Widok
pola uprawne też są na glinie. Jeśli było "sucho" to dlatego że woda odpływała gdzie indziej. Jak postawicie tam dom i ogrodzicie swoją działkę płotem, o ile nie zrobicie nielegalnego odpływu wody na ulicę albo legalnej prawdziwej studni chłonnej (z dokopaniem do warstw wodnoprzepuszczalnych) to na tym kawałku ziemi nie będzie sucho...
My też planujemy dom komfortowy :)
Z tego co się dowiadywałam od znajomej która mieszka na ulicy równoległej do pszennej mowiła że tam gdzie budują teraz to drugie osiedle zawsze było sucho - były tam pola uprawne.
A jeżeli chodzi o bliskośc sasiada to lepsze to niż zatłoczone miasto, i np. dziewiąte piętro w starym bloku w podobnej cenie. Na willę z ogrodem obecnie mnie nie stać :P
Z tego co się dowiadywałam od znajomej która mieszka na ulicy równoległej do pszennej mowiła że tam gdzie budują teraz to drugie osiedle zawsze było sucho - były tam pola uprawne.
A jeżeli chodzi o bliskośc sasiada to lepsze to niż zatłoczone miasto, i np. dziewiąte piętro w starym bloku w podobnej cenie. Na willę z ogrodem obecnie mnie nie stać :P
sorry kolbudy? pszczółki to odludzie totalne i za daleko, żukowo może i większe ale ja wolę bliżej gdańska. Wszystko zależy gdzie się spędza czas,pracuję w Gdańsku i mam wrażenie,że w Gdańsku mieszkam tak naprawdę, do pracy mam 30-45 max przy dużych korkach, tak to i w 20 dojadę samochodem. Fakt miejski gdański autobus za często nie jeździ jakby coś z samochodem się stało ale myślę że i to się zmieni. Przecież buduje się nowa podstawówka z gimnazjum, przychodnię lekarską mamy, bibliotekę, sklepy do podstawowych zakupów czynne nawet w święta, weterynarza, fryzjera, dentystę, miejsca gdzie można zjeść lub zamówić sobie jedzonko do domu itd...
Ja akurat mieszkam na dużej działce, dom z wtórnego zakupu, sporo tu takich.
Banino jest dla tych co są trochę związani z miastem i lubią miejski styl życia, bo blisko Gdańsk ale chcą mieć też swoją ostoję i świety spokój w swoim domu.
Ja akurat mieszkam na dużej działce, dom z wtórnego zakupu, sporo tu takich.
Banino jest dla tych co są trochę związani z miastem i lubią miejski styl życia, bo blisko Gdańsk ale chcą mieć też swoją ostoję i świety spokój w swoim domu.
to chyba tylko wrażenie.
Ja wybierałem miedzy mieszkankiem w Gdańsku w bloku w nowym budownictwie z wadami i zaletami z tym idącymi,a mieszkaniem/domkiem za miastem ze względnym spokojem i kawałkiem trawniczka.
Właśnie to w Baninie znalazłem. Lubię swoich sąsiadów, mam z nimi kontakt i celowo zamieszkałem właśnie TU a nie np w Małkowie, w domu 160m na 1000m działce , gdzie zdecydowanie byłbym nieco odizolowany i odgrodzony od sąsiadów.
Jak będę szukał ciszy i spokoku, zaszyje się w borach .
Póki co zdecydowanie wiecej widzę plusów Banina niż plusów z mieszkania np w Gdańsku.
... ale każdy robi to co lubi :)
Pisząc o luziku miałem na myśli brak zproblemów z błotem, dojazdem itp . po ostatniej burzy
Ja wybierałem miedzy mieszkankiem w Gdańsku w bloku w nowym budownictwie z wadami i zaletami z tym idącymi,a mieszkaniem/domkiem za miastem ze względnym spokojem i kawałkiem trawniczka.
Właśnie to w Baninie znalazłem. Lubię swoich sąsiadów, mam z nimi kontakt i celowo zamieszkałem właśnie TU a nie np w Małkowie, w domu 160m na 1000m działce , gdzie zdecydowanie byłbym nieco odizolowany i odgrodzony od sąsiadów.
Jak będę szukał ciszy i spokoku, zaszyje się w borach .
Póki co zdecydowanie wiecej widzę plusów Banina niż plusów z mieszkania np w Gdańsku.
... ale każdy robi to co lubi :)
Pisząc o luziku miałem na myśli brak zproblemów z błotem, dojazdem itp . po ostatniej burzy
Nie jestem mieszkanką ,
ale to na co narzekacie czyli błoto i wodę
ja mam na swoim osiedlu w środku miasta tyle razy ile popada.
Spędziłam w gościnie tydzień na samym początku Banina i mi
samoloty nie przeszkadzały. Na początku były nawet pewną atrakcją.
Fakt ,że osiedle domków to dla mnie jeden na drugim stoi , ale jest
mnóstwo domów z tzw drugiej ręki i można coś utargować z ceny.
Jasne jest ,że Banino się rozwija i infrastruktura jest robiona na bieżąco
ale coś za coś. Mieszkasz w domu ,masz ogródek itd .
Pamiętam jak wyglądała Osowa 15 lat temu ,przejedźcie się
za 10 lat Banino wchłonie Gdańsk ,a wy będziecie mieszkali
w dzielnicy willowej :-)
ale to na co narzekacie czyli błoto i wodę
ja mam na swoim osiedlu w środku miasta tyle razy ile popada.
Spędziłam w gościnie tydzień na samym początku Banina i mi
samoloty nie przeszkadzały. Na początku były nawet pewną atrakcją.
Fakt ,że osiedle domków to dla mnie jeden na drugim stoi , ale jest
mnóstwo domów z tzw drugiej ręki i można coś utargować z ceny.
Jasne jest ,że Banino się rozwija i infrastruktura jest robiona na bieżąco
ale coś za coś. Mieszkasz w domu ,masz ogródek itd .
Pamiętam jak wyglądała Osowa 15 lat temu ,przejedźcie się
za 10 lat Banino wchłonie Gdańsk ,a wy będziecie mieszkali
w dzielnicy willowej :-)
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,