Widok
Atopowe zapalenie skóry
Kobietki ratujcie..
od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie dobije! Szczególnie w zgięciach rąk i nóg nie daję rady, w nocy przez sen się rozdrapuję.. Lekarze są bezradni nic mi nie pomaga, a nawet maści zapisane pogarszają sprawę. Może macie jakieś rady ?
od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie dobije! Szczególnie w zgięciach rąk i nóg nie daję rady, w nocy przez sen się rozdrapuję.. Lekarze są bezradni nic mi nie pomaga, a nawet maści zapisane pogarszają sprawę. Może macie jakieś rady ?
Clotrimazolum to maść przeciwgrzybiczna. Stosowałam kiedyś u dziecka maść Elidel - to jedyna niesterydowa maść, bardzo skuteczna na AZS.
http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=21433#info
A próbowałaś zmienić dietę? Środki myjące, piorące? Kąpałaś się może w krochmalu lub roztworze kalium? Może to pomoże?
http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?id=21433#info
A próbowałaś zmienić dietę? Środki myjące, piorące? Kąpałaś się może w krochmalu lub roztworze kalium? Może to pomoże?
Ja kąpałam dzieci w krochmalu, jak miały mocną wysypkę na skórze. Czyli gotowałam wodę w garnku, dodawałam kilka łyżek (4-5) mąki ziemniaczanej rozmieszanej w małej ilości zimnej wody, wlewałam do wrzątku i mieszałam do ponownego zagotowania (jak kisiel) i potem do wanny. Może złagodzi Twoje zaognione miejsca w zgięciach?
A próbowałaś emolientów do kąpieli? Np. Oilatum?
A próbowałaś emolientów do kąpieli? Np. Oilatum?
Generalnie dermatologów mam za... konowałów - przepraszam, ale latami mama ciągała mnie od lekarza do lekarza i żaden nie potrafił pomóc: maści, ziółka, inne zalecenia... Nic nie pomagało. W końcu po prostu z tego wyrosłam. Ale wiem, jak boli, bo też miałam zmiany w zgięciach :(
Emolienty u moich dzieci też nie przynosiły efektów, za to ściśle przestrzegana dieta - jak najbardziej, no ale tu trzeba wiedzieć, co wywołuje alergię.
Spróbuj może zwykłego mydła, nieperfumowanego, bodajże Biały Jeleń jest dla alergików. Nie smaruj skóry balsamami, tylko spróbuj parafiną, świetnie natłuszcza, nie uczula.
Emolienty u moich dzieci też nie przynosiły efektów, za to ściśle przestrzegana dieta - jak najbardziej, no ale tu trzeba wiedzieć, co wywołuje alergię.
Spróbuj może zwykłego mydła, nieperfumowanego, bodajże Biały Jeleń jest dla alergików. Nie smaruj skóry balsamami, tylko spróbuj parafiną, świetnie natłuszcza, nie uczula.
Witam! Moja córka ma 1,5 roku i praktycznie od urodzenia ma problemy ze skóra. To powoduje ze się okropnie drapie i ma dziwne zmiany na skórze raz ustępuja a czasami saczy sie z nich paskudnie. Dermatolodzy, kropelki, maści, kremy, mało co potrafi jej pomóc, co sprawia że jestem bezsilna i nie mogę patrzeć jak cierpi.
Znajoma poleciła mi zajęcia dla dzieci i niemowląt w basenie SOLANKOWYM, który jest przeznaczony dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry ( ale także dla dzieci z astmą, otyłością i wadami postawy ) Zajęcia są prowadzone w małych grupach max 8 osób, opiekunowie mogą towarzyszyć dziecku bezpłatnie :)
Polecam gorąco bo zajęcia są prowadzone przez doświadczonych rehabilitantów a mojej Amelce znacznie poprawia się stan jej skóry.
Ośrodek Terapii, Edukacji i Aktywizacji Sportowej w Sopocie, ul. Bitwy pod Płowcami 67
tel. 539-621- 647
Znajoma poleciła mi zajęcia dla dzieci i niemowląt w basenie SOLANKOWYM, który jest przeznaczony dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry ( ale także dla dzieci z astmą, otyłością i wadami postawy ) Zajęcia są prowadzone w małych grupach max 8 osób, opiekunowie mogą towarzyszyć dziecku bezpłatnie :)
Polecam gorąco bo zajęcia są prowadzone przez doświadczonych rehabilitantów a mojej Amelce znacznie poprawia się stan jej skóry.
Ośrodek Terapii, Edukacji i Aktywizacji Sportowej w Sopocie, ul. Bitwy pod Płowcami 67
tel. 539-621- 647
mi w drugim trymestrze zaczęła strasznie swędzieć skóra, po nocy nie moglam spac przez to, nic nie pomagalo; nawet sprawdzałam czy cholestaza ciężarnych nie pojawiła się.
dopiero w 8 miesiacu odkrylam ze nabial mnie uczulal w ciazy. jak go baaaaardzo ograniczylam swiad prawie ustapil. po porodzie wszystko wrocilo do normy.
sprobuj, moze Tobie dieta tez pomoze.
dopiero w 8 miesiacu odkrylam ze nabial mnie uczulal w ciazy. jak go baaaaardzo ograniczylam swiad prawie ustapil. po porodzie wszystko wrocilo do normy.
sprobuj, moze Tobie dieta tez pomoze.
ja za nabialem nie przepadam,ale w ciazy uwielbialam. ja bardzo ograniczylam, np. mleko do kawy uzywalam, ale juz z koktajli owocowych i jogurtow zrezygnowalam. bylam w stanie sie poswiecic zeby jakos spac. moze gdybym calosc odstawila to i swiad calkowicie by mi minal, ale tego nie wiem.
sprobuj, po kilku dniach zobaczysz czy jest lepiej. jak nie to zaxzniesz jesc znowu.
sprobuj, po kilku dniach zobaczysz czy jest lepiej. jak nie to zaxzniesz jesc znowu.