Widok

Bardzo zniszczone dłonie. Jak zaradzić ? Są jakieś zabiegi ?

Czy znacie moze jakies dobre zabiegi na dłonie? Takie oprócz parafiny ( chodziłam ale zabieg mało co daje). Mam pracę, w której mam coraz to kontakt z płynem dezynfekcyjnym i on bardzo wysusza moje dłonie, kremy przez to śrdnio działają. Widzę,że wyglad jest gorszy, pojawily się przebarwienia i plamki . Co nie podoba mi się bo jestem młodą osoba ( mam 35 lat a dłonie jak pani 20 lat starsza....)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest ich sporo. Z tych mniej inwazyjnych:
masaż
maska
okłady na dłonie
O wiele bardziej skuteczne są zabiegi z ostrzykiwaniem takie jak mezoterapia, kwas hialuronowy. To jednak kosztuje więcej i trzeba się na nie zapisać do kliniki medycyny estetycznej.
Maski, kremy probowałam :) Masażu nie ale czy taki masaż coś może zdziałać w sprawie rąk? Raz na jakiś czas wybiorę się do kosmetyczki na manicure i ona przy okazji robi mi parafinę na ręce.Sa miłe po nałożeniu i dzień po, potem jednak wszystko szybko wraca do normy. A z pracy nie zrezygnuje( nakładam sobie na dłonie środek dezynfekcyjny). To mezoterapię stosuje się nie tylko na twarz?
Niech zgadnę, służba zdrowia? ;) Mezoterapię stosuje sie na różne powierzchnie skóry. Tam gdzie chcesz ją odmłodzić, polepszyć jej kondycję. Dzięki temu o wiele skuteczniej mozna aplikowac preparat ( wnika on wewnątrz dłoni). Mozna sobie również wstrzyknąc kwas hialuronowy. Wypełnia on skórę dłoni, skóra jest bardzieji elastyczna. Tutaj jest filmik: https://www.youtube.com/watch?v=lao7DQpDhHc&list=PLpgUcJfNq8pvHRuSVaO_P1DCrPGrsJfHF
Niezbyt przyjemnie to wygląda ;/ Czy ten zabieg nie boli? Bo widze, że ona nie rusza ręką.Jak ja bym coś takiego poczuła to chyba bym zabrała odruchoro ręke :P
W zabiegu jest znieczulenie. Tak więc nie czujesz bólu. Wiadomo,ze nie jest to za bardzo przyjemne, ale można wytrzymać ( jest to trudne psychicznie ale potem się do tego mozna przyzwyczaić). Sama sie nie patrzyłam co mi tam majstrują na dłoni i czułam jedynie drobne ukłucia. Tak jakby atakował mnie jakiś komar. Miałam cały pakiet na dłonie ( mezoterapia, kwas hialuronowy i karboksyterapie). Efekt naprawdę fajny. Dłonie w wyglądzie jakieś 15 lat młodsze.
Aha. to rozumiem,że sama na to wszystko chodziłaś ? Mozesz mi napisać jeszcze gdzie miałaś wykonywane te zabiegi ? I jaki był to koszt?
Strzelam, że za chwilę pojawi się sugestia Kliniki Dermatologica pana Igora Michajłowskiego? Czekamy!!! Klinika opłaciła marketing szeptany, więc wpisy ją właśnie polecające trzeba wciskać w każdym wątku o detmatologii/medycynie estetycznej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
15 lat młodsze??? Cuda, Panie.
Ja stosuję maski, ale zaczynam się obawiać, że to już mi nie wystarcza, też ostatnio zaczynam interesować się tym tematem ...
Oj u mnie było tak samo. Z czasem genetyka robi swoje

Ja juz pięć lat pracuję ze zwierzętami więc moje dłonie są nieco zaniedbane. Ostatnio byłam na peelingu medycznym w Lk medzie w Krakowie. Totalnie inna bajka! Polecam:)

a może woskowanie? slyszałam że działa cuda, ale sama jeszcze nie robiłam

Jeśli kremy nie pomagają, warto spróbować naturalnych olejów i ziół, które nawilżają i regenerują skórę dłoni. Na Magia Codzienności (http://magiacodziennosci.com/) znajdziesz wiele porad dotyczących pielęgnacji dłoni z użyciem ziół i naturalnych składników.

Inne tematy z forum Moda i uroda

Prostownica dla żony - jaka? (18 odpowiedzi)

Chcę kupić prostownicę dla żony. przeglądam oferty i tak ok 200zł będzie dobra? I czy jonizacja...

jaki krem na noc +30 ?? (209 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...

Jaka prostownica do włosów? (126 odpowiedzi)

Macie jakiś sprawdzony model, który za bardzo nie niszczy włosów?

do góry