Widok

Banki nasienia?

Ostatnio spacerowalam z chlopakiem po rajskiej w gdansku i tam jest klinika w ktorej mozna oddac nasienie. I on sie nawet zaczal zastanawiac, ale ja sama nie wiem, bo mam troszke mieszane uczucia. jestem ciekawa co o tym sadzicie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak chcesz później oglądać jego dzieci nas ulicy to proszę bardzo.
Mnie się wydaje, że rodzice dzieci z in Vitro czy inseminacji obcym nasieniem nie wprowadzają dziecka w takie detale.
Mówi się, że dziecko jest Taty i koniec.
W sumie się nie dziwię, też bym nie powiedziała. Po co mącić dzieciakowi w głowie.
słuchajcie ,a jak dziecko gdy dorośnie bedzie chciało poznac dawce to co wtedy? Chyba każdy ma prawo wiedzieć z czyjego nasienia Jest. tez moze byc taka sytuacja.Ze dziecko dorosnie i zacznie szukać.Uwazam ze to ryzyko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najpierw naucz się ortografii.

BTW A ja kiedyś zastanawiałam się nad innym problemem: skoro dawcy są anonimowi (co jest całkiem zrozumiałe) to teoretycznie może z ich udziałem powstać wiele dzieci, które gdy dorosną mogą się spotkać, nie wiedząc, że de facto są bratem i siostrą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hce zostac dawca nasienia muj nr tel (791145071
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
poszukujemy dawców nasienia
wiek 18-40 lat
zdrowy brak chorób zakażnych
oferujemy
wysokie wynagrodzenie dla dawców( od 500 do 1200zł )jednorazowo
bezpłatne badania
http://dawcynasienia.pl.tl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystkiego na temat jakości ludzkiej spermy dowiecie się na stronie http://seksbaza.com Polecam!!!!!!
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100929/TYLKO_DLA_DOROSLYCH/487722165
Zanim oddasz nasienie pytają Cię o różne rzeczy, poza tym chyba nie biorą każdego nasienia... nie wiem nawet. Wiem, że kiedyś mój kolega oddawał nasienie w invikcie, ale specjalnie nie chwalił się szczegółami. Mówił tylko, że "spoko" :)
Akurat nie :)
Po pierwsze dlatego, że poprzez taką klinike masz pewnosc, ze nie bedzie problemow natury prawnej.
Po drugie to ona specjalnie selekcjonuje plemniki, azeby bylo duze prawdopodobienstwo zajscia w ciążę
Po trzecie to pewnie nasienie jest badane pod wzgledem chorob genetycznych
Po czwarte nie kazda kobieta chce miec zblizenie z obcym meżczyzną
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie prościej i łatwiej oddać bezpośrednio kobiecie ? ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kontaktowaliście się już w sprawie oddania nasienia z invictą? To może trochę wstydliwa sprawa, ale pomaga wielu kobietom ;)
jestem zainteresowany oddaniem nasienia do banku nasienia.

~k langner

2010-02-08 23:19:48

Powyżej masz adres kliniki Invicta, zgłoś się do nich. Tam zapewne wszystko dokładnie Ci wyjaśnią i zrobią potrzebne badania w laboratorium.
to trzep gruchę i zanieś w słoiku !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
jestem zainteresowany oddaniem nasienia do banku nasienia.
Bardzo zachęcam wszystkich chętnych Panów :) Banki nasienia w Polsce nie są bardzo popularne a już ktoś wspomniał, że coraz więcej osób korzysta z pomocy Klinik Leczenia Niepłodności. Anonimowość jest 100% więc czemu nie pomóc! Powinniśmy mówić więcej o takich sprawach!
Klinika Invicta - mieści się w Madisonie ul. Rajska 10, 80-850 Gdańsk
tel. 58 763 50 50,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, na Rajskiej - klinika INVICTA. Ja uważam, że warto oddawać nasienie, bo wiele kobiet stara się o dzieci, a mają partnerów, którzy są bezpłodni. Nie każdy zarodek się przyjmuje, więc kliniki nasienia potrzebują dużo. Uważam, że warto. To działanie na korzyść wielu par z problemem niepłodności.
Jeśli możecie, podajcie dokładną lokalizację tej kliniki, bo jestem chętny oddać coś co mi na razie się nie przyda. Będę wdzięczny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja myślę, że przede wszystkim powinieneś kierować się tym, że chcesz pomóc, a nie chęcią zarobku, co nie zmienia faktu, że pareset złotych Ci wpadnie i badania, jak juz zostało tu zaznazczone sa bezpłatne
dowiadywalem sie tam w medisonie w tej klinice i to jest wlasnie josu jak piszesz. zwrot kosztow podrozy. w koncu jest sie dawca takim honorowym, jak krwi. w kazdym razie najwazniejsze sa te liczne badania ktore ci robia i za nie w ogole sie nie placi.

Inne tematy z forum Kobieta

Sprawa karna dobry polecany adwokat Gdańsk (61 odpowiedzi)

Witam pisze z naglącą sprawą... mojego partnera czeka postępowanie karne -sprawa karna do 8 lat...

do góry