole ? Tez bym opitoliła panią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale tu jest wieś.Troszkę poniosło miastową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Prawde mówiąc to jest argument.
Przepisy nakazują pewne rzeczy, więc infrastruktura powinna je umożliwiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja mam wywalone. To jest wieś. A psie klocki i tak ulegną biodegradacji. Nie dajmy się zwariować. Poza tym mój pies robi na rzadko, więc jak mam to zebrać. Zresztą nigdzie nie widziałem regulacji prawnych nt. sprzątania psich odchodów na wsi. Takie regulacje są ustanawiane lokalnie w dużych miastach. Pod moim domem też inne psy sr*ją i trudno. Nie będę z tym walczyć. Nic mi się nie stanie jak wezmę raz na jakiś czas łopatę i posprzątam wokół swojej posesji. Pozdrawiam normalnych właścicieli psów.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12
Dziś w Chwaszczynie na chodnik narobił koń! A właściciel nie raczył posprzątać! O tempora, o mores!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szanowni Panie. A co pan powie Na temat wyslania sasiadow gnoju Na pola 1 metr of domu? To stolec wam nie przeszkadza? A jezeli Pani wyprowadza PSA Na swoja dzialke to tobie nic do tego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Skoro masz wywalone, to napisz gdzie mieszkasz. Będę ci szambo na działkę podrzucał. Pewnie wiesz, że na wsi się tak robi. Masz łopatę, to dasz radę :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
JA ROZŁĄDUJĘ TEN HEJT.

Jezeli ktos jest zainteresowany sterylizacja pieska lub innego stworzonka to polecam AKCJA STERYLIZACJA 2016. I nawet mamy na miejscu gabinet.
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
E tam stary bądź prawdziwym hardcorem zdejmij gacie i w****** mu się pod furtkę :D

Ludzie tu jest wieś ja swojego psa prowadzam na łąkę i mam w d*pie sprzatanie po nim jak zaraz rolnik z gnojem przejedzie tu sie wysypie tam sie wysypie... jak macie problem wracajcie do swoich blokow w miescie gdzie na jednym pietrze piedzesiat kilogramowych pindli mieszka i kazdy sr* pod klatka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
A ja mam pociągnięty cieniutki przewód miedziany po całym ogrodzeniu,a drugi w trawie przed posesją.Oba są podłączone do akumulatora 6v.Psy i koty z daleka omijają moją działkę. Mam czysto i spokój,polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
drut, prad? Oświęcim? zreszta tak niektorzy o czesci banina mówia. zwracaj uwage osobiscie, to jest odwaga cwany gapo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mam dosyć zwracania uwagi takim tępakom jak ty,zwierzęta szybciej to załapały.I nie porównuj tego do Oświęcimia,miej szacunek dla tych co tam zgineli niedouczony matole!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
6v nie robi krzywdy zwierzakom tylko je odstrasza,działa jak pastuch elektryczny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy jak dzieci (jesli masz) robia rumor/ hałas, to tez traktujesz pradem?i generalnie, kogo jeszcze traktujesz pradem i dlaczego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry