Widok

Bebilon Pepti - zasady refundacji

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę zorientowane mamy o informację na jakich zasadach można otrzymać receptę ze zniżką na Bebilon Pepti 1. Moje 2-miesięczne dziecko ma duże problemy z brzuszkiem, m.in. nietolerancję laktozy i na ostatniej wizycie pediatra przepisała nam receptę na to mleko na 100%. W internecie wyczytałam, że Pepti jest na liście refundowanej. Czy pediatra wypisuje taką receptę ze zniżką czy trzeba iść do jakiegoś specjalisty, żeby móc kupować taniej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kilka lat temu pediatra wypisywała receptę, nie wiem jak jest teraz. Ale pamiętam, że była bardzo skrupulatna i wypisywała na styk ilość mleka.
gastroenterelog lub alergolog. pediatra moze ale to dluzsza droga, badania, stwierdzeie, ze zwykle nie omaga, ierwsza uszka 100% i otem refundacja.
Ja od razu dostałam na 30%. Dziecko biorze już pół roku. Zaczynaliśmy od bebilon pepti dla 2. Podejrzenie skazy białkowej po odstawieniu od piersi.
Dostałam od pediatry, bez problemu, na 30%, w zeszłym tygodniu. Dziecko jest z podejrzeniem alergii na białko krowie.
Ja też dostałam od pediatry, nietolerancja laktozy.
Pediatra bez problemu może wystawić receptę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry