Widok

Banino, Pępowo- czy ktoś jest z tych okolic?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam Dziewczyny!
Napiszcie proszę - jeżeli jesteście z tych okolic- jak się mieszka, czy Wasze dzieci chodzą do tamtejszych szkół?jak z komunkacją miejską, sklepami, dostępem do służby zdrowia i generalnie wszystko co Wam przyjdzie do głowy. Czy polecacie?pozdraiwam i z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam, może ktoś się odezwie
jestem z Banina. Mieszka się bardzo dobrze:) szkoła mega przepełniona,moja córka za rok będzie szła do szkoły,ale raczej nie do tej.w planach była budowa nowej,ale kiedy to nastąpi to nie wiadomo;)sklepy są: piekarnia, mięsny, chemiczny,spożywczy,apteka, z ubraniami, fryzjer i ogólnie wszystko na miejscu. przychodnia obok remizy.pediatra bardzo dobra, jestem zadowolona jak do tej pory, a bałam się tu zapisać;) jest jedna lekarz pediatra,ale naprawdę sympatyczna i sprawdziła się w każdej sytuacji.komunikacja do d...! dlatego jestem w trakcie robienia prawa jazdy;) autobusy jadą co godzinę,a w weekendy nawet co dwie, do tego spóźniają się nawet po 40 min. więc żeby się gdzieś nie spóźnić to trzeba wyjść z domu duzo wczesniej.nie wiem co jeszcze, ogólnie jest ok:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki za odpowiedź, czy kupowałaś może osiedle od któregoś z deweloperów niedawno?zastanawiamy się nad domem i nie wiemy na którą inwestycję w Baninie lub Pępowie się zdecydować
wiktoria a nad jakim developerem sie zastanawiacie?bo my nad siodmym niebem chcemy dom na osiedlu rodzinnym
sorki, miało być Wiktoria:-)
My podobnie "Siódme niebo", Modrzewiowe wzgórze i domy z k-invest.
ja mieszkam w baninie ale w drugiej części (bliżej tino) U nas to komunikacja miejska do wrzeszcza jedynie w tygodniu a w weekend zostaje pks. Na piechotkę do pętli to daleko trochę. Ale jeździmy samochodem. Oboje pracujemy w gdańsku i tam tez nasze dzieci chodzą do szkoły i przedszkola.
okolica spokojna, mieszka sie dobrze. Sklepy obok mamy czynne i w święta.
ja zastanawiałam się nad kupnem domu od siódmego nieba i jeszcze jak pojechałam na miejsce znalazłam eco bud co też tam buduje szeregowce, lokalizacja jest fajna ale trzeba pojechać na miejsc i wszystko obejrzeć a nie kierować się ceną bo tanio , ja mam roczny samochód a jadąc ulicą rolnicza bałam się że urwie mi zawieszenie ,

dzwoniłam do urzędu gminy i nieco sfrustrowana pani ( pewnie to nie pierwszy telefon w tej sprawie)jak usłyszała moje pytanie co z drogą do osiedli budowanych przez siódme niebo , czy będą chociaż płyty wykrzyczał że skoro ktoś sprzedał działki i na tym zarobił duże pieniądze , a teraz deweloper buduje tam osiedle to niech on się martwi o dojazd..., z tego co usłyszałam jest w 2014 planowana rozbudowa szkoły , a to i tak duży wydatek dla gminy

także ja na razie zostaję na przymorzu gdzie mieszkam, bo z drugiej strony jak sami nie będziemy na deweloperach wymuszać pewnej kultury to dalej będą powstawać osiedla bez dróg, przedszkoli szkół , przychodni...

albo będą budować w tzw. plombach na osiedlach takich jak przymorze, zaspa korzystąjąc z tego co zostawiła komuna, a ceny mieszkań w takich miejscach niestety powalają
ja mieszkam własnie przy takiej "ładnej drodze" najpierw zrobią kanalizę i dopiero potem drogę. Już jakies podchody w tym kierunku są. Teraz takie grosze płaci sie za wodę,że moze wolę te dziury;) no ale nie będe protestować oczywiście. Dla samochodu to lepiej. Ale to normalne ile takich budujących się osiedli z podobną drogą w gdańsku jest przecież.

Ulica rolnicza nienadaje sie do jezdzenia nia wgl dzis masakra utonelam autem , kolo krzyza wstyd CO NA TO SOLTYS

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

do góry