Widok

BARF gdzie kupic mięso?

Hej

Karmi ktoś z Was zwierza swego BARFem?

Szukam dobrego punktu gdzie można się zaopatrzyć w podroby wołowe i szyjki z kurczaka.

Może w sobote sprawdzę rynek w Chyloni i Halę Targowa, w "normalnych" sklepach niestety tez towar jest nieosiągalny :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osobiście polecam zamawiać mięso dla zwierząt na https://darybeskidu.pl/ . Jest to mięso jakości Human Grade, bez chemicznych dodatków. Jeśli macie psy z z alergiami i wrażliwym układem pokarmowym i chcecie je karmić BARF to nie znajdziecie lepszego mięsa. Specjalizują się w jagnięcinie i kozinie, które są z zasady białkami mniej uczulającymi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mogę polecić super przekąski dla psiaków. Kupujemy w https://mrbandit.pl/ i jest to dla nas totalne odkrycie. Ich produkty dostać możecie m.in. w Zooland Madison na Rajskiej 10, ale na stronie macie mapkę i można wybierać lokalizację. :)
Kupuję dobre mięso u Gugulskiego na jagniecina.pl - ma zarówno jagnięcinę, jak i cielęcinę dobrej jakości, a jagnięcinę sam hoduje.
Też wybieram tylko to z certyfikatem QAFP. Polecam czytać etykiety. Na dobrydrob.pl znajdziecie bardzo dużo przydatnych info.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Auchan na Górskiego 2. Mają mięso z certyfikatem QAFP. (Gwarantowany System Jakości Żywności). Już od długiego czasu sięgamy tylko po takie. Mamy pewność, że zawsze jest zdrowie i świeże. Jak Ci nie po drodze to możesz sobie sprawdzić na mapce https://qafp.pl/qafp-w-sklepach/, jakie sklepy takie mięsko sprzedają. To duże ułatwienie, też jak np. jest się gdzieś na wyjeździe.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale myślę, że możesz zainteresować się ofertą fermy drobiu https://www.fermadrobiumarchewka.pl/. Zajmują się sprzedażą kaczek, indyków, gęsi i kur odchowanych. Oferowane przez nich zwierzęta są zdrowe i hodowane w nienagannych warunkach. Myślę, że będą w stanie Ci pomóc.
Ja kupuję online na http://www.kiszeczka.pl Dorzucam po prostu do koszyka mięso dla psiaków, do naszego ludzkiego zamówienia. ;-)

-Dzień dobry,
czy mogę poprosić namiar na świeże mięso Barf na hali w Gdyni ? (e-mail: titien@o2.pl)
Pozdrawiam
Czy moge poprosic o namiary?

Jeśli aktualne, proszę o namiary: tofiefie@gmail.com, dziękuję!

Na hali w Gdyni jest stoisko (zdaje się nr 101), gdzie sprzedają (dla ludzi) skrawki wołowe po 11,80 za kg. To bardzo dobra cena. Od dawna karmię tym mojego berneńczyka.

A ktoś kupuje w ogóle mięso human garde czyli zwykłe mięsko jak dla ludzi? I nie mrożone wcześniej?
Ze swoich doświadczeń powiem tak - odwiedzam halę w Gdańsku i zaliczyłam dwa stoiska. W jednym Pani nie potrafiła pojąć, że proszę o kilogram serduszek bo nawaliła 2kg, potem nie kumała, że proszę o 1kg jagnięciny bo nawaliła 3... Muszę jej tłumaczyć, odkłada to, wyjmuje, waży znowu.. Istny dramat. Nie mam do niej sił. To stoisko tuż przy wejściu na dole, obok drobiowego (ta pani nie ma nic drobiowego, sama wieprzowina, wołowina, cielęcina, jagnięcina i baranina). Ale cenowo wychodziło całkiem spoko, ma jakiś tam wybór podrobów ale nadal to wątroba, serca, żołądki i ozory (zależy jak trafi - wieprzowe, cielęce i jagnięce). Drugie stoisko w środku, większe i sporo podrobów ale tylko wieprzowych. Tam rozumieją co to 1kg mięsa ale niestety ceny tak duże, że zapłaciliśmy dwa razy więcej niż zawsze.
Małe lokalne mięsne - słaby wybór. Nawet na zamówienie nic. Auchan - słaby wybór, podroby tylko drobiowe albo wieprzowe. Nie wiem gdzie szukać podrobów też.
U mnie odpada mięso psie bo syfem karmić nie będę. Pies był na Manku ale to nie jest dieta zbilansowana, bez procentowego udziału to karmienie na oślep. No i po tym co widziałam w sklepach - Mank powinien się zastanowić czy chce mieć swoje produkty stacjonarnie gdzieś. Wszystko było rozmrożone bo ktoś odłączył zamrażalnik. Został podłączony a ktoś to potem kupił. Stąd żadnych barfiaków czy innych mięs buk wie skąd i jak obrabianych.

Nie wiem już za bardzo co robić bo ciągle tylko serca, ozory, żołądki. Wątroba to i tak niewielki procent więc to luz. W jednym mięsnym widziałam kawałek wołowiny z kręgiem ze szpikiem. Ale to malutka część. Mam kuzyna, który ma masarnie, ale to aż 150km od nas. Zastanawiam się czy z nim nie zagadać bo nie widzę tego. Moja mama by mi porcjowała i mroziła. My dopiero zaczynamy więc jeszcze aż tak nie panikuje ale chciałabym jednak urozmaicić dietę.
Sklep Zoo Lissa Gdynia Karwiny

Witam

W Gdyni, kupuje karmę, co prawda nie Barf, ale maja takie w ofercie:

https://vollmers.pl/pl/c/BARF/30

Dariusz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy to jeszcze aktualne? Mogę prosić o namiary?

Jestem ciekawa, gdzie można kupić żwacze świeże? Na Hali w Gdańsku? A inne podroby? Widziałam w carrefour na Morenie serce wołowe - całe jedno, zapakowane na tacce. Chciałabym kupować mojej psicy świeże mięso i podroby ale w zwykłych mięsnych nie ma na to szansy...

Barf w Gdańsku ma sklep ma garnizonie kupuje tam Primex albo mank. Maja tez suple Pokusy w bardzo dobrych cenach

Ach, to akurat wiem, i mój pies też :). Chodzi na pewno o Bello&Friends. Kupuję te batony dość regularnie. Niestety, nie są tanie (16 zł/kg) a wiem że w innych częściach kraju można coś podobnego dostać po cenie o wiele niższej.
W ZooDelikatesach jest z kolei ten Mank. Nie mam wypróbowanego ale nie wiem czy chcę, cena też zniechęca.
Równie dobrze mogę kupić skrawki wołowe na rynku za 13 zł/kg, dodać warzywa i mam to samo, tyle że nie mrożone.
A może ktoś coś wie o czymś tańszym? W pozostałych częściach kraju jest wybór. A u nas?

gbrbgrs
2018-10-09 23:34:03
Może coś się poprawiło na rynku w Trójmieście od czasu gdy wątek był aktywny?
W sklepach ZooKarina w zamrażarkach są mięsa/mieszanki/składniki do BARF.

Może coś się poprawiło na rynku w Trójmieście od czasu gdy wątek był aktywny?

Podsumowanie:

Wątek omawia dietę BARF (surowe mięso) dla psów w Trójmieście, gdzie użytkownicy dzielą się doświadczeniami i rekomendacjami dotyczącymi zakupu świeżego mięsa, podrobów i żwaczów. Dyskusja obejmuje porównanie cen i dostępności produktów w sklepach internetowych, na halach targowych i u rzeźników, a także zalety naturalnej diety dla zdrowia psów w porównaniu z karmą przemysłową. Uczestnicy polecają różne źródła zaopatrzenia, od lokalnych punktów sprzedaży po sklepy online, oraz podkreślają znaczenie wyboru mięsa wysokiej jakości z certyfikatami gwarancji bezpieczeństwa żywności.

Inne tematy z forum Zwierzaki

Dobry weterynarz - gdzie w Gdańsku/Trójmieście? (59 odpowiedzi)

Witam Poszukuję dobrego weterynarza na terenie Gdańska/Trójmiasta dla pieska z problemami...

do góry