Widok

Biegunka u 1,5 rocznego dziecka.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, moja 1,5 roczna corka ma biegunke od 3 dni.
Starsza przywlokla cos chyba z przedszkola bo 5 dni temu wymiotowala a teraz mlodsza zalatwiona :/
pierwszego dnia rowniez wymiotowala a teraz juz ma tylko biegunke.
Temperatury zadnej nie ma...
Podaje jej duzo plynow, probowalam dac ORS 200 ale nie chciala i miala po 1 lyku odruch wymiotny :/
smekty tez nie chce :/
macie jakies jeszcze sposoby?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jak lepiej córka się czuje? :) taka biegunka to może trwać nawet ponad tydzień, ważne żeby się nie odwodniła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziękuję, tak córka już lepiej się czuje :) powoli wychodzimy na prostą :)
Enterol i Acidolac pomógł :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spokojnie, ja już kilka razy rozpuscilam w mleku i zaprarlo, nawet w ulotce było napisane, że można rozpuścić enterol w mm...najlepiej na samym początku zrobic 30 ml mleka, wsypać enterol i wymieszać niech całe wypije, bo jak zrobiłam całe mleko, synek nie wypił do końca to najwięcej tam zostało, lekarka kazała w małej ilości mleka właśnie. Rano i na wieczór po 1 saszetce i poprawa była zdecydowana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie sprawdzona metoda to dobry probiotyk. Podaje córci Diflos, ma dobry skład, w kroplach jest to łatwo jej podac, wspomaga własnie przy biegunkach, bólach brzucha, kolkach, wzmacnia organizm. Mam go zawsze w domowej apteczce , my też z mężem go zażywamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zawsze i wszędzie enterol! Nie ma sobie równych. Tyle razy ratował naszą rodzinę, że bez niego się nie ruszamy. Nie rozpuszczamy w wodzie, tylko wrzucam sobie i dzieciakom prosto do buzi. Potem popijamy wodą.

Z domowych sposobów marchwianka:
https://matkapracujaca.pl/marchwianka/

Na tej stronie jest dobry przepis.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry