Widok

Baltimed prowadzenie ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy i kogo polecacie do prowadzenia ciąży w przychodni Baltimed na Oruni Górnej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciazy tam nie prowadziłam, ale miałam stamtąd położna i szczerze nie polecam.
Kobieta pojawiła sie po raz pierwszy raz 3 tygodnie po porodzie bo wczesniej jej nie pasowało, pozniej sie juz nie pojawiła ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwszą ciążę w Baltimedzie prowadziła mi p. Wołoszyn. Bardzo przyjazna starsza pani, nie narzekałam.
Drugą prowadziła też z Baltimedu p. Paszkiewicz. Cudowna kobieta, od lat jestem jej pacjentką. Lubi wysyłać na badania, zawsze ma czas, przyjmie w nagłych wypadkach, podaje nr komórki i można dzwonić. Poza tym ta pani przyjmuje też na nfz w Medisonie w Invikcie oraz ma swój wypasiony gabinet prywatny na Szadółkach. Z panią Paszkiewicz utrzymuję stały kontakt lekarz-pacjent, nie raz mi pomogła.
Położna też super. Była u mnie 2 razy po pierwszym porodzie i raz po drugim. Miałam jej nr komórkowy, można było dzwonić jakby co. Pytała czy przyjechać i zawsze powtarzała, że jak trzeba to dzwonić to ona się zjawi, ale ja nie miałam takiej potrzeby. Zdjęcie szwów miałam zawsze w Baltimedzie u położnej.

Chodzę tam do dr Paszkiewicz. Miała dużo pozytywnych opinii, więc się zdecydowałam i w sumie jest ok. Bardzo sympatyczna kobieta, pilnuje badań, zawsze spyta o samopoczucie i odpowiada na pytania. Tylko na dodatkowe USG wysyła do swojej prywatnej placówki do dra Kozłowskiego - jego nie polecam (niepotrzebnie nas nastraszył, a okazało się, że to prawdopodobnie sprzęt starszego typu wykonuje niedokładne pomiary).

Dziękuję za opinie, proszę jeszcze o informację czy p. Paszkiewicz na wizytach robi usg?

Jak będziesz na nfz chodzić to przysługuje 1 usg na trymestr, ale zdarzało się, że robiła i częściej.

Dziękuję za odpowiedzi. Planuję chodzić na NFZ. Rozumiem, że problemów z terminami wizyt nie ma, jeśli jest się w ciąży?

Najgorzej "wbić" się na pierwszą wizytę (termin może być nawet za 8 tygodni). Jak już "wpadniesz w rytm" to lekarka wyznacza ci terminy kolejnych wizyt np. za 3 tygodnie i ten termin zawsze dla ciebie się znajdzie. Nawet jak pod koniec będziesz musiał przyjść co tydzień czy dwa to ty się o terminy nie martwisz tylko położna musi ci je znaleźć.

Ok, rozumiem. W takim razie, będę musiała po weekendzie zorientować się w terminach. Proszę jeszcze o informację, jak wygląda sprawa wypisania L4? Czy nie ma z tym problemów?

Nie ma miałam żadnego problemu z L4 . Jedna i druga Pani w Baltimedzie proponowała mi to prawie od samego początku (w drugiej ciązy nie potrzebowałam, bo nie pracowałam). Jeśli już wiesz, że zaszłaś w ciąże to pamiętaj, że pierwszą wizytę u lekarza musisz mieć przed 10 TC, bo inaczej nie dostaniesz potem becikowego. Wylicz sobie do kiedy musisz mieć najpóźniej wizytę u lekarza i położnej od razu powiedz, że do tego dnia musisz mieć wizytę zeby mieć potem becikowe. Też znajdzie ci termin.

Jeśli masz możliwość podejdź do przychodni kiedy położna jest dostępna (znajdziesz info na stronie), bo czasem trudno się dodzwonić. Najpierw trzeba się dodzwonić i odczekać swoje do rejestracji, a tam dopiero przełączają do gabinetu położnej i jeszcze ona musi mieć czas odebrać telefon. Tę pierwszą wizytę łatwiej ustalić osobiście.

Rejestracja do ginekologa to dramat! Położna pracuje wg własnego sekretnego harmonogramu, brak w tym regularności więc trzeba być wytrwałym!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego zdecydowanie radzę sprawdzić na necie w jakich godzinach przyjmuje jakakolwiek ginekolog to wtedy jest i położna, która zapisuje na wizyty. telefonicznie odradzam, szkoda czasu i nerwów.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

do góry