Widok

Biura podróży

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, tak czytam o Waszych podróżach poślubnych i uświadamiam sobie, że my jeszcze niczego nie zaplanowaliśmy:) A ślub za 38 dni:) Chciałam zapytać z jakich biur podróży korzystacie? No i jakie są koszta takich wycieczek mniej więcej?:)
Pozdrawiam Was ciepło no i mam nadzieje, że Wasze miesiące miodowe będę super:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monik, ja mam zarezerwowaną wycieczkę w TUI - stwierdziłam, że chcę być pewna jakości usług, tego że nie zostanę "wyrolowana" i niczym nie będę się musiała martwić podczas tej jednej podróży. Inne mogę sobie organizować sama;P
Niestety za usługi najwyższej jakości odpowiednio się płaci - za dwutygodniowy pobyt dla dwóch osób w Tunezji (a jest to jeden z "tańszych" kierunków) w hotelu 4* (niższy standard odpada, bo w takich krajach jest on automatycznie niższy niż odpowiednik w gwiadkach polskich) to koszty rzędu 6 tysięcy plus to, co wyda się na miejscu, oczywiście. Trzeba brać pod uwagę takie koszty jak np. wynajem leżaków na plaży, sejf itd. My akurat to mamy wliczone. Euro do Euro i zbierze się perę niezaplanowanych stówek...
Podobno Itaka ma całkiem fajne imprezy i jestem pewna, że nieco tańsze.
Pięknej podróży życzę!:)

my jedziemy z Neckermanna na Korfu, we wrzesniu jest taniej niz latem w sezonie, a nadal cieplo.
hotel ***, 2 tyg za bodajze 2200/os.

czesc! ja pracuje w biurze podrózy i z doświadczenia mogę polecić TUI, Neckermann i Scan Holidays. Poza tym jest jeszcze kilka biur godnych zaufania ;o)
Scan Holiday zostało wykupione przez TUI, ale ich imprezy są troszkę gorszej jakości, np. jeśli chodzi o opiekę na miejscu i standard bazy noclegowej. Ale nie na takich się bywało i też było cudnie - i tak najważniejsza jest pogoda, woda i urlopowy klimat:)

a my kupilismy sobie bilety na tanie linie i już, w zeszłym roku włóczyliśmy się w ten sposób po Włoszech - zarezerwowalismy tanie noclegi w Wenecji, Florencji i już :) również polecam ten sposób :)
my tez lecimy z TUI za względu na wyloty... jeszcze biuro bezpieczne (ale juz nie tak bardzo-doswiadczenia z Egiptu) to Neckermann
z TUI leciemy na Teneryfe ale bardzo drogo... (hotel 4*, All Inclusive, na 2 tyg - 11 tyś) strasznie drogo, ale nasza fierma nam troszke dopłaca wieć dlatego lecimy

zalezy równiez gdzie chcesz lecieć... w jakie miejsca...

Dzięki wielkie dziewczyny za pomoc i rady:) Pozdrawiam
''meg bardzo drogo płacicie na parwdę za 11 000 wynajelibyście tam wille co najmniej na miesiąc
wiem... ale moj Tomo chciał All -więc za to już wiecej, chciał hoetl conajmniej 4*, to tez juz jest drozszy, bedziemy mieli wiekszy pokój -taki podwojny z tarasem i widokiem na morze -to tez juz więcje kosztuje...
taki zwykły pokoik to 8 tys, a za te luksusy które chce mój Tomo... +ponad 3 tys...

trudno- ale wiesz czerwcowa - to bedzie nas ostatni wyjazda z takimi luksusami na bradzo długo -pewne rzeczy wydazryały się w naszym życiu i pewnie prze 3-4 lata nie bedziemy mogli sobie pozwolic na takie luksusy, mielismy jechac na tydzien, a pewne sprawy zadecydowały ze jedjnak jedziemy na 2 tygodnie... na forum pisac nie bede co... ale w sumie bardzo się cieszymy...

buziak,
Meg

Meg fju fju czyżby ???? bociankek miał Was odwiedzić??? ;)))

A pewnie raz się zyje!!!1 Jak szaleć to szaleć

Buzka
a no czyżby Czerwcowa, czyżby... ;)))

no i sama widzisz -dokłądnie raz się zyje, ja optowałam za 1 tygodniem, ale mój Tomo powiedział ze 2 i koniec kropka, poxniej bedziemy w domu siedzieć i moze po Polsce jeździc a na takich wakacjach bylismy dopiero raz (rok temu jak zaczelismy byc razem ze soba pojechaliśmy do egiptu)

więc stwierdział ze olac wszystko i wszystkich i jedziemy na całość... wiem ze to może burżujstwo... ale to w sumie podróz poslubna... i dostaniemy troche kasy od firmy...wiec całości nie płacimy...

bzuiak,
meg

Meguś ojej jak się cieszę, kurcze ... oj po pracy napisze do Ciebie maila.....

Serdeczne gratulację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dbaj o siebie kobitko, zazdroszcze Ci troszkę ;))))

Ps. jak bedziecie 2 tyg to się jednak nie miniemy na tej Teneryfie ;)))))
Meg, gratulacje!!!:))))))))) Jak czytam takie nowinki, to aż mi się zachciewa sprawić sobie potomka jeszcze przed ślubem, choć planowany był za co najmniej rok... A samolot nie jest "szkodliwy"?;)

Jezu, Meg, my zapłaciliśmy 13000 za wycieczkę z Neckermana do Wenezueli, też all inclusive i 4*. Wylot z Berlina.
A ja się zastanawiam skąd macie tyle kasy??????????????????
Aż Wam zazdroszczę takich egzotycznych wyjazdów tak daleko.
Ja i mój Misio pracujemy, moja praca-cóż kokosów nie przynosi do tego opłata czesnego (jeszcze tylko 1), Misio to zarabia niezłą kasę,ale....
Teraz oszczędzmy na wesele, potem w kolejce jest dom, chociaż nie do końca rezygnujemy z podróży (przynajmniej nam się marzy), może Kenia lub któraś z wysp Afryki (Seszele, Mauritius), no ale zobaczymy na co będzie nas stać (jak wogóle będzie).
Wszystkim wyjeżdżającym (i tym którzy zostają w kraju) Młodym Parom, samych upojnych nocy!!!!!!!!!!!!!!!!
kuźwa mila, no to faktycznie.... ale ja tyle godzin lotu w moim stanie nie przezyłabym -nie lubie latac.. tzn -nie sparwia mi to przyjemności i zawsze prosze o miejsca przy wyjściu ewakuacyjnym bo wysoka jestm to przynajmniej nogi wyciagne

To witaj w klubie ;) Dlatego my lecimy do Egiptu...
Meg1, jesteś w ciąży??????
No to chyba wogole nie powinnaś latać;)
czerwcowa....
dzieki za gratulacje, jest bo jest ciesze się, ale w sumie za rok chciałam dopiero sie starac... ale to tylko mnie utwierdziało w tym ze dobrze wybrałam i mój organizm zaakceptował mojego Tomaszka ;)))

wiem własnie ze sie nie miniemy....
czigra... nie jest szkodliwy -można latać... juz bede w 13-14 tygodniu cąży wieć luz, wczesniej trzeba uważac...

do góry