Widok

Auto Serv Banino

Naciągacze, z naprawy wycenionej przez rzeczoznawcę na 3.500 PLN do odbioru auta okazała się kwota 8.000 PLN. Naprawa niestety z OC.
Obiecują mega zniżki, a następnie do zapłaty jak wyżej
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście, nie wyobrażam sobie żeby inaczej miałoby to wyglądać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety oszukują.... nie chciałem juz robić rozpierduchy bo troche czasu minęło - serwisowali mi Lanosa z Gazem stał u nich z tydzień czy dwa, czego to nie robili (bo była to z 3-4 naprawa) - kończyło się niby tym że wysyłali komuś emulator do naprawy - jakiś czas później samochód trafił do porządnego Gazownika - pan z Kokoszek, jak wymieniał prawie całość przy gazie to dał mi ten emulator żebym poszedł i Im w d*pę wsadził bo niby naprawiany był stary, nie ruszony, nie otwierany, ani nic.... a wymiana emulatora to bez kombinowania jakieś 30zł czy coś

coś robią, ale ściemniają i oszukują - bo cokolwiek robili w tym samochodzie to kłamią - to znaczy że nie są dla mnie wiarygodni...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

autosernv wynajmuje te rzekome zastępczaki od takiego słupa - juz mają w tej sparwie podobno sprawe karną..i tak ci wydłużają naparwę byś jak najdluzej jeżdził trupem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, czy śmak przez tak prowadzone naprawy i naciąganie ubezpieczycieli płacimy składki za ubezpieczenie jakie płacimy, a będą wyższe bo ceny napraw dla ubezpieczyciela są zawyżane 2-3 krotnie... tylko z tego nie korzystają ubezpieczeni, a warsztaty....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, mnie też skasowali słono za naprawę. Duży koszt ze względu na rozbieranie. Po naprawie zobaczyłem że nic nie robierali a tylko nawciskali mi kitów. Dodatkowo chciałem by w razie potrzeby wymienili więcej elementów jak już rozbierają tyle. Stwierdzili że nie było takiej potrzeby bo elementy ok. Okazało się że jednak są do wymiany ale wcale tyle nie rozbierali a kasę zgarnęli jak by to robili.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli usługa jak Pan to nazwał "oprawy prawnej" to u Was 4,5 tys zł? Za naprawę, którą de facto można u Was zrobić za 3,5 tys, kasujecie od ubezpieczalni 8 tys. Aż dziw,że ubezpieczalnie tak się dają łoić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ostatnie podwyżki - to właśnie reakcja na takie praktyki, bo nie mogą przecież zaniżać wypłat bo to znaczyło by że źle samochody są naprawiane...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napisał, że 3500 za "naprawę" a 8000 za nowe części. Ma to sens, jeśli chcą wpychać używane i byle się trzymało. Kobiecinka pewnie uznała, że obie naprawy w tych samych częsciach miały być.

Szczerze? Z czyjegoś OC to i w ASO można naprawić, a nie po dziurach jeździć. Przynajmniej łatwiej reklamować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie jest ten warsztat bo nie kojarzę?

Uwaga. Wiele warsztatow naciaga klijentow w prosty sposob. Np. na urwana srube , ktora to trzeba wykrecic: koszt 50 zl. Zawsze poproscie , aby Wam oddali taka srube. Na pewno nie dostaniecie. A licza 2 czasami 3... Dodatkowo podjedzcie bez zapowiedzi na warsztat i zobaczcie co sie dzieje z Waszym autem. Baczki na placu, zrywanie kapci przez pseudo mechanikow to normalnosc. No coz testowali sprawnosc Twojego samochodu. O wyciagnieciu 2-5 litrow paliwa nie wspomne. Dla zainteresowanych nie pracuje w warsztacie samochodowym, a to co opisuje sa to sprawy ktore mnie dotknely. Tylko no coz jestem inspektorem technicznym (niezaleznym) i do tego bardzo spostrzegawczym- taki moj zawod. Normalnie zawsze urywam kwote za naprawe bo wytykam bledy. Zdarza sie, ze warsztat jeszcze doplaca za naprawe bo auto sie nie nadaje do odbioru. Z doswiadczenia w okolicy Baninia nie ma dobrego warsztatu samochodowego. Ale sa dobrzy lakiernicy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakich lakierników polecasz?
Też jestem nie zadowolony z usługi. Nie zapytano czy chce zregenerować część czy zamiennik oraz duza przycina na czesciach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Generalnie masz rację. W Baninie są same papraki (z młotkiem i przecinakiem) lub cwaniaki. A skoro już się wychyliłeś ze swoja skrupulatnością to poleć kogoś. Jeśli chodzi o lakiernika to polecam na księżycowej - nietanio ale solidnie (korzystałem kilka razy w przeciągu kilkunastu lat.

Ja kiedyś oddałem samochód i "za godzinę oddzwonię" trwało cztery dni. Na szczęście za odpowietrzenie pompy wzięli tylko 100zł i przestrzegli, żeby nie jeździć na mniej niż 1/3 baku, zawsze mogli od razu wymienić i wołać 2000...

Zapomniałem napisać o czasie max dwu dniowa naprawa trwala 9 dni roboczych. Tyle dobrego że fakturę dostalem ale nie wiem czy odważył bym się jechać tam na gwarancję

typowy, przeciętny warsztat, tyle, ze wiecej ludzi niż u janusza tam pracuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

znacznie wybija się poza przeciętną w zakresie ściemniania i braku uczciwości - przykre

moim zdaniem warto szukac warsztatu, w którym naprawy wykonuje właściciel. Sa takie w Baninie. Jest Banimot, jest pan Piotr na Diamentowej, jest pan Darek na Bajecznej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nawet na wymianę opon już tam nie jeżdzę,łaska wielka a klient czeka umówiony
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani olu co pani za bzdury wypisuje jaka sprawe karną jak moga wydłużac naprawe co pani pisze żal mi pani własnie z takich ludzi składa sie nasz kraj i tak mamy jak mamy jeszcze raz bardzo mi pani żal za te bzdury ktore pani pisze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

do góry