Widok

Bebilon Pepti - zasady refundacji

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę zorientowane mamy o informację na jakich zasadach można otrzymać receptę ze zniżką na Bebilon Pepti 1. Moje 2-miesięczne dziecko ma duże problemy z brzuszkiem, m.in. nietolerancję laktozy i na ostatniej wizycie pediatra przepisała nam receptę na to mleko na 100%. W internecie wyczytałam, że Pepti jest na liście refundowanej. Czy pediatra wypisuje taką receptę ze zniżką czy trzeba iść do jakiegoś specjalisty, żeby móc kupować taniej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka lat temu pediatra wypisywała receptę, nie wiem jak jest teraz. Ale pamiętam, że była bardzo skrupulatna i wypisywała na styk ilość mleka.
gastroenterelog lub alergolog. pediatra moze ale to dluzsza droga, badania, stwierdzeie, ze zwykle nie omaga, ierwsza uszka 100% i otem refundacja.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Ja od razu dostałam na 30%. Dziecko biorze już pół roku. Zaczynaliśmy od bebilon pepti dla 2. Podejrzenie skazy białkowej po odstawieniu od piersi.
Dostałam od pediatry, bez problemu, na 30%, w zeszłym tygodniu. Dziecko jest z podejrzeniem alergii na białko krowie.
Ja też dostałam od pediatry, nietolerancja laktozy.
Pediatra bez problemu może wystawić receptę.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry