Widok

Auta wożą głównie pojedyncze osoby

Patrząc na nasze drogi okiem pieszego, widać, że nawet 99% osobówek wiezie tylko kierowcę. I jak tu nie ma być korków i zanieczyszczenia. Zaraz powiedzą tacy, że komunikacja miejska nie taka, uwłacza im bo pod dom nie podjeżdża i za rzadko im jeździ.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawiedliwy

A ciebie Karolu?brud , smród i ubóstwo intelektualne przez ciebie przebija.nawet ciebie z dużej litery nie wypada pisać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

komunistyczna to jest twoja familia

z dziada prasziada
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Grunwaldzka 7.00

...Grunwaldzka pas lewy-nie jest prywatna własnością hrabianek i hrabiów z GD ...wywijanie 100 km/godz-to jakieś nieporozumienie, szczególnie że istnieje również lewoskręt. Widać mało speedów ....a dużo porannych kompleksów. dramat.- to jedyny kraj ( ponoć europejski) w którym panuje agresja ( i kobity -też !!!!)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Opinia zakompleksionego typa, którego albo nie stać na auto albo nie umie zdać egzaminu na prawko.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Teraz tak gada a o 8 lat temu

PO co nam lot skoro jest Lufthansa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

To ty chyba jednak nawet tą komunikacją nie jeździsz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

O tym że byłby ściśnięty jak sardynka gdyby ci wszyscy kierowcy dosiedli się do komunikacji nawet nie ma co wspominać. Poza tym - skoro miasto dopłaca do każdego pasażera, to przesiadka kierowców skończyłaby się dla miasta bankructwem. Ale to trzeba umieć liczyć, a nie starać się być trendy bo tak na mordoksionżce napisali.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko raz się spóźniłem

Raz się tylko spóźniłem przez tramwaj, nie rozumiem skąd macie takie problemy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

a po co jedziesz?

przenieś się tam z Kościerzyny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

nie mieszkasz w tròjmieście

tylko w Kartuzach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 21

Typowy komuch - chce decydować za ludzi jak mają jeździć, gdzie pracować, i gdzie mieszkać. Może jeszcze napisz nam w jakiej pozycji mamy sypiać z żonami?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzy razy próbowałem przesiąść się na komunikację publiczną.

Trzy razy dawałem szansę. Po drugim spóźnieniu do pracy zawsze odpuszczałem i wracałem do samochodu. Powodem zanieczyszczeń i korków o których wspominasz są przede wszystkim słabo organizowane prace drogowe w newralgicznych punktach miasta oraz źle ustawione sygnalizatory świetlne. Zakładam, że nie jeździsz samochodem, zapewne nie masz też prawa jazdy nawet, więc nie wiesz o czym piszesz. Światła np w Gdańsku są ustawione tak, jakby ktoś umyślnie ustawił je dokładnie odwrotnie niż powinny być ustawione. Przykładem jest ulica Kartuska od Siedlec do Huciska, ulica Pawła A. później w dół Bulońską i jeszcze niżej Potokową do Słowackiego. Przy normalnym ustawieniu sygnalizatorów odcinek od Adamowicza do Słowackiego pokonałoby się w 5-6 minut. Czasem gdy jadę tam wieczorem w weekend przy, zerowym ruchu zajmuje ta trasa 12-15 bo dosłownie każde światła to czerwony sygnał. Stąd się biorą te twoje zanieczyszczenia.
Podsumowując, wszyscy dobrze wiemy, że nikt przy zdrowych zmysłach z własnej woli mając samochód pod domem nie jeździ do pracy komunikacją miejską i naprawdę, nie jest to kwestia, że tramwaj pod drzwi nie podjeżdża.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego od 2 lat nie jezdze autem do Gdanska.
Tylko pociagiem. To prawda stojom.bo lubiom
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

bilet powinien kosztować 16 zamiast 4

a miesięczny 400. Bo taki jest realny koszt tej komunikacji. Pasożytujesz na kierowcach którzy dopłacają a nie korzystają.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry