Widok

Banialuki i strachy na Lachy

Koronawirus Temat dostępny też na forum:
Polacy co rusz padają ofiarą własnej irracjonalności i emocjonalności, umożliwiającej wpływ manipulatorów na ich zachowania.

Parę dni temu wpadłem do Biedronki, a tam jedyna różnica w stosunku do czasu przed epidemią to maseczki na twarzach klientów i nic poza tym. Wracając z Biedronki wpadłem do Netto, a tam ordnung, drzwi zamknięte i obsługa wpuszczała tylko pojedyncze osoby. Parę dni później i w Netto zniesiono te rygory.

Jaka jest różnica między pójściem do takiego marketu a pójściem do komisji wyborczej ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jest taka jedna romantyczna ballada...

https://www.youtube.com/watch?v=_GYyanxF6-I
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

> Po za tym łowca może i jest betonem

Beton.
Ten aspekt mojej osobowości mnie zainteresował i myślę,że coś na ten temat napiszę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wzruszajace sa opowiesci starego czlowieka o wizytach w biedronce czy netto. Kiedys byly opowiesci.o podróży autobusem.

Jednak badylak i panna crasawica nie mogą zyc bez tego badziewnego forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Nie ty będziesz decydował co mam pisać."
Wystarczy walnąć kijem w płot, by wyskoczył ujadający pies. Taki jesteś podatny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani powinna zapisać się do kluby płaskoziemców z taką refleksyjnością. Przecież każdy płaskostopiec wie i potwierdzi, że Ziermia jest płaska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Krzyżak : z reklamacjami na potencjalne ofiary nekrowyborów na pana Duuuu ę to kieruj się do tego pokurcza Kaczyńskiego. Nie ja to wymyśliłem"

Napisałem że podłością jest oczekiwać żeby "potencjalnie" śmiertelną chorobą zaraziło się możliwie dużo ludzi mających inne poglądy polityczne. Napisałem także że to TY masz takie oczekiwania czego jasno dałeś wyraz w poprzednim wpisie. Napisałem też że jest to dowód na to jaką jesteś gnidą. I nic do rzeczy nie ma to, kto wymyślił wybory kopertowe i kto za nie odpowiada.

"Wrzuć parę uwag do łowcy..."
Nie ty będziesz decydował co mam pisać. Po za tym łowca może i jest betonem ale w przeciwieństwie do ciebie nie oczekuje tego że znaczna część zwolenników opozycji fatalnej zarazi się koronawirusem a przynajmniej nigdy czegoś takiego nie napisał.

"Nie szukaj ze mną nawalanki internetowej, bo tyko się ośmieszysz."

Się kolejny bohaterski internauta znalazł. Żenada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Krzyżak : z reklamacjami na potencjalne ofiary nekrowyborów na pana Duuuu ę to kieruj się do tego pokurcza Kaczyńskiego. Nie ja to wymyśliłem, ja zaś słucham opinii fachowców , zarówno od strony epidemiologicznej jak i PKW. Nikt z nich nie twierdzi żę będzie to bezpieczne i rzetelne. Wrzuć parę uwag do łowcy, który powiela tutaj przekaz gnoi z PIS, że to będzie tak bezpieczne jak zakupy w sklepie. Nie szukaj ze mną nawalanki internetowej, bo tyko się ośmieszysz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Władza ma obowiązek zapewnić bezpieczeństwo obywatelom, a wybory dla swojej ważności musza być czteroprzymiotnikowe jak w Konstytucji.

Organizowana przez PiS impreza pod nazwą #nekrowybory nie jest głosowaniem w rozumieniu Konstytucji, wiec po 6 sierpnia niezależnie od wyniku urząd prezydenta zostanie opróżniony.

Jak wskazują analizy Senatu (Sejm cały proces przepchnął w ciągu 4 godzin bez analiz i opinii) wybory te nie będą bezpieczne.
To chyba czuje bez żadnych analiz każdy, dlatego ludzie zostają w domu, a nie wyłażą na dwór.

Jeżeli chodziłoby o bezpieczeństwo wprowadzonoby wybory przez internet.
Doprawdy nie rozumiem dlaczego internet jest be, a koperta cacy.
Wybory internetowe w odróżnieniu od kopertowych praktycznie nie są do sfałszowania.
Każdy może sprawdzić, czy jego pesel oddał głos, czy nie, wiec nie ma możliwości dosypywania.

Odrzucam teorie, ze pan kaczynski jest na tyle niedorozwinięty, ze nie radzi sobie z klawiszem Enter.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

:D tyle słońca w tej Anglii, że ściemniał a ostatnio zamienił się w ciepły róż tylko miniaturka tego nie oddaje :P

nie ma na kogo głosować :(
pójdę na wybory dopiero wtedy kiedy będzie jakiś sensowny kandydat.
chociaż prędzej osiwieję :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czniać wybory. Jest ważniejszy problem.
Ciacho, gdzie się podział Twój blond?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

"...jestem za tym, by uczestniczyło w nich jak najwięcej głosujących na Dudę. Nich będzie ciasno, bez maseczek i z kichaniem i kaszleniem. To jest jedyny powód, dla którego napisałem że jestem za tymi wyborami w maju."

Napisałbym że to skrajna podłość oczekiwać że "potencjalnie" śmiertelną chorobą zarazi się maksymalna ilość ludzi mających inne poglądy polityczne. Napisałbym ale nie napiszę bo mam w d*pie waszą kolejną nawalankę.
A sr*k po raz kolejny dał dowód na to że zupełnie słusznie uważam go za gnidę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Sadyl, jeżeli wybory mają się odbyć w maju, czy to korespondencyjnie, czy tradycyjnie to jestem za tym, by uczestniczyło w nich jak najwięcej głosujących na Dudę. Nich będzie ciasno, bez maseczek i z kichaniem i kaszleniem. To jest jedyny powód, dla którego napisałem że jestem za tymi wyborami w maju.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przeszłam wirusa nawet o tym nie wiedząc ;) znaczy dowiedziałam się już po fakcie :P okazuje się, że nawet starzejące się jednostki, takie jak ja nie umierają z powodu złapania wirusa de facto mniej groźnego niż grypa. ale ja nie o tym.

wolność osobista daje kobietom prawo o decydowaniu o własnym życiu. a prawa człowieka są po to, żeby to życie w różnych przypadkach ratować, na przykład kiedy ciąża zagraża życiu matki.

nie można na tym przykładzie akurat mówić o demokracji bo jakby...nie słyszałam nigdy o tym żeby jakikolwiek mężczyzna dokonał aborcji :D także niestety, tu demokracja powinna zrobić wyjątek :P

no właśnie! i to się dzieje w Polsce! moralność i dobry obyczaj jest zastępowany przez nowelizacje ustaw.

Odjechał maksymalnie.
"Tańczący z krasnoludkami"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto wprowadził stan epidemii do prawa w r. 2008 ? Krasnoludki ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Priorytetem władz demokratycznych jest ochrona bezpieczeństwa obywateli, więc pojawienie się pandemii wymagało reakcji władz. Gdyby pani zaraziła się wirusem, to żadna wolność na nic pani by się nie przydała.

A wolność osobista nie daje kobietom prawa do zabójstwa. Demokracja = wszyscy żywi ludzie mają takie same prawa konstytucyjne.

A totalitaryzm pojawia się tam, gdzie moralność i dobry obyczaj zostają wyeliminowane i zastąpione przez prawo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

gdzie jest moja wolność wyboru skoro wybory, jeśli do korespondencyjnych dojdzie, będą obowiązkowe a za nieodesłanie karty grozi 3 lata więzienia? ;)
dalej...jak będzie rozwiązana kwestia osób zameldowanych w Polsce a mieszkających za granicą? ;)

jak wyjaśnić kolejne czytania ustawy antyaborcyjnej? dlaczego grupa facetów (i kilka kobiet) grzejących tyłki na wygodnych stołkach ma decydować o losie miliona kobiet? to jest ta demokracja?

bo mi się wydaje, że to, co się ostatnio dzieje w Polsce to raczej totalitaryzm bardziej ;)

a jeśli uważasz, że tak wygląda demokracja i wolność wyboru to jednak wolę mieć jak to stwierdziłeś kłopoty z ich zrozumieniem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani ma kłopoty ze zrozumieniem wolności wyboru wprowadzonej przez demokrację i podstawowego obowiązku chronienia demokracji, która tę wolność gwarantuje ? Bo nie ma jednego bez drugiego. A inaczej zostanie pani bezpiecznym niewolnikiem.

Dodajmy jeszcze do tego, że pani irytacja jest bezrefleksyjna. Chwila refleksji np. nad tekstem prof. Zybertowicza zatytułowanym "Kara za bezbozność! ", w odniesieniu do pandemii, bardzo by się pani przydała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A czy to krasnoludki wprowadziły stan epidemii do polskiego prawa w r. 2008 ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

mnie irytuje jedna rzecz.
bez względu na to, co jest bezpieczne a co nie.
mianowicie hipokryzja. Pracować nie można, wychodzić z domu nie można było (nawet na spacer), należy zachowywać bezpieczną 2-metrową odległość między sobą...nosić maseczki, na które był specjalny przetarg (ale to wszystko dla bezpieczeństwa przecież!)

ale obchodzenie 10 kwietnia przez Kaczyńskiego i jego pachołków, pójście na wybory albo narażanie listonoszy na bezpośredni kontakt jest cacy :D

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (59 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

muza na dziś (791 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Trójmiasto do bani (388 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry