Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.plywarek.pl (AOS Politechniki Gdanskiej)

My chodzilismy z malym jak mial 7 miesiecy, rewelacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my bylismy kolo 3 mca - ale mimo ze uwielbiali kapiel to zadna rewelacja nie byla dla nich, bo bylismy w aqua parku i procz stresu z ich ubieraniem rozbiueraniem i placzem ze jzu glodni sa to nic fajnego. Jak mieli roczek poszlismy drugi raz o wiele fajniejsza zabawa byla bo pilami sie rzucali itp
My jeździmy z córką na basen dopiero od ponad 2 miesięcy, bo wcześniej była za mała. Tam gdzie chodzimy, zajęcia z niemowlakami są dopiero od 6 miasiąca.
Wiem, że w Gdańsku w niekórych szkołach zajęcia sa już od 3 miasiąca. W Gdyni u Jezuitów chyba też.
My zaczelismy chodzic do Plywarka jak Miska miala chyba 5/6 miesiecy,chodzimy do tej pory ale teraz zdecydowanie bardziej jej sie tam podoba,zwraca wieksza uwage na dzieci,zabawki,wode itd,wczesniej to nawet potrafila mi zasnac w wodzie:) (ale to chyba bylo spowodowane tym,ze chodzilismy na 9.50 a to byla jej pora spania;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My od 3 tygodni chodzimy z męzem i synkiem do Aquaparku. sami rano jezdzimy. Miedzy 8 a 10 jest wejscie za 10zl za 1godzinke, dzieci gratis. Na poczatku synek się bał i tylko na rękach, ale stopniowo się oswajal jest ok.
A jak jest z czystością wody w aquaparku? Jakoś tak na podstawie tu i tam wyczytanych opinii wydaje mi się, że najlepsze warunki są u jezuitów w Gdyni, ale zdecydowanie bardziej po drodze mi do Sopotu (i nie chcę być uwiązana konkretnymi godzinami zajęć)
my z MIśka zaczęliśmy jak miała 4,5 mies. a Mryś pierwszy raz poszedł miesiąc wcześniej...jedno i drugie uwielbia się moczyć
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Myślę ze poczekam jeszcze parę tygodni/miesięcy z wyprawa na basen.
podobno woda nie jest najczystsza, ale nam inny basen nie pasuje, bo w Gdansku nie ma wolnych godzin i wejsc. Do gdyni mam za daleko. My korzystamy z jacuzzi, więc jestem swiadoma, że nie jest tam najczysciej, ale synkowi na razie nic nie jest a my sie bakterii nie boimy ;))
Właśnie planuje w tym miesiacu pójść na basen z moim synkiem, poszukuje basenu w Gdyni, myślałam też o aquaparku, jak się na takich basenach zapatrują na takie maluchy, bo nie chciłabym na razie zapisywać się na zajęcia a tylko oswoić małego z wodą i zachować naturalne odruchy z zycia płodowego.
Bliska osoba z rodziny jest dyrektorem ds. technicznych na jednym z basenów. Zajmuje się m.in. pobieraniem próbek czystości wody do sanepidu i twierdzi tak, że do ok. roczku z dziećmi nie powinno się chodzić na basen, chyba że jest to taki specjalny dla bobasów i ich rodziców, a nie tzw. masówka. Aquapark to w ostateczności dla dużo większych dzieci.
Ale każdy robi jak uważa.
Najczystszy w Gdyni to bodajże basen na Tatrzańskiej.

Ale ja mimo, że zawsze chciałam chodzić z małą na basen i uważam, że to świetnie wpływa na rozwój obawiam się tych wszystkich bakterii, grzybów :(.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My zaczelismy chodzic na basen jak Mloda miala 3 m-ce do Dzidziusia na Chelmie, chodzimy do dzisiaj :) i cora uwielbia sie chlapac :)
Jak wychodzi z basenu to jest placz :/

W ciagu pierwszego roku zycia robilam Jej kilka razy badanie moczu i posiew i wsio bylo ok :) wiec polecam basen jak najbardziej :)
My zaczelismy basenowanie jak mlody skonczyl 3miesiace i jakna razie nie mamy zadnych problemow jesli chodziobakterie czy cos :) a chodzimy w gdynido swimgold (sp 39) - super prowadzacy, czysto i normalne ceny :)
My chodzimy do hotelu gdynia. Jest zawsze w niedziele na 10.45 i chyba tez na 13.00 Koszt to 22zl za 30 min ale mozna zostac dluzej, mozna na miejscu kupic pieluszke do plywania. Mnie i mojej malej sie podoba temp wody kolo 32st stezenie chloru 0,6.

ooo dobrze wiedziec bo ja ciagle chce sie wybrac i jakos zawsze wszystko przeciw...obawy sa straszne
Agnieszka nie obawiaj sie, to wspaniala zabawa! My chodzimy na Witomino na Stawną i jestesmy bardzo zadowoleni ze szkoly aliceswim. Forumka Husky, ktora niedawno poznalam chodzi na tatrzanska (chyba) i tez jest bardzo zadowolona.
Jak jechalismy pierwszy raz to mialam takiego stresa, jak przed wizyta u neurologa ( a to jest meeeeega stres)!
Teraz jest tak,ze Tomul poznaje i miejsce i swoje panie trenerki i cieszy sie ogromnie na ich widok ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok to prosz napiszcie mi o ktorej mozna z dzieciaczkami w gdyni chodzic
tatrzanska
hotel gdynia
witomino

z gory dziekuje
Dobry wątek bo też chce z małą chodzić na basen.

Co do basenów w Gdyni to wiem że w Hotelu Gdynia płaci się za każdą lekcję a słyszałam że na innych basenach nie można nawet przyjść na lekcję próbną tylko od razy trzeba zapłacić za cały semestr. Prawda to?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry