Widok

Bebilon czy Enfamil?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Niebawem zmieniamy mleko z Bebilonu Pepti na normalne mleko modyfikowane. Córeczka ma być na Petpi do 9 miesiąca.

Oczywiście będziemy rozmawiać z pediatrą, ale zastanawiam się nad Bebilonem lub Enfamilem.

Nie wiem tak naprawdę czym różnią się te mleka, oprócz ceny pewnie.

Dziękuję za pomoc;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My od początku jesteśmy na bebilonie i bardzo sobie chwalę. Koleżanka polecała mi enfamil, ale jest drozszy więc stwierdziłam, że sprawdzę czy laski zaskoczą na bebilonie. nie było problemu i tak zostało. Składem pewnie w jakimś stopniu się różnią, ale i tak najważniejsze jest to, jak zareaguje Twoje dziecko - po pierwsze czy mu mleczko podpasuje, po drugie czy nie będzie jakichś sensacji w stylu kolki, ulewania, wysypki itd.
Mój jest od początku na enfamil. To prawda, że jest drogie, ale uważam, ze bardzo dobre. Jest uczulony na mleko krowie, a pije w sumie normalne mleko. Ale faktycznie, w enfamilu jak mówią jest mało z mleka. Tak czy inaczej, rośnie zdrowy, bez problemów i mogę polecić Enfamil.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co rozumiesz przez "w enfamilu jest mało z mleka". Pytam, bo mała była przez pewien czas na Enfamilu 0-lack i smakował jej bardzo. Dostała jednak alergii na mleko krowie i pediatra zaleciła zmianę mm na bebilon pepti do 9 miesiąca.
Jak ja rozmawiałam z naszą pediatrą to zaproponowała dla dziecka z alergią na mleko na początek - albo Enfamil 0 lack albo Bebilon Confort.Oba te mleka mają obniżoną zawartość laktozy - więcej niż w Pepti ale mniej niż w zwykłym mleku.
Więc może najlepiej stopniowo tę laktozę wprowadzić? Jeśli jedno z tych mlek zaakceptuje to dopiero później szukać takiego zwykłego?

Nam ciotka polecała Bebilon - dodatkowy plus, wszędzie jest dostępny, z Enfamilem gorzej, często trzeba się nabiegać aby go znaleźć.
Nilka mała była na Enfamilu 0-lack i chętnie piła- ale on nie ma w ogóle laktozy, a dawaliśmy teraz Pepti z laktozą więc szkoda chyba eliminować.

Pozostaje w takim razie Bebilon Confort.

Dzięki:)
jest jeszcze Bebilon HA

Zobaczymy co nam pediatra podpowie:) Jutro idziemy prywatnie:) mam do niej pełne zaufanie:)
Moja córcia ma prawie 11 miesiecy i też zmieniam właśnie mleko z bebilonu pepti i pediatra kazała na zwykły bebilon więc zobaczymy jak będzie bo moja córcia i tak już niechce pić mleka
Nasza pediatra z Polanek zaleciła zmianę z Pepti na Bebilon Comfort (tyle samo laktozy co w Pepti, ale obecność białka mleka krwoeigo).

Mamy obserwować reakcje, jeśli pojawi się śluz w kupce, kolki lub zmiany na skórze wówczas powrót do pepti (i tak do 18miesiąca życia).
hehe - czyli trafiłam z mlekiem :)
Bebilon
Dokładnie Nilka;)

My musimy póki co troszkę "podtuczyć" Miśkę. Mam 8,5 miesiąca a waga 7,7kg. Ostatnio nic nie je.... oczywiście to wina ząbków, ale pewnie też refluksu żołądkowo-przełykowego. Także znowu jeden lek przez 2 miesiące i ..... Pani dr kazała nam dawać małej nasze jedzenie z talerza (ostro nie gotujemy także luzik) - troszkę;) Słoiczki obiadki beee i moje gotowane też beeee- mała nic nie chce jeść, także może ten manewr pomoże;)
Ja chciałam przejść z nutramigenu na enfamil i mały miał zaparcia. Teraz przechodzę na hippa i na razie może być.
A u nas z kolei zbyt luźne kupy były po Enfamilu, każde dziecko ma inaczej.
Zostały mi dwa opakowania Enfamilu HA do sprzedania po 25łz/szt.
Gdyby ktoś był zainteresowany katka76@gazeta.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry