Widok

Auta wożą głównie pojedyncze osoby

Patrząc na nasze drogi okiem pieszego, widać, że nawet 99% osobówek wiezie tylko kierowcę. I jak tu nie ma być korków i zanieczyszczenia. Zaraz powiedzą tacy, że komunikacja miejska nie taka, uwłacza im bo pod dom nie podjeżdża i za rzadko im jeździ.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wolność

Będę jeździć czym chcę, z kim chcę, o której chcę i którędy chcę.
Proszę mi nie organizować życia i zająć się sobą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgranie komunikacji miejskiej (wieczne korki) s SKM czy PKM jest nierealne. Północ Gdyni jest na wzgórzach morenowych i pociąg SKM regularnie tam jeździł nie będzie. Dojazd pociągiem skm, pkm czy PR z Gdyni Głównej do Oksywia jak 50 lat temu z nawrotką koło Rumii jest czasowo nie do zaakceptowania. Ale kto z Was zdaje sobie z tego sprawę kupując mieszkanie w bloku gdzieś w polu pod Kosakowem?.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Patrząc na nasze mieszkania okiem pieszego widać że 99% stoi puste albo osoby w nim się znajdujące właśnie zamierzają je opuścić. I jak tu nie ma być problemu z brakiem mieszkań. Szczególnie że mamy wojnę, cena pszenżyta spada, a Maryla Rodowicz ostatnio nic nowego nie nagrała. Świat oszalał
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Akurat ja dojeżdżam do Oksywia z gdańskich Stogów...więc Twój przytyk jest nie trafiony

W to samo miejsce jeżdżą ludzie z Malborka, Tczewa, Pruszcza, Wejherowa, Koleczkowa....no zewsząd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ten smartfon to skąd? Z Chin, czy z tego mitycznego "zachodu"?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten znowu swoje, jeżdżę samo chce inoe musisz mi życia układać. Mój samochód to nie autobus
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ekhm...ale tory tam dalej stoją, skoro wcześniej pociąg jakiś tam jeździł ,to wzgórze morenowe teraz mu przeszkadzać nie będzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu nie chodzi o transport a o życie. Kolega słusznie napisał 2 godziny dziennie tracić... i jeszcze te przystanki co 500m, rusza, zatrzymuje się, rusza zatrzymuje się a idź pan.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jezu, wlasnie dlatego tak nienawidzilam zbiorkomu... Przez kilka lat pracowalam w centrum, gdzie bylo kiepsko z parkingiem. Boze, ile czlowiek zycia zmarnowal w tym glupim autobusie. A jeszcze zawsze komus zimno, 50 osob, wszyscy zabieraja tlen, a wszystkie okna zamkniete. Masakra. Teraz "woze powietrze" w samochodzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

....

tak - jeżdżę sama bo z mojego miejsca zamieszkania do pracy tylko ja jeżdżę (ok.30 km) i co mam wg ciebie zrobić? komunikacja odpada bo to 2 h w jedną stronę, samochodem 0,5 h..... masz pomysł?
powiedz to tym wszystkim co z dzielnic Gdańska gdzie mają tramwaje i dobre połączenie jeżdżą autami do pracy do centrum Gdańska i swoje d*pki wożą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

skoro innych komunistów z raportu interesuje czym matki odwożą dzieci do szkoły

to i tego komunistę interesuje dlaczego kierowcy płci męskiej wożą swoje spocone zady na nieświeżych fotelach swoich furmanek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

no jak powrót do domu do pracy komunikacją zajmuje Tobie od 40 do 60 minut, bo masz przesiadkę, a linia którą musisz jechać kursuje co 15-20 minut + jest zatłoczona to no... jak stać to jedziesz sobie autkiem 20 minut do domu.

PS 1: Oczywiscie kto chce to polecam rower/hulajnogę whatever ale nie zmuszaj innych do niewygody.
PS 2: Jak masz możliwość jazdy ze wspópracownikiem to też to polecam - na paliwie sobie oszczędzicie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patrząc na drogi ok 99,8 % rowerzystów jeździ w pojedynkę co powoduje duże zagęszczenie ścieżek rowerowych. A więc apeluje o akcję ,,weź sąsiada na ramę,,. Nie ma za co.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zrobic carpool jak w usa

czyli specjalne pasy ruchu na ktore moga wjezdzac tylko samochody w ktorych jada 3 osoby lub wiecej ... no tak, tylko u nas nie ma miejsca na takie pasy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

oddaj prawko lepiej

Psychotesty oblales wlasnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry