Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zobaczcie https://terapiavia.pl/jak-dbac-o-basen-w-ogrodzie/ bardzo ciekawa propozycja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno trafiona opcja, zobaczcie - https://www.hop-sport.pl/baseny-ogrodowe/basen-intex-26716.html Znakomicie się sprawdza, nie jest to wielki koszt, natomiast ogólnie rozwiązanie, które robi dużą różnicę. To nie jest tylko dla dzieci. Na spokojnie doskonale mogą się w tym bawić również dorośli i to jest konkret.

Na wiele sposobów. Co polecam:
Zestaw chemii - bez problemu zamówisz przez internet, stacjonarnie polecam szukać w tych wiekszych marketach plus testy poziomu chloru i ph,
jakiś odkurzacz - https://www.dobrebaseny.pl/Odkurzacze-basenowe-c167 Jak tutaj. Jest to jednorazowy wydatek, a bardzo ułatwi wyłapanie zabrudzeń, które są w środku basenu
na pewno pokrywa na noc - dzięki temu żaden zwierzak nie wejdzie do basenu pod Wasza nieuwaagę i nie zechce się w nim wykąpać ;)
Woda idealna przez 3 mc, jeszcze filtr włączamy na parę godz dziennie i stale pływak z tabletką :0

Dzięki temu przez całly sezon nie będziesz musiała wymieniać wody w basenie.

Czy ktos ma moze basen stelazowy w ogrodzie? Jak dbacie o jego czystość?

Pierwszy raz z córką byłam pełna obaw, szczególnie, że czasem i zwykła kąpiel to udręka. Było jednak fantastycznie. Grunt to dobrze się przygotować :) Mi pomógł ten artykuł https://mamazwarszawy.pl/basen-z-niemowlakiem-pierwsze-wrazenia/

Chodzimy bardzo często na basen i uwielbiamy pływać wspólnie z synkiem, dlatego polecamy zdecydowanie taką formę aktywności. Trzeba jednak pamiętać o tym, aby maluszka odpowiednio do takiego pływania przygotować i przyznam szczerze, że potrzebne na pewno będą Wam pieluchy do pływania. Firma Finis posiada w swojej ofercie takie i są najlepsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy któraś wybiera się w niedziele do Jezuitów ???
image
A my chodzimy do Pływarka i też nie zamieniłabym tej szkoły na żadną inną:) Super kadra, świetnie prowadzone zajęcia, woda cieplutka i same superlatywy;)
My chodzimy z Matim do Jezuitów odkąd skończył 6 m-cy. Co do samego basenu i kadry to jestem bardzo zadowolona. Od początku mamy 2 panie instruktorki i znają już bardzo dobrze każde dziecko w grupie. Może i koszt jest wysoki, ale za nic nie poszłabym na inny basen ze względów czystościowych.
image
dziewczyny, a wiecie gdzie w Gdansku mozna wejsc jednorazowo raz na jakis czas z dwulatkiem?
image
image
nyzosia rozmawiałam z pediatrą, inną niż ta moja, przy okazji bycia na kontroli i ... powiedziała, że chlor odpada ... Miałaś rację, zwracam honor :-) Jak powiedziała, nawet niskie stężenie chloru drażni skórę a przede wszystkim układ oddechowy.

Czyli kolejny lekarz i inna opinia. Za tydzień wybieram się na basen i chyba zamienię Hotel Gdynia na basen u Jezuitów. Moja mama widzi jak odbywają się zajęcia dla maluchów i zna poziom czystości itd i sama mnie namawia żebym to tam poszła z Oskarem. Co prawda wstęp jednorazowy jest droższy niż w hotelu, ale nie będę ryzykować dla paru zł...
image
Malutka pewnie że kiedyś będą chodzić na basen z chlorowaną wodą. Ale pewnie jest różnica we wrażliwości układu oddechowego pół rocznego dziecka a 7 czy więcej latka...
Podpytaj swojego lekarza i daj znać:)
A ja będę myśleć co robić:)
imageimage
ja nie zwracałam uwagi jaka jest woda czy chlorowana czy ozonowa. Dla mnie liczą się jakość zajęć.
A ja myślę, że dziecko musi się przyzwyczajać. Będę teraz u pediatry to zapytam o te działania na układ oddechowy. Swoją drogą jak maluszki pójdą do szkoły i będą miały zajęcia na basenie to pewnie będzie to basen z wodą chlorowaną, bo takich jest najwięcej.

Co lekarz to opinia, co matka to opinia więc każda zrobi jak uważa :-)
image
nyzosia, dlatego nie posłuchałam się lekarki tylko siebie. będziemy chodzi do póki się da. A widać że małej sprawia to frajdę. Szczególnie zjeżdżalnia i hop do wody ;)
Beti1 moim zdaniem maluch musi się zahartować na początku organizm a później jak z górki poleci. Pamiętaj że jest zmiana temp (powietrza i wody) i to czasami duża.

my na basen chodzimy od kwietnia 2009 roku i w zeszłym tygodniu była pierwszy raz chora, miała na szczęście tylko katar ale glutowaty, zielony i to nie przez basen tylko że miała kontakt z chorą dziewczynką w poczekalni w przychodni.
a myślicie,że zima to dobry czas na poczatek chodzenia na basen? bo mój synuś tydzień po basenie już chory, nie wiem czy to tylko przypadek...
Jolkagda pewnie że basen z maluchem jak najbardziej tak. moja dr nie ma nic przeciwko - tak ja napisałam wcześniej nawet wystawiła mi zaświadczenie że młoda może iść się plumkać. Problem jest tylko w sposobie oczyszczania wody w basenach...
Muszę poszukać w necie co piszą na ten temat:)
imageimage
ja rozpoczynałam chodząc na basen z małą wtedy 7 m-czną to lekarka mówiła nie. Ale i tak zrobiłam swoje, nie słuchając się lekarki bo wiem że nie pomyliłam się chodząc na basen. Mała ma ponad 2 lata i hartuje się dla niej zimna woda to nic strasznego. Lekarce nic już nie wspominam o basenie żeby mi nie gderała niepotrzebnie.
moja dr też nie miała nic przeciwko

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry