Widok

Awaryjność :)

Jakie z aut 10-15 letnich możecie uznać za mało awaryjne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robur, Aro, Dacia, Yugo ale trudno je dostać na naszym rynku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z "trochę" starszych to W124, W140, W123, W126, W201. Ale w Polsce za te zadbane, które odwdzięczą się bezawaryjnością trudno spotkać. Ludzie kupowali je ze względu na legendarną wręcz bezawaryjność i nie wymieniali nawet oleju... Znam takich :P
Natomiast 10 - 15 letnie? Hmmm... Volvo S40, podobno Lancer z lat 2002 - 2007 jest bezawaryjny, Mazda MX-5 (świetne auto, ale trzeba dbać o dach, świetnie, jak się kupi hardtop), słyszałem także, że W211 od 2009 roku się nie psują, ale omijać wersje z airmatic! Toyota Yaris do miasta idealne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślałam bardziej o czyms w stylu skoda, Kia, mazda czy honda jakaś :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o 10-15 letnie KIA i Skody to nie radzę.
Hondy? Accord, albo Syfik :) Te powinny być stosunkowo bezawaryjne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aha, jak Mazda to MX-5, jeżeli nie przeszkadza składany dach z materiału :) Chociaż zawsze można poszukać hardtop.

A moze Golf IV? albo jakieś nissany?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Golfy nie są zbyt dobre, a Nissan... Chyba Almera z dieslem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam honde jazz na miasto bajka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko cena już wyższa :)
Ja szukam auta tak do 8 tyś Max.

Kup fabie benzynke i tyle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoda ocavia 1 po liftingu praktycznie kazdy silnik, vw passat 1.8t, 1.6, golf IV, i inne
fabia tez ok ale tylko silnik 1.4 8v skody, 1.9 tdi, 1.9 sdi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

fabia, 1.2 budżetem jakim dysponujesz kupisz z początku produkcji. Kiepskie skrzynie biegów, rozrząd na łańcuszku który, przeskakuje, silnik porażka i bez znaczenia gaz czy, bez wypalają się zawory, woda po deszczu na podłodze, szyby wiecznie zaparowane. Jeśli pominąłem jakieś grubsze usterki to dlatego że w mojej nie wystąpiły, drobnych nie chce mi się wymieniać, można poczytać na forach

Zgadza sie silnik 1.2 htp 3 cylindry to porazka, fajny i dobry jest silnik 1.4 68 km jeszcze czeski na łańcuszku
polecam

Laguna II w benzynie. Super auto wbrew opiniom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fabia 1.9 SDI. To jest wół roboczy, silnik nie do zajechania. Z 1.9 masz 64 KM, przyspieszenia brak, ale układ napędowy, skrzynia biegów i silnik nigdy nie są przeciążane. Z awarii - trzeba uszczelnić tylne drzwi, bo przeciekają po tych 10 latach, koszt około 50 zł u mechanika. Do tego klocki hamulcowe, tarcze, wybijające się zawieszenie (to w każdym aucie jest - element eksploatacyjny) i zawieszenie silnika po 340 tys km. Awaryjny jest rozrusznik i alternator. Przy przebiegu 290 tys km musiałem wymienić szczotki, szczotkotrzymacz bendix i dokonać konserwacji połączeń elektrycznych. Awaryjny jest układ podnoszenia szyb - koszt naprawy około 100-150 zł w warsztacie.

Dziękuję.. już sama nie wiem co jest dla mnie odpowiednie..

Opowiedz coś o sobie to postaramy Ci doradzić bardziej jakie auto będzie dla Ciebie odpowiednie:)

To nie jest kącik zwierzeń :-)

15 letnie auto? Rozumiem ze dopiero zdalas prawko i chcesz hm... Nauczyc się lepiej jezdzic...podszkolic na takim czyms
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (37 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (13 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...

Wynajem długoterminowy samochodów (23 odpowiedzi)

Jakie firmy zajmujące się wynajmem długoterminowym polecacie? Nie ukrywam, że nie mam dobrych...

do góry