Widok

Bebilon Comfort - czy przynosi rezultaty?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy stosowanie bebilon comfort daje poprawę w wypróżnianiu i czy jest sens stosowania go gdy dziecko jest karmione piersią, a z raz - dwa razy dziennie dokarmiane butelką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój mały miał po nim zaparcia. Do 6 miesiąca zajadał Bebilon HA, choć nie miał stwierdzonej alergii, to on jest po prostu bardziej lekkostrawne.
U nas podobny sposób karmienie nie zdał roli. I po stosowaniu wszystkich możliwych leków,tych na rynku polskim jak i nie polskim;) okazało się, że po prostu trzeba przetrwać nieszczęsne 3 miesiąc i sama przeszło...
Wiem że u nie których dzieci Debridat pomaga (u nas nie)
U nas to mleczko bardzo pomoglo.Zadnych zaparc
Mutti najedz sie suszonych sliwek.Powinno pomoc
Nasz Młody pozbył się kolek (Bebilon Comfort + faktycznie antykolkowe butelki) - ale po tym mleku miał problemu z wypróżnianiem. Miał wielkie zaparcia. W końcu przeszliśmy na Bebilon Pepti. Też był karmiony mieszanie.

tu masz opinie http://www.bangla.pl/p2185 ta od Agi, zatytułowana "wygraliśmy z kolkami, przegrywamy z zaparciami :/" to mój wpis z tamtego czasu :]
Maciejowi w ogóle nie służyło to mleczko, miało pomóc przy bąkach a było gorzej. Każde dziecko może inaczej reagować, trzeba spróbować.
bebilon comfort na zaparcia nie pomaga tak jak reklamują a to dlatego że jest w nim nutriton czyli zagęszczacz który zapycha! moja corka miala mega zaparcia na comforcie jeszcze gorsze, potem nietolerancja laktozy i przeszlismy na nutramigen super sie zaczeła wyprózniac ale ulewała po dodaniu nutritonu do mleka, przestała ulewac ale zaczeły sie znowu zaparcia! i wtedy spojrzalam na etykiete comfortu i zobaczyłam ze jest w nim zagęszczacz wiec pewnie dlatego powodował u niej zaparcia, gdy przestałam dodawac do nutramigenu nutriton zaparcia znowu mineły!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oooo widzisz... na to nie wpadłam :P nie sprawdziłam składu :P faktycznie na czysty Nutriton Młody też reagował zaparciami i dlatego dałam sobie spokój z zagęszczaniem pokarmu po kilku razach.
i identycznie było po Bebilonie Comforcie :P
AgusiaGda a jak zaczełas wprowadzać pokarmy stałe to nie powrócily zaparcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie :] po zamianie Bebilonu Pepti na zwykły też nic się nie zmieniło :]

wręcz słoiczek z samym jabłkiem lub gruszką gwarantowały wypróżnienie ;)

przez dłuuugi czas mleko zagęszczałam kleikiem ryżowym :] i też było ok :]

dopiero jakiś czas temu Młody sam zaczął powstrzymywać kupę :/ tak przez kilka dni :/
dzięki za info bo ja własnie sie cykam że zaparcia wrocą jak zaczne wprowadzać stałe pokarmy, ale mnie pocieszyłas hehe :)
spoko ;) mała RZECZ, a cieszy ;) hehehe :D każdy rodzic, którego dziecko miało/ma problemy z wypróżnianiem wie, że kupa jest na wagę złota ;P hehehe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja mała na szczęście kolek nie ma, tylko z tą kupką, ale to chyba jednak nie takie zaparcia bo nie robi 'bobków' tylko taką bardziej zwartą, raz na kilka dni i przy robieniu ciężko idzie. Więc jednak na razie nie panikuję.

A co do tych śliwek to mogę sobie zjeść ile?

I jeśli ja miewam kłopot z wypróżnianiem (tak mi po porodzie się zrobiło) to jak mogę sobie pomóc?
No i dziękuję wszystkim za opinie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry