Widok

Bernadowo Park

Bernadowo Park Mały Kack Temat dostępny też na forum:
Bernadowo Park powstanie w zacisznej, bliskiej naturalnych terenów zielonych lokalizacji Gdyni. Po sąsiedzku deweloper zakończył kilka lat temu budowę Osiedla Leśnego.

Otulina Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego zapewnia komfort życia osobom, które prowadzą aktywny tryb życia i czują potrzebę kontaktu z naturą. Niedaleko stąd na przykład na Polanę Bernadowską, gdzie znajduje się stadnina ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Też mnie wkurza brak konkretnej daty, nie idzie nic zaplanować.

Ostatnio dowiedziałem się że raczej w połowie grudnia będzie pozwolenie na użytkowanie i dopiero wtedy odbiory. W odbiór przed koncem roku już nie chce mi się wierzyć, a "Zamieszkaj jeszcze w tym roku" mówili..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy podpisaniu umowy rok temu mówili że odbiór najszybciej w grudniu, więc mam nadzieję że do świąt będą klucze.

Odbiór

Mi też zależy na szybkim odbiorze i musiałem przesunąć ekipę, która miała wykończyć mieszkanie, ale w umowie wpisane mamy, że deweloper klucze może wydać do końca stycznia. Byłem obejrzeć swoje mieszkanie i nikt w biurze sprzedaży nie robił problemu. Wystarczy zadzwonić z kilkudniowym wyprzedzeniem. Już nie mogę się doczekać odbioru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a juz wiadomo kiedy dokladnie ten odbior?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oficjalne zakończenie budowy nastąpiło dnia 15. listopada - dokładnie półtora miesiąca później niż planowo (miało być 30. września).

W związku z tym odbiory będą również o ok 1,5 miesiąca opóźnione względem tego co było mówione, także nieprędko... :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pracownicy cały czas oszukują, podając nierealne daty oddania mieszkania. Zastanawiam się nad przekazaniem sprawy do UOKIK za wprowadzającą w błąd reklamę - reklamowali sie na stronach www - zamieszkaj jeszcze w tym roku. Reklama okazała się oszustwem, a przez te reklamę zakupiłem mieszkanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Teraz leci reklama w Radio Gdańsk, zamieszkaj jeszcze na święta. Trudno mi w to uwierzyć. Zobaczymy.

odbiory chyba sie przesunie na przyszly rok - masakra.. i te reklamy na stronie i w radiu to zart
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

pewnie gdzies tak w lutym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odbiory w 2017

To już pewne.

Decyzja o pozwoleniu na użytkowanie ma być wydana 20.12.2016 (o ile zostanie wydana, bo zawsze może się okazać że coś jest nie tak), a więc prawomocna będzie na sam koniec roku. Do tego trzeba doliczyć czas na powiadomienie klientów, wpłatę ostatniej transzy, ustalenie kolejki odbiorów (~150 mieszkań), i znowu powiadomienie nabywców o terminach.

Sumując, są bardzo nikłe szanse, że ktokolwiek dostanie termin odbioru na styczeń, chyba że przynosi gotówkę w reklamówce do biura.

A reklamują: zamieszkaj na święta - ale nie mówią o które święta chodzi. Na wprowadzanie się na wielkanoc jeszcze są szanse, pod warunkiem szybkiego uwinięcia się z remontem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdy kupowaliśmy mieszkanie na tym osiedlu .... obiecywali, że wprowadzimy się w tym roku, że budowa "wyprzedza" termin itd ....
Wyszło jak zawsze ....
Deweloper ... no cóż jak jesteś potencjalnym klientem to .... obiecują "złote góry" jak zapłacisz kasę mają człowieka w przysłowiowej "d*pie".
Ciekawe co obiecują kupującym mieszkanie w drugim etapie ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

20.12

A skąd informacja, że decyzja ma być 20.12?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z biura sprzedaży. Więc równie dobrze może być naciągnięta, tak jak wcześniejsze informacje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

A my juz odbieramy jednak:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A kiedy dokładnie?

wlasnie czy juz maja Panstwo konkretna date odbioru?

Jak kupiliscie za gotówkę, to wierzę :)
Jednak nie wcześniej niż 27. grudnia, o ile zostanie wydana pozytywna decyzja na inspekcji która ma się odbyć 20. grudnia.

Czy ktoś ma już ustalony jakiś termin odbioru?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jestescie pewni ze to zalezy od dewelopera??
nie wiem czy jestescie swiadomi ale przy podpisaniu umowy deweloperskiej znajduje sie zapis ze trafo nie bedzie wydzielone a dostawca energii bedzie WYŁĄCZNIE spółka córka JW - ZEUP.

a elewacja faktycznie jest cala w bomblach