Widok

Ballada o Zetjocie

Zetjot, jaki jest, każdy widzi.
Można go czytać, lub nie. Obowiązku nie ma.
Można się z nim zgadzać, lub nie. Każdy sobie sam to oceni.
Można z nim dyskutować, lub nie. Wolna wola. Chociaż ja akurat uważam, że nie ma to najmniejszego sensu.

Ale to, co się wyprawia na FOrum, przekracza ludzkie pojęcie.
Zachowujecie się jak szcz*le z klasy w podstawówce, w której jest jeden gruby, rudy okularnik.
Można go w ucho strzelić, guzik urwać, kuksańca przydzielić. Dla uciechy kolegów.
Wtedy jest się "tym fajnym". Można się poczuć "silniejszym". Bo znalazło się chłopca do bicia.
Coraz więcej trolli dołącza do grona "tych fajnych". Odreagowują własne frustracje?

Nie chcecie wchodzić w merytoryczne dyskusje, to go olejcie i tyle.
Co was obchodzi, jak chłop żyje, z kim i z czego?
Pamiętniki o nim piszecie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Masz racje - co ktoś może wiedzieć o Tobie? A co ten frustrat może wiedzieć o innych ludziach nazywając ich złodziejami i obsypując innymi epitetami???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zza krzaka, w którym leży Wasza beczka mam zupełnie inną perspektywę. Jestem szczęśliwa, że jestem Kobietą i Matką. Dzięki tej "niższości" (ironia!) społecznej moją motywację życiową i postawę łatwo uzasadnić i "usprawiedliwić" ;)
Bez względu na to, jak oceniam postać Kuklińskiego, nie chciałabym być matką jego synów...
Politykę obserwuję i tyle. Czasami bycie "babą przy garach", szczególnie w kuchni, w której jedynie włącza się guziki (jak Pokora w "Poszkiwany, poszukiwana") jest wyborem idealnym.
Kocham ludzi na odległość i nienawidzę mieć z nimi do czynienia dłużej niż wymaga tego moment na osi czasu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tok myślenia łowcy, zbieżny z właściwą linią partii "prawdziwych " Polaków z Nowogrodzkiej ; cytat z łowcy
"Każdy obywatel Polski ma prawo do oceny zachowań innych obywateli, demokratyczne prawo do oceny intencji innych obywateli a podstawą do tego prawa jest prawo naturalne w postaci zdolności umysłu zwanej w neurobiologii Teorią Umysłu (TU). W efekcie dokonywania takich ocen mamy określenia jak zdrajcy, targowica, wewnętrzni Moskale, folskdojcze, szmalcownicy, kapusie."
Tak wygląda jedna z myśli jednego z wyznawców ideologii narodowego socjalizmu Made in Poland.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy ratlerku, jak skutecznie obnażasz prawdziwe oblicze typowego PISiarza. Zachęcam do dalszego konstruowania takich praw, które działają na wyobraźnie przyszłych wyborców.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Tutaj, ci znowu wychodzi, że jeden.

Nie, to tobie, doorniu wychodzi ze jeden.
Polakiem jest każdy, kto się nim czuje, niezależnie od tego co ci wychodzi.

Twój sfrustrowany umysł chciałby mieć władzę decydowania kto może być Polakiem, a kto nie.
Miałbyś władze certyfikacji.
Ale rzeczywistość jest inna.
Posikujesz po ścianach i to jest twoja realna władza - możesz zdecydować gdzie chcesz siknąć.
Brzydzę się tobą

Squirrelka

" A na poważnie: Polakiem jest każdy, kto się nim czuje. Koniec. Kropka."

Pamiętasz, że zawsze masz problem z ilością końców kija ? Są zawsze dwa, nie jeden. Tutaj, ci znowu wychodzi, że jeden. Możesz czuć cokolwiek ci się przyśni, czucia nie da się zweryfikować z zewnątrz. Czucie więc nie jest warunkiem wystarczającym, trzeba jeszcze poddać, jak zwykle, osobę weryfikacji społecznej. Po takiej weryfikacji jedni okazują się bohaterami, inni zdrajcami. Kim jest Kulkiński ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z tą Targowicą to bym nie wyskakiwał, ponieważ to Partia Bolszewicka, podobnie jak ponad 200 lat temu Targowiczanie zwalcza obowiązującą konstytucję i szuka poparcia w Rosji, odwracając Polskę od Europy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok. Według mnie nie jesteś Polakiem, nie jesteś nawet podróbką. Wykorzystałam swoje 'demokratyczne prawo do oceny intencji innych obywateli a podstawą do tego prawa jest prawo naturalne w postaci zdolności umysłu zwanej w neurobiologii Teorią Umysłu (TU)'.
Dziękuję za uwagę, dobranoc.

Ps. A na poważnie: Polakiem jest każdy, kto się nim czuje. Koniec. Kropka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Squirrelka

Każdy obywatel Polski ma prawo do oceny zachowań innych obywateli, demokratyczne prawo do oceny intencji innych obywateli a podstawą do tego prawa jest prawo naturalne w postaci zdolności umysłu zwanej w neurobiologii Teorią Umysłu (TU). W efekcie dokonywania takich ocen mamy określenia jak zdrajcy, targowica, wewnętrzni Moskale, folskdojcze, szmalcownicy, kapusie.

Nie ma dymu bez ognia, nie ma ocen bez złych zachowań. Boli niektórych ? Ból to sygnał,że coś jest nie tak w organizmie. Trzeba leczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ha, robaczku... Pytana o pochodzenie, odpowiadam zwykle przekornie: 'kundel bury, fajny pies'. Nie tylko dlatego, że najbardziej na świecie lubię kundelki, tak że ten;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten kundel jest emanacja "dobrej" tfuuu zmiany. Dlatego wzbudza taką odrazę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Jak sprawdzić czy ktoś jest Polakiem czy podróbką ?
Trudno nie zgodzić się ze Sky'em. Właśnie między innymi tego typu wpisy Łowcy powodują takie a nie inne reakcje na jego osobę. Nie podobają mi się te reakcje zbytnio, ale naprawdę nie dziwię się ich treści.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Jak sprawdzić czy ktoś jest Polakiem czy podróbką ?

Kto ci dał prawo do nadawania certyfikatu polskości ?
Brzydzę się tobą.

Jak sprawdzić czy ktoś jest Polakiem czy podróbką ?
Zapytaj o Kuklińskiego. Od razu będzie wiadomo.

Zazdrość ludzka rzecz, ale ważniejsze są ludzkie czyny pod wpływem zazdrości.
Te niestety źle świadczą o łowcy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę popatrzeć, jak wystarczy trochę mocniej poskrobać a z lumpenelity wyłazi lumpowatość - to miała być po r. 1945 ta podróbka polskości przywieziona na sowieckich tankach, ale jak się okazało to była ta pierwsza fala, po 1989 zaczeła się panoszyć fala druga, dzieci resortowych, młodsza ale też wyraźnie rozpoznawalna. Nie da się pewnych rzeczy podrobić a szczególnie nie da się podrobić polskości, bo to zjawisko dość skomplikowane, a jak mówią, frak leży dopiero w trzecim pokoleniu.

Kiedyś wynajmowałem, jako student, pokój u faceta, który został po 1956 r. wywalony z dyrektorskiego stanowiska, bo to był typowy komunistyczny robol awnasowany chyba z tej racji, że miał aparycję łudząco podobną do tow. Stalina. Facet znakomicie by się nadawał do filmów z epoki. Co mnie zadziwiło, to niesamowita, wielka aparatura stereo, którą zyskał zapewne po linii partyjnej. No i mieszkanie też dostał chyba już po wywaleniu, za zaslugi.

Ratlerek, nie ma kompletnie znaczenia czy piszesz od 1982, czy od 1956.

Zdanie które napisałeś : "A ja wiem, że są różni Polacy i że są też tacy, którzy na miano Polaków nie zasługują, bo są pozbawienie pewnych polskich cech." dowodzi, że jesteś zwykłym szmaciarzem.

W 1944 roku, który raczyłeś ująć powyżej w okres "złej zmiany" dostałbyś za to od Sądu Polskiego Państwa Podziemnego kulkę w łeb. Ciesz się więc, że możesz dziś żyć swoim parszywym, goo*nianym życiem, wypełnionym podgryzaniem nogawek innym i posikiwaniem na prawo i lewo.

Brzydzę się tobą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wciskaj te swoje kabałki półgłówkom z innych portali. Tutaj najwyżej jesteś tolerowany, jednak w większości sr...ą na ciebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

~Prawda

Ty jestes jedna z 3 prawd, jak widac jestes ta trzecia prawda... prawdo. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

sa∂yl
masz pierwszego trolla a raczej trollice...
jak juz zauwazyles karma zaczyna do ciebie wracac...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ulega wątpliwości, przynajmniej dla ludzi obznajmionych z polską semantyką, że dobra zmiana jest lepsza od złej zmiany panującej nam od r. 1939 do 2015. Nic dziwnego że ludzie po 75 latach mieli jej dość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Hydepark

Punki z Zabianki (20 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry