Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.plywarek.pl (AOS Politechniki Gdanskiej)

My chodzilismy z malym jak mial 7 miesiecy, rewelacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my bylismy kolo 3 mca - ale mimo ze uwielbiali kapiel to zadna rewelacja nie byla dla nich, bo bylismy w aqua parku i procz stresu z ich ubieraniem rozbiueraniem i placzem ze jzu glodni sa to nic fajnego. Jak mieli roczek poszlismy drugi raz o wiele fajniejsza zabawa byla bo pilami sie rzucali itp
My jeździmy z córką na basen dopiero od ponad 2 miesięcy, bo wcześniej była za mała. Tam gdzie chodzimy, zajęcia z niemowlakami są dopiero od 6 miasiąca.
Wiem, że w Gdańsku w niekórych szkołach zajęcia sa już od 3 miasiąca. W Gdyni u Jezuitów chyba też.
My zaczelismy chodzic do Plywarka jak Miska miala chyba 5/6 miesiecy,chodzimy do tej pory ale teraz zdecydowanie bardziej jej sie tam podoba,zwraca wieksza uwage na dzieci,zabawki,wode itd,wczesniej to nawet potrafila mi zasnac w wodzie:) (ale to chyba bylo spowodowane tym,ze chodzilismy na 9.50 a to byla jej pora spania;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My od 3 tygodni chodzimy z męzem i synkiem do Aquaparku. sami rano jezdzimy. Miedzy 8 a 10 jest wejscie za 10zl za 1godzinke, dzieci gratis. Na poczatku synek się bał i tylko na rękach, ale stopniowo się oswajal jest ok.
A jak jest z czystością wody w aquaparku? Jakoś tak na podstawie tu i tam wyczytanych opinii wydaje mi się, że najlepsze warunki są u jezuitów w Gdyni, ale zdecydowanie bardziej po drodze mi do Sopotu (i nie chcę być uwiązana konkretnymi godzinami zajęć)
my z MIśka zaczęliśmy jak miała 4,5 mies. a Mryś pierwszy raz poszedł miesiąc wcześniej...jedno i drugie uwielbia się moczyć
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Myślę ze poczekam jeszcze parę tygodni/miesięcy z wyprawa na basen.
podobno woda nie jest najczystsza, ale nam inny basen nie pasuje, bo w Gdansku nie ma wolnych godzin i wejsc. Do gdyni mam za daleko. My korzystamy z jacuzzi, więc jestem swiadoma, że nie jest tam najczysciej, ale synkowi na razie nic nie jest a my sie bakterii nie boimy ;))
Właśnie planuje w tym miesiacu pójść na basen z moim synkiem, poszukuje basenu w Gdyni, myślałam też o aquaparku, jak się na takich basenach zapatrują na takie maluchy, bo nie chciłabym na razie zapisywać się na zajęcia a tylko oswoić małego z wodą i zachować naturalne odruchy z zycia płodowego.
Bliska osoba z rodziny jest dyrektorem ds. technicznych na jednym z basenów. Zajmuje się m.in. pobieraniem próbek czystości wody do sanepidu i twierdzi tak, że do ok. roczku z dziećmi nie powinno się chodzić na basen, chyba że jest to taki specjalny dla bobasów i ich rodziców, a nie tzw. masówka. Aquapark to w ostateczności dla dużo większych dzieci.
Ale każdy robi jak uważa.
Najczystszy w Gdyni to bodajże basen na Tatrzańskiej.

Ale ja mimo, że zawsze chciałam chodzić z małą na basen i uważam, że to świetnie wpływa na rozwój obawiam się tych wszystkich bakterii, grzybów :(.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My zaczelismy chodzic na basen jak Mloda miala 3 m-ce do Dzidziusia na Chelmie, chodzimy do dzisiaj :) i cora uwielbia sie chlapac :)
Jak wychodzi z basenu to jest placz :/

W ciagu pierwszego roku zycia robilam Jej kilka razy badanie moczu i posiew i wsio bylo ok :) wiec polecam basen jak najbardziej :)
My zaczelismy basenowanie jak mlody skonczyl 3miesiace i jakna razie nie mamy zadnych problemow jesli chodziobakterie czy cos :) a chodzimy w gdynido swimgold (sp 39) - super prowadzacy, czysto i normalne ceny :)
My chodzimy do hotelu gdynia. Jest zawsze w niedziele na 10.45 i chyba tez na 13.00 Koszt to 22zl za 30 min ale mozna zostac dluzej, mozna na miejscu kupic pieluszke do plywania. Mnie i mojej malej sie podoba temp wody kolo 32st stezenie chloru 0,6.

ooo dobrze wiedziec bo ja ciagle chce sie wybrac i jakos zawsze wszystko przeciw...obawy sa straszne
Agnieszka nie obawiaj sie, to wspaniala zabawa! My chodzimy na Witomino na Stawną i jestesmy bardzo zadowoleni ze szkoly aliceswim. Forumka Husky, ktora niedawno poznalam chodzi na tatrzanska (chyba) i tez jest bardzo zadowolona.
Jak jechalismy pierwszy raz to mialam takiego stresa, jak przed wizyta u neurologa ( a to jest meeeeega stres)!
Teraz jest tak,ze Tomul poznaje i miejsce i swoje panie trenerki i cieszy sie ogromnie na ich widok ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok to prosz napiszcie mi o ktorej mozna z dzieciaczkami w gdyni chodzic
tatrzanska
hotel gdynia
witomino

z gory dziekuje
Dobry wątek bo też chce z małą chodzić na basen.

Co do basenów w Gdyni to wiem że w Hotelu Gdynia płaci się za każdą lekcję a słyszałam że na innych basenach nie można nawet przyjść na lekcję próbną tylko od razy trzeba zapłacić za cały semestr. Prawda to?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry