Widok
my jak jezdzimy autem to nie spalismy jeszcze w zadnym hotelu maly mial 6 m-cy wiec spal w hotelu maz zamienil sie na 3 godz z kolega i przespal sie w aucie.wiec w kwesti hotelu nie doradze Tobie.Ale Polske zawsze przejezdzamy noca bo w dzien to maskra przejechac przez POlske.a co chodzi o trase to napisze pozniej jak maz sie obudzi:)

nigdy nie jezdzilam z noclegiem, ale ja i maz prowadzimy samochod...ostatnio jechalismy do PL z blanka jak miala 4 miesiace, czyli ok.rok temu i tak podroz ok, z takim maluszkiem jechalismy na noc, natomiast teraz to juz nigdy nie zdecydowalabym sie, bo blanka ruchliwa i duzo wiecej postojow musielibysmy robic, a tak to tylko do toalety itp, bo karmiona byla butla i tak...podroz 5h samolotem jak miala 10 miesiecy duzo gorzej zniosla...
generalnie jak licze koszt jazdy plus prom i paliwo to oplaca mi sie leciec samolotem i wynajac samochod w Pl, bo wychodzi mnie taniej...
wydaje mi sie , ze tunel - pociag jest lepszy niz prom na tak dlugiej trasie, ja w momencie zamkniecia drzwi w Londynie do przyjazdu w PL na przymorze zamykalismy sie ok.19h ale maz przez niemcy to pruje i zawsze korzystamy z tunelu, bo to oszczednosc 2h....a to duzo...powodzernia z hotelami nie pomoge, ale chyba paliwo w Belgii jest dosc drogie z tego co pamietam...
generalnie jak licze koszt jazdy plus prom i paliwo to oplaca mi sie leciec samolotem i wynajac samochod w Pl, bo wychodzi mnie taniej...
wydaje mi sie , ze tunel - pociag jest lepszy niz prom na tak dlugiej trasie, ja w momencie zamkniecia drzwi w Londynie do przyjazdu w PL na przymorze zamykalismy sie ok.19h ale maz przez niemcy to pruje i zawsze korzystamy z tunelu, bo to oszczednosc 2h....a to duzo...powodzernia z hotelami nie pomoge, ale chyba paliwo w Belgii jest dosc drogie z tego co pamietam...
Izulucha - dzięki :) czyli w usmie z 7 miesięcznym dzieckiem też powinno być ok. Powiedz mi jeszcze prosze dlaczego podróż samolotem źle zniosła?
I ja w ogóle nie zorientowana jestem z tym tunelem ;/ planujemy wyjazd za dwa miesiące - muszę to ogarnąć trochę ;p
zastanawiamy się też nad ocją samolot + wynajem samochodu w Londynie, ale nie wiem czy jest sens, tyko po to, żeby z lotniska się przetransportować bo nocleg mamy w centrum i chyba samochód już w samym Londynie, to kiepski pomysł, mam rację?
na miejscu możemy zostać nawet trzy tyg więc gratów byłoby sporo do zabrania - a bagaz w samolocie jak wiadomo ograniczony
I ja w ogóle nie zorientowana jestem z tym tunelem ;/ planujemy wyjazd za dwa miesiące - muszę to ogarnąć trochę ;p
zastanawiamy się też nad ocją samolot + wynajem samochodu w Londynie, ale nie wiem czy jest sens, tyko po to, żeby z lotniska się przetransportować bo nocleg mamy w centrum i chyba samochód już w samym Londynie, to kiepski pomysł, mam rację?
na miejscu możemy zostać nawet trzy tyg więc gratów byłoby sporo do zabrania - a bagaz w samolocie jak wiadomo ograniczony
[url=http://www.forumticker.net/]

ja jechalam do autem do angli z 4 razy i tak, przedewszystkim wiedz ze we francji stacje benzynowe obslugowe sa nieczynne, jak chcesz zatankowac to musisz miec kase na karcie, oprocz tego wszystkie sklepy w soboty i niedziele w calej europie sa zamkniete :) ja jechalam do londynu jakies 16 godzin nonstop bo sie nie oplacalo nocowac, jak chcesz nocowac to wez wczesniej zaklep pokój najtansze noclegi to F1 :)
no to powiem i ja bo wlasnie wczoraj wrocilam do uk z polski.
- wyjazd jak dla nas tylko bardzo wczesnie rano- maly ruch na drochach, w miare chlodno jeszcze i maz tak bardziej woli- jest wyspany po nocy.
- tylko eurotunel- jak sie wie jak kupic bilet, to czasami wychodzi tyle co prom a jest znacznie szybciej.
- tylko maz prowadzi, ja nie mam prawka, synek ma niecale 2 lata- mielismy 4 przystanki w tym 2 na tankowanie, 1 na obiad.
- w strone polski zatrzymalismy sie w formule 1 hotel- cena 29 euro za dobe, miesznalismy w hannoverze- to akurat polowa drogi z londynu do gdyni.
- teraz jechalismy 19h- chyba nasz rekord, najdluzej 29h jak bylam w ciazy, starym autem i w srodku zimy- sniezyca.
jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz. postaram sie odpowiedziec :)
- wyjazd jak dla nas tylko bardzo wczesnie rano- maly ruch na drochach, w miare chlodno jeszcze i maz tak bardziej woli- jest wyspany po nocy.
- tylko eurotunel- jak sie wie jak kupic bilet, to czasami wychodzi tyle co prom a jest znacznie szybciej.
- tylko maz prowadzi, ja nie mam prawka, synek ma niecale 2 lata- mielismy 4 przystanki w tym 2 na tankowanie, 1 na obiad.
- w strone polski zatrzymalismy sie w formule 1 hotel- cena 29 euro za dobe, miesznalismy w hannoverze- to akurat polowa drogi z londynu do gdyni.
- teraz jechalismy 19h- chyba nasz rekord, najdluzej 29h jak bylam w ciazy, starym autem i w srodku zimy- sniezyca.
jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz. postaram sie odpowiedziec :)
mydecaration-rady to ja mialam takie gotowe mleko w kartoniku w pl tez juz sa jest to bardzo wygodne no i podgrzegwarka samochodowa a na postoju normalnie mleko robilam z puszki.(woda w termosie goraca i w butelce zimna i tak mieszlam)maly nie wytrzymal mi w foteliku wiec wlozylam sobie spacerwoke po srokdu i tak przespal noc.
a promem lepiej bo jak ktos napisal wyzej mozna odpoczac.
a co chodzi o tankowanie my tankujemy ja wracamy z pl to gdansku pozniej przed granica niemiecka a pozniej w angli.
a promem lepiej bo jak ktos napisal wyzej mozna odpoczac.
a co chodzi o tankowanie my tankujemy ja wracamy z pl to gdansku pozniej przed granica niemiecka a pozniej w angli.

Łoj mamusiu... ze mnie taki podróżnik, że hej ale z dzieckiem to mnie jakoś przeraża ;/ zaczynam wątpić czy to się uda...
podróż samochodem już mi się coraz mniej kusząca wydaje
mam jeszcze pytanie co do samolotu, generalnie podczas startu dziecko powinno pić/ssać no a co jeżeli nie chce? bo mój jak nie chce a daje mu się butlę to dopiero szału dostaje i się drze ;/
podróż samochodem już mi się coraz mniej kusząca wydaje
mam jeszcze pytanie co do samolotu, generalnie podczas startu dziecko powinno pić/ssać no a co jeżeli nie chce? bo mój jak nie chce a daje mu się butlę to dopiero szału dostaje i się drze ;/
[url=http://www.forumticker.net/]