Widok
Bauaganiarko jedno z rodziców pływa a dzieckiem, a drugie może jedynie oglądać sobie ich na telebimie w kafejce, ale wchodzić na basen na trybuny nie może (jedynie wyjątek będzie za tydzień, bo wtedy drugi rodzic będzie mógł wejść na basen aby zrobić zdjęcie ). Można zacząć w każdej chwili, a po zajęciach śpiewamy piosenkę na do widzenia i wychodzimy z wody, bo wchodzi kolejna grupa;)
Dziewczyny, wiecie moze czy do Plywarka mozemy od tak poprostu przyjść w tą niedziele? Chciałabym najpierw jednorazowo spróbować, zanim wykupię karnet. Synek ma dopiero 3 miesiące i boję się, że może być jeszcze za mały. Czy na miejscu można kupić pieluszki basenowe.
Chciałam kupić paczke huggies little swimmers, ale nie wiem ktory rozmiar wybrac. sx jest do 6kg, a s od 7kg. Synek ma 6kg, czy rozmiar s nie bedzie za duzy?
Chciałam kupić paczke huggies little swimmers, ale nie wiem ktory rozmiar wybrac. sx jest do 6kg, a s od 7kg. Synek ma 6kg, czy rozmiar s nie bedzie za duzy?
Czika właśnie chodząc na basen super hartujesz dziecko. Moja znajoma chodzi odkąd jej córcia skończyła 3 m-ce i mała dziś ma 1,5 roku i może ze dwa razy miała lekki katarek :) My się zdecydowaliśmy i będziemy chodzić na pewno, małego dokładnie wycieram, osuszam i siedzę z nim tam jeszcze z 15 min. zanim wyjdziemy na dwór i szybko do samochodu i do domu :)
basiula w szatni są przewijaki, więc z przebraniem nie ma problemu (poza tym do szatni może z Tobą wejść druga osoba, aby Ci pomóc),większość osób tak właśnie robi. Zajęcia są bardzo urozmaicone, instruktorzy mają fajne i zdrowe podejście do dzieci, nie mają ciśnienia żeby na siłę dziecko zanurzać w wodzie itp. Bawimy się wodnymi zabawkami, śpiewamy piosenki jednocześnie wykonując zadania które instruktor pokazuje nam na lalce :) Po skończeniu zajęć i przez rozpoczęciem ich instruktor trzyma dziecko, aby rodzic mógł spokojnie wyjść i wejść do wody. Zajęcia są naprawdę super, panuje tam świetna atmosfera, rodzice również są w porządku i my na pewno szkoły nie zmienimy, bo w Pływarku od razu bardzo nam się spodobało :) Zajęcia mamy w niedzielę na 9:20 (jesteśmy w grupie z dziećmi do roku), mój synek ma 12 m-cy, ale jest tam najstarszym dzieckiem :) Żałuję, że duuużo wcześniej nie zaczęliśmy tam chodzić :) Pozdrawiam:)
My mamy dokładnie tak samo, mała poszła na basen mając 3.5 miesiąca, ma 1.5 roku i jest zahartowana, choróbska się jej nie imają. Jest bardziej sprawna niż rówieśnicy, może dzięki basenowi? I świetnie się bawi z tatą na zajęciach (chociaz było kilka zajęć gdzie w ogóle nie chciała współpracować). Nurkowanie nie jest takie straszne jak wygląda, poza tym nie ma przymusu, niektórzy rodzice wsadzają dziecko głębiej, niektórzy prawie wcale, wyczujesz sytuację :)