Widok

BOLERKO, CZY NIE?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MAM SUKNIE NA RAMIĄCZKACH. WELON BEDZIE OPADAŁ NA RAMIONA ( MOŻNA POWIEDZIEC , ŻE ZAKRYWAŁ JE). CZY KUPOWAĆ BOLERKO? CHODZI MI O KOSCIÓŁ. MOJA MAMA TWIERDZI, ŻE DO KOŚCIOŁA KONIECZNIE MUSZE MIEC BOLERKO ZEBY ZASŁANIAŁO NAGIE RAMIONA I PLECY. JAKA JEST WASZA OPINIA NA TEN TEMAT?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czad zdjecie :)

fakt, dlugo sie wahalam, ale w efekcie mam ten 2,5 - metrowy welon, piekny, uszyty tak jak chcialam, z pieknego jedwabnego tiulu. zapakowalam go, zeby bez przerwy go nie mietosic ;) suknie pierwszy raz przymierze 4 czerwca, wtedy sie okaze jak wszystko razem gra, ale mysle, ze bedzie git. eh, nie moge sie juz doczekac... :)
Dokładnie jak napisala Asinek i Bunininka- to nie wymysł księży tylko występujący w kazdej religii szacunek do miejsc świętych. Dla przypomnienia, bo chyba nie dla wszystkich jest to oczywiste, jedna prosta zasada - w kościele katolickim wchodząc do Światynii MEZCZYZNI ściągają NAKRYCIA GŁOWY, a KOBIETY ZAKRYWAJA RAMIONA.
pozdrawiam

dobry przykład ... (choć sama nie wiem, czy nie bede miała odkrytych ramion) to tak, jakby się faceci burzyli, że nie mogą wejśc do kościła w czapce :) i uznali to za jakiś wymysł polskich księży, nooo, ci powiem, Kasiu, niezły przykład :)

papilio1@op.pl
do góry