Widok

Balsam brązujące w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, słyszałam, że szkodzą w ciąży i nie powinno się ich stosować, nigdy nie korzystałam z solarium tylko ratowałam się latem takimi balsamami, głównie Dove, mam termin na sierpień i czy to znaczy, że będę zmuszona fosforyzować ;) napiszcie proszę, czy wiecie coś na ten temat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuje zapytać ginekologa :D Nie wydaje mi się, żeby to było wskazane w ciąży.
A poza tym latem będziesz miała prawdopodobnie tak spuchnięte nogi, wielki brzuch i tysiąc innych spraw na głowie, że nie będziesz miała ochoty pokazywać się w bikini i "fosforyzowanie" będzie najmniejszym z Twoich problemów :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki za słowa otuchy, już mi lepiej ! ;)
Też mi się wydaje że to ostatnia rzecz którą będę się przejmować...
oj dziewczyny ja się nie pytam czym wy się będziecie przejmować tylko czy balsamy brązujące szkodzą :)
proszę o opinię te osoby, które stosowały albo pytały swoich lekarzy i oni podali powody, dla których nie należy ich stosować, to wszystko
hmm..skoro farbowanie wlosow nie szkodzi(sprawdzilam:D) to mysle ze balsamy brazujace chyba tez nie...
Farbowanie nie szkodzi, ale co do balsamów to jednak byłabym ostrożniejsza, takie mam odczucie.
Chyba najlepiej spytać lekarza
dlatego napisalam CHYBA..bo tez nie mam pewnosci
Lariso, ja uzywałam balasmu brązującego w ciązy i mam sliczna, zdrową córeczkę. Fakt, ze dla pewności wybrałam balsam a nie samoopalacz i nie smarowałam brzuszka, ale nie słyszałam zeby balsamy szkodziły. Również robiłam balejaż i wszytko było O.K. Poza tym uważam, że samopoczucie w ciązy jest baaardzo istotne i fajnie jest ładnie wyglądać. Do samego porodu czułam sie super i nie miałam opuchnietych nóg czy jakis mega problemów, które przysłaniałyby mi dbanie o swój wygląd :). Oczywiście jak bedziesz miała okazję zapytaj swojego lekarza, zeby mieć pewnośc. Pozdrawiam
zgadzam sie ze bedac w ciazy tez mamy potrzebe dobrego wygladu.dlatego farbowalam wlosy jak zawsze a i do pewnego momentu mialam paznokcie akrylowe(zdjelam tylko dlatego zeby sie nie czepiali w szpitalu).Niestety opuchnietych masakrycznie nog nie udalo mi sie ominać:P
Ciaza to tez stan w ktorym chcemy wygladac ladnie i czuc sie dobrze:)
dzięki dorinell o to mi chodziło, nie zamierzam smarować ciała pod bikini, tylko dekolt i ramiona, należę do naprawdę bladych ludzi i tak jak piszesz, nie widzę powodu dla, którego nie miałabym chcieć wyglądać ładnie będąc w ciąży :) moja siostra urodziła synka i do końca ciąży wyglądała prześlicznie, zero spuchnietych nóg, wielkiego brzucha, oznak zmęczenia i innych typowych przypadłości, mam nadzieję, że może coś mam po starszej siostrze :)
a ja czytałam w M jak Mama, że samoopalacz i kremy broązujące, nie szkodzą.

oczywiście stosuje ten kto chce, ja od czasu do czasu posmaruję twarz i dekolt samoopalaczem, ale nie przesadzam.
Czytałam, że balsamy brązujące nie zostały wystarczająco przebadane. Nie ma doniesień o ich szkodliwości, ale nie ma też dowodu na nieszkodliwość.

Ale blada skóra jest piękna! A ciężarówki wygladają zawsze fajnie.
Zgadzam się.
Do tego balsamy brązujące śmierdzą, nawet te drogie. ;-)
Więc stosuje się je na noc, a rano bierze prysznic :)
A fuj. Nie lubię śmierdzieć, zwłaszcza kiedy kładę się spać. ;-)
Czytałam, że w ciąży, z powodu zaburzonej gospodarki hormonalnej, stosując samoopolacze itp. wynalazki można sobie zrobić kuku w postaci przebarwień na skórze.
M jak Mama kłamie, podobnie jak M jak Miłość. ;-)
no właśnie poza tym, te balsamy nie śmierdzą tak jak samoopalacze,
ja niestety nie mam ładnej alabastrowej cery tylko skłonności do zaczerwienień do tego zawsze w lato rumiane poliki i piegi do tego kręcone włosy no wypisz wymaluj świnka Pigi :):):)

wiem, że dzidzia najważniejsza ale niech się za mamę nie wstydzi ;)
to no właśnie miało być odpowiedzią do postu dorinell :)
ja stosowałam kilka dni Dove w 3 m-cu ciązy bo szliśmy na wesele i nie chciałam być latem najbledszą twarzą. Mojemu dziecku nie zaszkodziły chociaż podobno nawet zel do kąpieli ktory stosujesz ma wplyw na dziecko ?!/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry