Widok

Biegunka nawracająca wiosną- pomocy!!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja 3,5- letnia córeczka cierpi na nawracające każdą wiosną ostre biegunki. Te biegunki to śluz z krwią i każda z takich biegunek kończy się 2- tygodniową wizytą w szpitalu. Najpierw był rotawirus, potem zapalenie jelit odzwierzęce, chociaż nie mamy żadnego zwierzaka, później ostra biegunka w połączeniu z rumieniem wielopostaciowym i dużymi dawkami sterydów a teraz znów ma biegunką a nie mogę teraz jej dac do szpitala, bo nie mogę tam z nią być. Za miesiąc mam termin porodu a ciężarnych nie wpuszczają do zakaźnego. Staram się, żeby dużo piła i chociaż coś jadła ale dziecko jest strasznie umęczone, marnieje w oczach, pupa mimo wiecznego mycia i smarowania sudocremem cała czerwona. Musi chodzić w pampersach, bo nawet nie wie kiedy jej leci.
Czy któraś z mam ma podobny problem??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój miał taki problem jak miał pare miesiecy - nonstop biegunki wiec i odparzenia, do tego gorączki i nic nie pomagało - zrobiliśmy badania bakteriologiczne (najdokładniejsze robią w laboratorium bakteriologii na akademii medycznej) i okazało sie że miał bakterie - pół roku leczenia antybiotykami bo non stop nowa bakteria sie pojawiała - w końcu przeszło - teraz mały ma już 5 lat - i niestety jest cały czas podany na wszelkie bakterie ale leczenie wygląda normalnie - po pare dni i koniec - wniosek - proponuje zrobić badania na bakterie.
a do tego czekolada i NIFUROKSAZYD - u nas tylko to pomaga (żadne orsality, smecty i inne tego typu nie zdały egzaminu - nawet węgiel nic nie dawał)
a u gastroenterologa byłaś? kurcze no przecież jakiś lekarz musi wiedzieć co to skoro w badaniach nic nie wychodzi......
A jeszcze 2 tygodnie temu rozmawiałam z mamą, że wiosna idzie i ciekawe czy Julka znów coś wykombinuje z flakami.......no i wykrakałyśmy.....
Nie wiem ile to już dni trwa ale ja bym się bała ryzykować z małą w domu - chyba że masz super lekarza na telefon nawet to wtedy można i w domu.
aga.....jagody nie działają, bo już próbowałam. Marchewka odpada, bo nie weźmie nawet do buzi. Faszeruję do oporu suchymi bułkami, sucharami i biszkoptami i duuużymi ilościami picia. Orsalitu nie może, bo zaraz wymiotuje.

Już mam przygotowany pojemniczek ze śluzową zawartością i rano pędzę do lekarza.
Jelitówki lubią atakować na początku wiosny :)
A córka pije orsalit czy nie da rady? Może ten ORS 200 wypije?
Moja siostra to po 30-stce. Ona zawsze była z rodzeństwo najsłabsza - a odkąd się zaczęły "modne" jelitówki to ona co rok rozłożona chociaż już jest coraz lepiej. Teraz też czeka :)
A podajesz małej probiotyk na stałe?
przede wszystkim na tą chwile postaraj sie zmniejszyc ilośc kupek... metoda domowa, ale moze pomoze, czekolada i jagody,moze byc nawet dzem jagodowy jak nie masz nic innego, u mojego synka pomoglo, nie zlikwidowalo calkiem problemu , ale troche mniej bylo kupek, poza tym rozgotowany ryż z rozgotowaną marchewką . i oczywiścue picie i orsalit. wizyta u lekarza i tak chyba bedzie konieczna.

więcej nie pomoge bo nie wiem co to moze byc . ale mysle ze z tą wiosna to zbieg okoliczności
Córeczka jest bardzo chorowita i właściwie wiecznie latam z nią po lekarzach. Już wiele razy miała robione badania kału, co kilka miesięcy krew i nigdy nic nie widać. A jak przychodzi wiosna, to zawsze ma tą straszną biegunkę.

madzia....a ile lat ma Twoja siostra??
U mojej siostry zawsze na wiosnę chorują na jelitówkę i moja siostra najciężej ją przechodzi chociaż z roku na rok jest lepiej.
A byłaś z małą u specjalisty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry