Widok
Bardzo zniszczone dłonie. Jak zaradzić ? Są jakieś zabiegi ?
Czy znacie moze jakies dobre zabiegi na dłonie? Takie oprócz parafiny ( chodziłam ale zabieg mało co daje). Mam pracę, w której mam coraz to kontakt z płynem dezynfekcyjnym i on bardzo wysusza moje dłonie, kremy przez to śrdnio działają. Widzę,że wyglad jest gorszy, pojawily się przebarwienia i plamki . Co nie podoba mi się bo jestem młodą osoba ( mam 35 lat a dłonie jak pani 20 lat starsza....)
Maski, kremy probowałam :) Masażu nie ale czy taki masaż coś może zdziałać w sprawie rąk? Raz na jakiś czas wybiorę się do kosmetyczki na manicure i ona przy okazji robi mi parafinę na ręce.Sa miłe po nałożeniu i dzień po, potem jednak wszystko szybko wraca do normy. A z pracy nie zrezygnuje( nakładam sobie na dłonie środek dezynfekcyjny). To mezoterapię stosuje się nie tylko na twarz?
Niech zgadnę, służba zdrowia? ;) Mezoterapię stosuje sie na różne powierzchnie skóry. Tam gdzie chcesz ją odmłodzić, polepszyć jej kondycję. Dzięki temu o wiele skuteczniej mozna aplikowac preparat ( wnika on wewnątrz dłoni). Mozna sobie również wstrzyknąc kwas hialuronowy. Wypełnia on skórę dłoni, skóra jest bardzieji elastyczna. Tutaj jest filmik: https://www.youtube.com/watch?v=lao7DQpDhHc&list=PLpgUcJfNq8pvHRuSVaO_P1DCrPGrsJfHF
W zabiegu jest znieczulenie. Tak więc nie czujesz bólu. Wiadomo,ze nie jest to za bardzo przyjemne, ale można wytrzymać ( jest to trudne psychicznie ale potem się do tego mozna przyzwyczaić). Sama sie nie patrzyłam co mi tam majstrują na dłoni i czułam jedynie drobne ukłucia. Tak jakby atakował mnie jakiś komar. Miałam cały pakiet na dłonie ( mezoterapia, kwas hialuronowy i karboksyterapie). Efekt naprawdę fajny. Dłonie w wyglądzie jakieś 15 lat młodsze.
Jeśli kremy nie pomagają, warto spróbować naturalnych olejów i ziół, które nawilżają i regenerują skórę dłoni. Na Magia Codzienności (http://magiacodziennosci.com/) znajdziesz wiele porad dotyczących pielęgnacji dłoni z użyciem ziół i naturalnych składników.