Widok
Nasz Młody pozbył się kolek (Bebilon Comfort + faktycznie antykolkowe butelki) - ale po tym mleku miał problemu z wypróżnianiem. Miał wielkie zaparcia. W końcu przeszliśmy na Bebilon Pepti. Też był karmiony mieszanie.
tu masz opinie http://www.bangla.pl/p2185 ta od Agi, zatytułowana "wygraliśmy z kolkami, przegrywamy z zaparciami :/" to mój wpis z tamtego czasu :]
tu masz opinie http://www.bangla.pl/p2185 ta od Agi, zatytułowana "wygraliśmy z kolkami, przegrywamy z zaparciami :/" to mój wpis z tamtego czasu :]
bebilon comfort na zaparcia nie pomaga tak jak reklamują a to dlatego że jest w nim nutriton czyli zagęszczacz który zapycha! moja corka miala mega zaparcia na comforcie jeszcze gorsze, potem nietolerancja laktozy i przeszlismy na nutramigen super sie zaczeła wyprózniac ale ulewała po dodaniu nutritonu do mleka, przestała ulewac ale zaczeły sie znowu zaparcia! i wtedy spojrzalam na etykiete comfortu i zobaczyłam ze jest w nim zagęszczacz wiec pewnie dlatego powodował u niej zaparcia, gdy przestałam dodawac do nutramigenu nutriton zaparcia znowu mineły!
nie :] po zamianie Bebilonu Pepti na zwykły też nic się nie zmieniło :]
wręcz słoiczek z samym jabłkiem lub gruszką gwarantowały wypróżnienie ;)
przez dłuuugi czas mleko zagęszczałam kleikiem ryżowym :] i też było ok :]
dopiero jakiś czas temu Młody sam zaczął powstrzymywać kupę :/ tak przez kilka dni :/
wręcz słoiczek z samym jabłkiem lub gruszką gwarantowały wypróżnienie ;)
przez dłuuugi czas mleko zagęszczałam kleikiem ryżowym :] i też było ok :]
dopiero jakiś czas temu Młody sam zaczął powstrzymywać kupę :/ tak przez kilka dni :/
Moja mała na szczęście kolek nie ma, tylko z tą kupką, ale to chyba jednak nie takie zaparcia bo nie robi 'bobków' tylko taką bardziej zwartą, raz na kilka dni i przy robieniu ciężko idzie. Więc jednak na razie nie panikuję.
A co do tych śliwek to mogę sobie zjeść ile?
I jeśli ja miewam kłopot z wypróżnianiem (tak mi po porodzie się zrobiło) to jak mogę sobie pomóc?
A co do tych śliwek to mogę sobie zjeść ile?
I jeśli ja miewam kłopot z wypróżnianiem (tak mi po porodzie się zrobiło) to jak mogę sobie pomóc?