Widok

Biegunka i gorączka u 2-latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,mój maluch wczoraj miał biegunkę,w nocy doszła temperatura. Spał w miarę spokojnie. Proszę mi napisać,czy mogę mu podać jajko na miękko na śniadanko? I czy może pić herbatkę lekko słodzoną,bo nie chce pić wody.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podawaj mu jak najwiecej do picia, moze byc herbatka jesli ja woli, zeby sie nie odwodnil. Masz moze jakis priobiotyk na oslone brzuszka? Lacido baby albo cos w tym stylu jesli tak to podaj 2 razy dziennie. To moze byc jelitowka (ostatnio przechodzilam razem z corka) jesli goraczka jest wysoka (powyzej 38st) to radzilabym wizyte u lekarza.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przerabiałam to w zeszlym tygodniu
najlepiej dieta marchewkowo-ryzowa
orsalit czy cos podobnego
ors 200 hippa mozesz kupic
jakis osłonowy oczywiscie
duzooooooooooo pic,jesc nie musi a jak nie bedzie pic to do szpitala na kroplówke

a to co nam pomaga od zawsze to bobovita po 4 miesiacu
jablka i dojrzale jagody i zupka marchewkowo-ryzowa
image[/url]
image[/url]
mam ten priobiotyk,ale on nie chce go tknąć.. Chcę go dziś poobserwować,na razie mu podaje Nurofen. Nie oddał dziś jeszcze stolca. Czy mogę mu podać jajko na miękko? To jego ulubione,a nic innego on nie chce.
ja bym jajek w zadnej postaci nie podawala, lepiej jakies kluski, kopytka, czy inne takie, kaszka ryzowa itp, ryz z jablkami nawet lepszy sam chleb z maslem
mysle ze slodzic mozesz, chyba ze to troche dluzej potrwa to lekarz powie Ci jaka diete.

podaj marchwianke lub smekte (sama jest okropna ale z soczkiem czy jogurtem,serkiem wanilinowym) i duuuzo picia, sa w aptece tez plyny nawadniajace z elektrolitami, choc smak ich parszywy...ale mozna na saszetki kupowac

teraz duzo jest jelitowek :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak,z tymże problem jest taki,iż wizytę mam za kilka dni,i nie mieszkam w PL.

Wiadomo że jak będzie się coś działo to szpital,ale obserwując małego,to na razie jest ok. Ma jeszcze temperaturę
jajka bym nie podała
a probiotyk strzwykawka wciskaj i picie a najlepszy w smaku jest acidolit malinowy on taki slony nie jest
image[/url]
image[/url]
dzięki wielkie za rady.Niestety chlebka on nie zje,dlatego myślałam o jego ulubionym jajku.
poczekaj podaj mu picie i jak narazie nie powtarza sie rozwolnienie to moze byla to jednodzienna akcja i daj to jajko jak juz naprawde nic innego nie wcisnie - ale moze chrupki ,paluszki, makaron drobny gotowany ,suche platki do mleka niech sobie pojada, przy jelitowkach to i apetyt marny...
Nie znam sie ale mysle ze jesli tylko jajeczko zje to daj mu jedno i oberswuj jak sie brzuszek zachowuje. A dzis tez ma biegunke czy tylko temperature? Z tego co wiem to przy jelitowce nie powinno byc wysokiej temp tylko 37.5-38 jesli ma wyzsza i nie spada to jednak bym pojechala na pogotowie

a jak wygladała ta biegunka - jedna luźna kupka czy kilka - jesli kilka to nie dawabym jajka

moze kisiel - taki domowej roboty z maki ziemniaczanej

jesli masz mrozone jagody to zrób na jagodach - jagody swietnie reguluja brzuszek sa dobre zarówno na biegunki jak i na zapracia

jak młody miał biegunke i nie chciał jesc to pediatra powiedziała ze jesc nie musi najwazniejsze zeby pił wiec dawaj mu ta herbate

dobrym sposobem jest tez podawanie paluszków - paluszki maja sól a wiec to co dziecko wydala przy biegunce a po nich dziecko chce pić
tak,pół godziny temu znów luźny stolec.. Biega teraz,ale pić nie chce. Zjadł jajko całe. Dałam mu paracetamol w czopku,bo Nurofen nie pomógł. Zrobiłam mu lekką kąpiel.

Czy sok słodki mogę mu dać? Nie chce pić herbaty,ani wody.

Do szpitala podjadę jeśli mu nie przejdzie do wieczora.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kupkę robi żółtą,kolor musztardy i jest leista. Gdzieniegdzie grudki.. Tak wygląda. Wczoraj były 3 dziś już jedna..ale wciąż taka sama
PICIE !!!

wez strzykawke od nurofenu + woda w sloiczku i go pój przez zabawe

ja brałam mlodą nawet na parapeti podawal tą strzykawą pice

odwodnienie jest niebezpieczne

nie dawaj nic owocowego bo to napedza jelita
tylko napar z suszonych jagód(kupisz w aptece) jesli o owoce chodzi, zrob na nim kisiel

MUSI PIC

+ probiatyki

ja zawsze daje:
Orsalit 2 saszetki
lacidobaby rano
enterol wieczorem

PICIE

enteroli i lacido potem podaje jeszcze z tydzien zeby uzupełnic flore w jelitach

mąż właśnie zwolnił się z pracy,jedzie.. Martwie się już. Ma cały czas temperaturę.Ja mam lacidobaby. Daję mu wody z kubeczka przez słomkę,mało pije,po łyczku..
Spokojnie naprawde w zeszłym tygodniu mialam to samo 39 goraczki i 7 razu taka jak mowisz kupa
image[/url]
image[/url]
możesz dać puree z ziemniaka albo banana
mamo za długo nie czekaj...
moja córcia przerabiała to samo:( dzisiaj właśnie wyszliśmy ze szpitala, bo się odwodniła:( więc jeśli nie pije to jedź do lekarza lub wezwij do domu, by zobaczył czy dziecko nie jest odwodnione
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry