Widok

Atrakcje dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,w przyszłym tygodniu przyjeżdża do nas kuzynka 10 letnia. Mam 2 letnie dziecko także jeszcze się nie interesowałam atrakcjami w okolicy,stąd moja prośba Drogie mamusie moglybyscie mi polecić ciekawe miejsca do zwiedzenia,zabawy.Z góry dziękuję. A może szykują się jakieś imprezy na weekend?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam:
1.oceanpark we władysławowie, bylismy z 3 latkiem, ale dla 10latki tez super, w cenie biletu jest wesołe miasteczko (4 kupony/os, więc kieslismy 12 wejściówek), wielki plac zabaw, klockownia, no i reszta morskich atrakcji.

2.centrum experyment w gdyni i hewelianum w gdańsku,

3. rejs tramwajem wodnym na hel i fokarium,

4.park powrotu do przeszłości

- Akwarium Gdyńskie - podoba się dzieciom w różnym wieku, moja dwulatka piszczała z radości na widok piranii :), starsze dzieci podziwiały rekiny i anakondę,
- ZOO w Gdańsku - zabawa na cały dzień,
- zamek w Malborku - ok. 1 godz. jazdy pociągiem i cały dzień atrakcji, byliśmy ostatnio, dzieci 9-10 lat i 2 latka, wszyscy wytrzymali i wszystkim się podobało. W ogóle było sporo rodzin z małymi i malutkimi dziećmi, głównie w plecakowych nosidłach, bo tak wygodniej zwiedzać,
- Muzeum Marynarki Wojennej+ Błyskawica w Gdyni - chłopakom się podoba, dziewczynom też powinno, bo to zawsze ciekawostka,
- wyprzedaże w galeriach handlowych - jak by na to nie patrzeć, jest to dla starszych dzieciaków atrakcja :) Może mało wychowawcze, ale też przyjemność :)
W tym roku mieliśmy sporo gości spoza Trójmiasta i większość atrakcji "zaliczyłam na świeżo", nawet po dwa razy :) Wszystko jest przyjemne, dzieci zadowolone, ale niestety drogo. Kupowaliśmy bilety grupowe, zawsze tańsze, ale i tak drogo. To jedyny mankament, gdy w ciągu tygodnia zalicza się 5 "atrakcji" z większą ilością dzieci.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi,tak myślałam o zoo oraz o akwarium.W domu chyba oszlaje także cena nie gra roli;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My swoim dzieciakom zafundowaliśmy przejście po labiryncie.. http://www.swiatlabiryntow.pl/ Szukaliśmy czegoś co nie dość że spodoba się dzieciom, to i odciągnie ich skutecznie od komputera i konsoli. Udało się bez problemów. Dzieciaki ewidentnie miały dużą radochę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas też była wędrówka po labiryncie, ale był to Labirynt Luster w Trzęsaczu, ponieważ mieliśmy go bardzo blisko naszego noclegu i dzieciaki była bardzo ciekawe, w jaki sposób to wszystko wygląda. Podobało nam się i na pewno będę dalej polecała, ponieważ takie atrakcje przede wszystkim dzieciakom są potrzebne, aby im się nie nudziło.

Jeśli zależy Ci nie tylko na zabawie, ale i edukacji, to bardzo polecam zajęcia z programowania lub robotyki dla dzieci. Bardzo rozwijają logiczne i kreatywne myślenie, dzieciaki uczą się przy nich cierpliwości. Sam myślałam, że takie zajęcia będą za trudne dla mojego syna, ale chodzi bardzo chętnie i dużo się na nich uczy. Polecam: http://go4robot.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Miejscówki dla dzieci. Polecam - https://okiemturysty.pl/najlepsze-hotele-na-wakacje-z-dziecmi/ ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

na szczęścia w Gdańsku jest sporo miejsc które dzieci odwiedzą z dużą przyjemością. Zarówno te płatne jak i darmowe. tutaj moje sprawdzone typy https://www.guideu.pl/post/atrakcje-dla-dzieci-w-gdańsku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry