Widok

Auta wożą głównie pojedyncze osoby

Patrząc na nasze drogi okiem pieszego, widać, że nawet 99% osobówek wiezie tylko kierowcę. I jak tu nie ma być korków i zanieczyszczenia. Zaraz powiedzą tacy, że komunikacja miejska nie taka, uwłacza im bo pod dom nie podjeżdża i za rzadko im jeździ.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakie stare trupy w większości 10 i 15 letnei

bez przeglądu legalnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie, moje przejazdy to ok15-20 min. Zawsze wybierałam komunikację bo tak było wygodniej, ale teraz jak będę musiała płacić prawie 5zl za przejazd to na pewno wybiorę samochód.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto ma jeździć moim autem? Kupiłam dla siebie a nie na taxi. W moim domu też mieszkam z moją rodziną, bo to nie hotel...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stać mnie, to jeżdżę autem sam, moja żona tez i trójka moich dzieci tez, mamy kupę kasy i nie wiadomo na co juz wydawać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i jeszcze nury jeżdżą za darmo i czuć od mich, może coś zmienisz i wtedy będziemy jezdzic autobusami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwierz mi, bardzo bym chciał jeździć komunikacją miejską. Niestety autobus raz na pół godziny (i tak niedawno zmienili, bo był raz na godzinę - brawo...), potem PKM raz na godzinę. Dojazd autem - max. 45 min, dojazd komunikacją miejską - min. 1,5-2 godz. w jedną stronę oczywiście. Rachunek jest prosty. Wolę zapłacić więcej za paliwo i spędzić czas z rodziną niż płacić mniej za komunikację miejską i widzieć rodzinę przez pół godziny dziennie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oni specjalnie robią czerwoną falę

Tak żeby niby spowolnić ruch. Oczywiście dla mnie czerwona fala to głupota
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczytaj sobie ile jest podatków i akcyzy w cenie paliwa... Wtedy będziesz wiedział, że kierowcy sporo płacą do budżetu państwa, pytanie gdzie dalej idą te pieniądze...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak jak jadę sam do centrum, to mam prawie pełen bagażnik sprzętu lub dokumentacji

Więc w ten sposób nie oceniam innych, bo nie widać, co mogą wozić wewnątrz. Równie dobrze mogą to być zakupy na tydzień. Z drugiej strony widzę jazdę z kaszlakami bez maski i wulgarną patolę za niemałe pieniądze w komunikacji, więc tym trudniej mi negatywnie ocenić osoby, które jednak preferują postać w korku.
A do pracy dojeżdżam butami, bo mam blisko. Bez względu na pogodę. Mimo wolnych darmowych miejsc pod pracą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

duży ruch ?

a na rejestracje zwróciłeś uwagę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dojazdy

Widać że jesteś pieszym. Szkoda że wiesz że większość osób dojeżdża do pracy wiele kilometrów gdzie nie dojeżdża komunikacja miejska.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bezrobotny Karol

Dlatego paliwo powinno być min 10 zeta. Za luksus i niszczone drogi trzeba płacić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Żal d*psko ściska, że p... lasz tramwajem bo nie stać Cię na benzynę?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jeden z wielu powodów dlaczego jeżdżę autem. Próbowałam jakieś 12 lat temu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szok i niedowierzanie ;)

Zgłoś się z tą rewelacją do komisji nagrody Nobla, odkryłeś, że ludzie wykorzystują prywatny, własny środek transportu zgodnie z przeznaczeniem. Mam dla ciebie kolejną szokującą informację, normalnie łamiący news: wiesz, że jak ci ludzie już gdzieś dojadą, to ich samochód stoi. Sam, pusty, nikt nim nie jeździ przez większość dnia, mimo, że ma 4/5 foteli i mógłby kilku wozić 24h/dobę. To dopiero szok, co? ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierowcy nie przesiadajcie się na komunikacją miejską. Nie ma dla Was miejsca! Dziś wysiadłam normalnie spocona z tramwaju w Gdańsku z Pętli Lostowice i później spocona w Sopocie z skm, bo taki tłok. Mam dość! Będę jeździć samochodem!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Musi Ci się strasznie w życiu nudzić... skoro liczysz ile osób jedzie danym autem, świrus z Ciebie :-D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry