Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bauaganiarko jedno z rodziców pływa a dzieckiem, a drugie może jedynie oglądać sobie ich na telebimie w kafejce, ale wchodzić na basen na trybuny nie może (jedynie wyjątek będzie za tydzień, bo wtedy drugi rodzic będzie mógł wejść na basen aby zrobić zdjęcie ). Można zacząć w każdej chwili, a po zajęciach śpiewamy piosenkę na do widzenia i wychodzimy z wody, bo wchodzi kolejna grupa;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
włąśnie fajnie w Hotelu Gdynia,że oboje możemy wejsć, tzn.mąż pływa a ja obok basenu sobie siedze na ławeczce:)
Wiesz, w sumie w Pływarku też ich sobie oglądasz jak pływają, tyle że na telebimie :)
no właśnie mi też to się w Hotelu Gdynia podobało, że jeden rodzic stoi na brzegu, na początku dziecko podaje, a później sobie patrzy, robi zdjęcia itd,
no i czas jest w zasadzie nielimitowany, tzn po zajęciach można samemu kawałek dalej pofikać, ale tam już jest głębiej ;)
W Pływarku instruktorzy stoją i pomagają wejść do basenu, tj. biorą dziecko na ręce aby rodzic mógł najpierw spokojnie sam wejść, także luuuuzik ;]
Ja też się wybieram do Hotelu Gdynia, ale mój mały ma wysuszoną skórkę i nie wiem od czego, jakaś alergia czy coś i muszę się wstrzymać. w srodę idę do drematologa i zobaczę co mi powie.
Ja mialam by ale wyladowalam w szpitalu wiec nieudalo nam sie :(
Dziewczyny, wiecie moze czy do Plywarka mozemy od tak poprostu przyjść w tą niedziele? Chciałabym najpierw jednorazowo spróbować, zanim wykupię karnet. Synek ma dopiero 3 miesiące i boję się, że może być jeszcze za mały. Czy na miejscu można kupić pieluszki basenowe.
Chciałam kupić paczke huggies little swimmers, ale nie wiem ktory rozmiar wybrac. sx jest do 6kg, a s od 7kg. Synek ma 6kg, czy rozmiar s nie bedzie za duzy?
Pieluchy możesz na próbę kupić na sztuki w kiosku przy basenie. Jest drogo, 4.50 za sztukę, ale zobaczysz czy nie jest za duża "na oko" i porównasz rozmiary. Nie doradzę, niestety, z Pływarkiem.
ja tak w zeszłym roku wchodziłam i nie było problemu zawsze możesz do nich maila napisać nawet odpisują (czego nei mogę powiedzieć o innych szkołach pływania) no i w zeszlym roku tez bylo tak ze mozna bylo wejsc w dwie osoby z jednym dzieckiem teraz niestety sie pozmienialo..
Za pierwsze wejście w Pływarku płacisz 28 zł. i dopiero po tym wejściu decydujesz, czy zostajesz i kupujesz karnet, czy jednak rezygnujesz :)
zika, pierwsze dwa razy można wejść i nie trzeba kupować od razu karnetu, a po dwóch zajęciach trzeba się zdecydować, czy się chce chodzić - jak już MamaPiotrusia pisała :) a jak chcesz, mogę Ci dać taką pieluszkę Babydream 4-9 kg, sobie wypróbujesz :]
oczywiście Czika miało być ;)
Dzięki dziewczyny. Wczoraj nawet juz miałam paczke little swimmers w koszyku na zakupach, ale w koncu odlozylam. Wszyscy mnie straszą, ze dziecku krzywde zrobie. Bedzie mial zapalenie uszy, przeziebienie cala zime,i pełno innych komplikacji. Jak to bylo u was? dzieci chorują po basenie?
Czika właśnie chodząc na basen super hartujesz dziecko. Moja znajoma chodzi odkąd jej córcia skończyła 3 m-ce i mała dziś ma 1,5 roku i może ze dwa razy miała lekki katarek :) My się zdecydowaliśmy i będziemy chodzić na pewno, małego dokładnie wycieram, osuszam i siedzę z nim tam jeszcze z 15 min. zanim wyjdziemy na dwór i szybko do samochodu i do domu :)
A po wyjściu z basenu okrywam go szlafroczkiem :)
Dziewczyny, napiszcie coś jeszcze o tym Pływarku. Fajnie jest? Na czym polegają zajęcia? I jak potem z takim maluchem które jeszcze nie siedzi wygląda ubieranie? Jest tam miejsce żeby dzieciątko położyć?
basiula w szatni są przewijaki, więc z przebraniem nie ma problemu (poza tym do szatni może z Tobą wejść druga osoba, aby Ci pomóc),większość osób tak właśnie robi. Zajęcia są bardzo urozmaicone, instruktorzy mają fajne i zdrowe podejście do dzieci, nie mają ciśnienia żeby na siłę dziecko zanurzać w wodzie itp. Bawimy się wodnymi zabawkami, śpiewamy piosenki jednocześnie wykonując zadania które instruktor pokazuje nam na lalce :) Po skończeniu zajęć i przez rozpoczęciem ich instruktor trzyma dziecko, aby rodzic mógł spokojnie wyjść i wejść do wody. Zajęcia są naprawdę super, panuje tam świetna atmosfera, rodzice również są w porządku i my na pewno szkoły nie zmienimy, bo w Pływarku od razu bardzo nam się spodobało :) Zajęcia mamy w niedzielę na 9:20 (jesteśmy w grupie z dziećmi do roku), mój synek ma 12 m-cy, ale jest tam najstarszym dzieckiem :) Żałuję, że duuużo wcześniej nie zaczęliśmy tam chodzić :) Pozdrawiam:)
Aha zapomniałam dodać, że drugi rodzic aby wejść z Tobą do szatni żeby Ci pomóc musi mieć również klapki, bo inaczej nie wejdzie;)
My mamy dokładnie tak samo, mała poszła na basen mając 3.5 miesiąca, ma 1.5 roku i jest zahartowana, choróbska się jej nie imają. Jest bardziej sprawna niż rówieśnicy, może dzięki basenowi? I świetnie się bawi z tatą na zajęciach (chociaz było kilka zajęć gdzie w ogóle nie chciała współpracować). Nurkowanie nie jest takie straszne jak wygląda, poza tym nie ma przymusu, niektórzy rodzice wsadzają dziecko głębiej, niektórzy prawie wcale, wyczujesz sytuację :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry