Widok

Bilbo

Zmutowanym Blasterem w platformę Unixową? No coś Ty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miłej zabawy...

i do usłyszenia wkrótce.

paranoja

kiwidul i jego asystenci

Pierwszy i ostatni raz podejmę ten temat:
to jakaś paranoja. Człowieku ( i pomocnicy też ) nie czujecie, że zatracacie granicę między rzeczywistością a tym co fikcyjne ??? Skąd ta zajadłość a jednocześnie infantylność ? Przesyłanie mailem wirusów, jakieś blokady, bombardowanie serwera postami pozbawionymi sensu tylko po to by się zawiesił. Przecież to jakiś kretynizm ! A jak to nie przyniesie efektu to co, będziecie przed domami tych, którzy coś piszą wbijać płonące żywym ogniem krzyże ?
Do czego to prowadzi. Przecież chodzi o to żeby miło spędzać czas, żeby napisać tu coś interesującego, żeby wywiązała się jakaś dyskusja, żeby wymienić myśli. Takie obrzucanie się błotkiem jest dobre dla dzieci w piaskownicy ... kompletnie bez sensu.
Więcej energi poświecacie na wymyślaniu sposobów dopieczenia komuś, zamiast zastanowić się czy warto tak ujadać i się gryźć ?
Przecież pisanie tu ma być przyjemnością. Najprostsze rozwiązanie- jak ktoś źle się czuje to po prostu nie przychodzi, nie pisze.

A i tak wiem, że macie poczucie krzywdy i tego, że to inni nierozumieją i naruszają waszą prywatność.
Phi.

koniec kazania.

Na poprawę nastroju - John Zorn "Filmworks 7"

bruno b. :-) Zauwaz subtelna roznice,tak jak to pisal juz Dobrotliwy Klin :-)

To nie Kiwdul atakowal mailowymi bombami i wirusami itd. To jego skrzynke i kompa probowano atakowac:-)A to taka mala subtelna roznica:-)
Pa, zmieniajacy rzeczywistosc.
Duzo tu takich.
Kiw kolejny raz mial racje .
Bye.

[..]

Skąd ta zajadłość a jednocześnie infantylność ?

Pozdrowienia

Hejka ludkowie. Zyjecie? ;-)

Jap. wiersz śmierci:

W tym złudnym świecie
dwa lata za długo
oglądałem księżyc!

Saikaku (1641 - 1693)

Klin

Kiwdul pisze niekiedy rzeczy, które zastanawiają - tu zgodzę się z Tobą - ale niestety wszystko wskazuje na to, że są to tylko kwiaty fałszu, podlane krokodylimi łzami. Nawet Twoja obecność tu - najemniku - jest tego dobitnym dowodem. K.NN. niejednego już omamił, skłaniając do odgrywania podwójnej roli.... Nie zauważyłeś tego, okrutny chłopcze o ziemniaczanej twarzy i cybernetyczno - bezmyślnym, matowym spojrzeniu szarych oczu? Fakt - jak mógłbyś dostrzec, skoro nie cenisz słów, przedkładając nad nie wyświechtane frazesy o opacznie pojmowanej, wynaturzonej, krzywdzącej wolności słowa i dzierżony w brudnej dłoni rewolwer szantażysty.
Wiedz, że „ludziki” robią znacznie więcej dla Kiwdula wytykając mu jego błędy i wady, niż Wy - jego pseudo przyjaciele - poklepujący po plecach, akceptujący naganność postępowania i utwierdzający w przekonaniu o podążaniu właściwą drogą. Czynicie to albo dlatego, że jesteście tacy sami i łamanie przez niego konwenansów Was nie razi, bądź też - co bardziej prawdopodobne - ze skrajnego wyrachowania - „hodując” sobie niczego nieświadome źródło przyszłej rozrywki.

Wątpię szczerze, czy jesteś w stanie zniszczyć coś z rzeczy zewnętrznych. Jeśli nawet - cokolwiek uczynisz przeciwko temu portalowi - zostanie naprawione. Siebie natomiast zniszczysz nieodwracalnie. Uduszą Cię pycha, nadmierna pewność siebie i nienawiść do świata. A może i po części wyrzuty sumienia. Współczuję Ci więc, podobnie jak Twojemu protegowanemu.

Czy postów wklejonych przez automatyczną aplikację nie można usuwać? Bo jeśli można, to główna idea myśli pozostaje nienaruszona - Kiwdul jest tu dzięki dobrej woli osób zarządzających portalem, wliczając w to Mixera. I nie przechwalaj się tak swoją wiedzą oraz umiejętnościami. Przecież to jasne, że lamer wielu rzeczy nie jest świadom, prawda? Wynika to z samej definicji lamera, podobnie jak z samego pojęcia kwadratu wynika, że ma cztery równe boki, cztery kąty proste itp. A wypada to, żeby taki „miszcz” kpił z ignoranta? Nie fair, nie fair, rycerzu. Gdzie zgubiłeś swój oprawny w skórę kodeks?

Baggins

Z każdym dniem coraz bardziej Cię podziwiam.
SerioSerioSerio

baggins

Coraz bardziej lubię to co piszesz,
tyle, że do pewnych osób nie warto pisać.
Ciepło pozdrawiam.

Z pamiętnika Kuratora

14 września 2003r.

Przypomniała mi się dzisiaj pewna scenka. Znajomi kupili sobie psa. Bydlątko było kochane, ale tylko do momentu, gdy nie podszedłeś na wyciągnięcie ręki. Wtedy drapało, gryzło i śliniło wszystko w zasięgu pyska i łap. Niewielu chciało więc narażać się na takie „pieszczoty”. Któregoś dnia wpadam sobie do nich do domku, a tu cisza. Psina siedzi w kuchni pod stołem i nic. Okazało się, że znajomi kupili mu kaganiec i spiłowali nieco pazurki.

Szkoda, że nie da się tak zawsze.

Z pamiętnika Kuratora

14 września 2003r.

Przypomniała mi się dzisiaj pewna scenka. Znajomi kupili sobie psa. Bydlątko było kochane, ale tylko do momentu, gdy nie podszedłeś na wyciągnięcie ręki. Wtedy drapało, gryzło i śliniło wszystko w zasięgu pyska i łap. Niewielu chciało więc narażać się na takie „pieszczoty”. Któregoś dnia wpadam sobie do nich do domku, a tu cisza. Psina siedzi w kuchni pod stołem i nic. Okazało się, że znajomi kupili mu kaganiec i spiłowali nieco pazurki.

Szkoda, że nie da się tak zawsze.

No tak,

co sądzisz o kupieniu Akita-inu za rok? Częściowo skompensowałby mi utratę miecza, który złożyłem po incydencie z policją. Bushido głosi, że miecz jest duszą bushi (samuraja), więc jestem teraz bezduszny. Można jeszcze udać się z bronią palną do magazynów policji i zginąć z honorem próbując odzyskać miecz. Ale chyba wolisz kupić Akitę, choć to tylko pies. Co sądzisz o pomyśle, żeby był w logu Naszego wydawnictwa? Masz inne pomysły na logo i nazwę?

Dedykacja

Niniejszą przypowiastkę dedykuję sz.p. K*

Izis

oooo, kogo ja tu widzę !! Jak tam piesio - Lobo ? (twój obrońca), hihi ciekawe czy jeszcze mnie pamięta ?
Masz mailika ode mnie.

JUŻ PO SERWERZE

SPALIŁ SIĘ ... SZKODA .... A BYŁ TAAAAKI ŁAAAADNY ....
wiecie kogo ? hihi

Bilbo

Nie wiemy (nie wiem)
Mogę prosić o rozwinięcie wypowiedzi?

Bilbo

czyżby?
Prosimy o rozwinięcie wypowiedzi.

!@#$%^&*

jezu jaki ważniak z tego 'dobrotliwego autokraty'..wrrr..

Amorek=

=inna ksywka na A---- i
...jeszcze jedna na ______
....reszta niech pozostanie milczeniem.

Inne tematy z forum Hydepark

GODZINA ŁASKI (8 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Firma Stocznia Rybacka Spawmet lata 95 (3 odpowiedzi)

Szukam pracowników firmy Spawmet z Gdańska z lat 94-97. Potrzebuje informacji gdzie przechowywane...

do góry