Widok

Biegunka u 1,5 rocznego dziecka.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, moja 1,5 roczna corka ma biegunke od 3 dni.
Starsza przywlokla cos chyba z przedszkola bo 5 dni temu wymiotowala a teraz mlodsza zalatwiona :/
pierwszego dnia rowniez wymiotowala a teraz juz ma tylko biegunke.
Temperatury zadnej nie ma...
Podaje jej duzo plynow, probowalam dac ORS 200 ale nie chciala i miala po 1 lyku odruch wymiotny :/
smekty tez nie chce :/
macie jakies jeszcze sposoby?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jak lepiej córka się czuje? :) taka biegunka to może trwać nawet ponad tydzień, ważne żeby się nie odwodniła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziękuję, tak córka już lepiej się czuje :) powoli wychodzimy na prostą :)
Enterol i Acidolac pomógł :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spokojnie, ja już kilka razy rozpuscilam w mleku i zaprarlo, nawet w ulotce było napisane, że można rozpuścić enterol w mm...najlepiej na samym początku zrobic 30 ml mleka, wsypać enterol i wymieszać niech całe wypije, bo jak zrobiłam całe mleko, synek nie wypił do końca to najwięcej tam zostało, lekarka kazała w małej ilości mleka właśnie. Rano i na wieczór po 1 saszetce i poprawa była zdecydowana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie sprawdzona metoda to dobry probiotyk. Podaje córci Diflos, ma dobry skład, w kroplach jest to łatwo jej podac, wspomaga własnie przy biegunkach, bólach brzucha, kolkach, wzmacnia organizm. Mam go zawsze w domowej apteczce , my też z mężem go zażywamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zawsze i wszędzie enterol! Nie ma sobie równych. Tyle razy ratował naszą rodzinę, że bez niego się nie ruszamy. Nie rozpuszczamy w wodzie, tylko wrzucam sobie i dzieciakom prosto do buzi. Potem popijamy wodą.

Z domowych sposobów marchwianka:
https://matkapracujaca.pl/marchwianka/

Na tej stronie jest dobry przepis.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry