Widok

Badanie słuchu

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Już drugi logopeda zaleca nam badanie słuchu u synka. Czy poza Głogowska w Gdańsku wykonują gdzieś takie badanie? Młody w połowie listopada skończy 3 latka, wiem ze jest jakieś badanie którego wcześniej nie mozna wykonać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jakie badanie musisz wykonać? My robiliśmy w Akademii Medycznej w Gdańsku, jest też możliwośc na ul. Białej w Gdańsku-Wrzeszczu
My jesteśmy pod opieką Fona-medu (Gdańsk, Kościuszki).
W lutym mieli krótsze terminy niż na Głogowskiej. Od lutego do lipca byliśmy trzy razy.
Młody miał niedosłuch przez przerośnięty migdał. Udało się go zasuszyć kroplami do nosa (dwa rodzaje) + contrahist. Niedosłuch ustąpił.
Moze tu? http://www.kind.com/pl/badanie-sluchu/wyszukiwanie-oddzialu.html
A co toza badanie ma byc?
Na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu też można zbadać słuch, ale nie wiem czy 3-latkowi również. Warto zadzwonić i zapytać.
Ja również polecam Fonamed na Kościuszki. Ja od 3 lat badam dziecku słuch, byliśmy na Głogowskiej, Hallera i Hynka, ale najdokładniejsze badanie przeprowadzili na Kościuszki.
Badanie słuchu u tak małego dziecka to tympanometria lub otoemisja.

Ja robiłam w firmie Izofonis w pruszczu, wcześniej w otomedzie na podwalach. Przeprowadziłam się na Orunię, i teraz do pruszcza mam lepszy dojazd.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry