Widok

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Blade Runner 2049.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co widzę to w kinach wyświetlają ten kultowy film w jakiś pokojach

zamiast w największych salach, czyżbyśmy już tak zeszli na psy, że tandetę pokazuje się największej liczbie osób?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

*jakichś
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu jest Polska, tu Botoks robi otwarcie roku.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

he?!

Jak to "kultowy" ?! Kultowy to się stał Blade Runner, a "Blade Runner 2049" to MOŻE się stać z czasem kultowy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dno

Szkoda mojej kasy na taki pseudo intelektualny bełkot .Bylem i wiem co mowie
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 76

Zmęczył mnie ten film

Muzyka przerażająco obca każdemu kto szuka piękna ...
To samo z „wydumaną” fabułą- stracony czas:(
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 48

Zmęczył mnie ten film

Muzyka przerażająco obca każdemu kto szuka piękna.. to samo z wydumaną fabułą - stracony czas :(
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 38

jest moc

powiem tak: po ogłoszeniu BR2049 przeszedłem wszystkie fazy - wkur..., załamania, wyparcia, strachu, nadziei. ktoś - nie ważne o jak wielki dorobku, prestiżu i pozycji - podnosi rękę na arcydzieło, które cytuję z pamięci po całości. po wczorajszym seansie nie dostałem odpowiedzi na pytania zasadnicze, więc znów pewnie będzie okazja podywagować przy piwie, ale czuję się u(spo)kojony. wszystkie hołdy oddane tym, którym się hołdy należą. fabuła trzyma poziom, wizualnie i estetycznie klasa światowa. oryginalny BR z 1982r. jest tylko jeden i jest arcydziełem, tutaj jego legenda nie została zniszczona, przeciwnie - pytania pozostają, magia trwa.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jest dobrze

Jako wielki fan Blade Runnera , podchodziłem z pewną ostrożnością.
Ale jest dobrze albo bardzo dobrze. Piękne zdjęcia, muzyka, ciekawa fabuła, dobre efekty specjalne.
Na wyróżnienie zasługują świetne postacie: Wallace, Joshi, Luv, Sapper.
Harrison Ford powraca i pokazuje dlaczego jest gwiazdą od 40 lat.

Na mały minus: no niestety Gosling charyzmą nie dorównuje Fordowi sprzed 35 lat. Jego związek z Joi nie ma tej chemii co relacja Deckarda z Rachel. No ale dramatu tez nie ma.

Kolejny minus: Film nie ma scen które chwytają za serce tak jak oryginał (finałowa scena z Rutgerem Hauerem).

Ale reasumując: kawał dobrej roboty, czapki z głów za zmierzenie się z legendą. Obowiązkowa pozycja dla wszystkich fanow oryginału.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 12

dno

boższszeeee...co to za słaby film był....dobra nasza że trochę pospałem ;)))
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 48

ostrzę sobie zęby

na to dzieło
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Banda malkontentów znów zaatakowała. Na portalu rottentomatoes ten film ma prawie 90% pozytywów.

Idę na niego na 100%.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 11

Blade runner

Świetna muzyka, wartka akcja, film z duszą porywa. Polecam to były dobrze wydane pieniądze i dostałem w zamian dobre kino.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 15

słaby

nie wierzcie reklamie,jest słaby,płytki oczywisty,nuda nic ciekawego.strata czasu,rozczarowałem sie strasznie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14

wiedza

nie wiem czy wiesz ale czescią reklamy i promocji filmu jest pisanie ocen rzekomo zachwyconych widzów aby napedzic klientów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

LOL

Chyba jestes rocznikiem 95 bo nie wierze ze ktos kto jest 80rocznik(bo innych nie biore pod uwage) pisze takie bzdury no chyba ze jestes kobieta to wybaczam,bo najwidoczniej sie nie znasz na dobrym kinie! Pozdrawiam i nie siej fermentu odnosnie dobrego kina...jak jestes koneserem filmow lat 90 typu,Rambo,Terminator,Rocky i Blade Runner i piszesz takie bzdury to powinni Cie zamrozic jak Czlowieka Demolke(ktory tez pewnie jest Twoim zdaniem slaby) Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chyba TY

Zmęczony to chyba byleś po kręceniu śmigłem zanim wyszedłeś z domu do kina.
A wydumane to masz chyba spojrzenie.Nie pisz bzdur tylko napisz konstruktywna krytyke a nie Twoje widzi mi sie.

Ps.odnosnie muzyki to chyba jestes głuchoniemy,bo muzyka akurat w filmie byla piekna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Filmy

Dziki (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dziki . Przeczytaj o filmie.

Kopnęłabym cię, gdybym mogła (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kopnęłabym cię, gdybym mogła . Przeczytaj o filmie.

To był zwykły przypadek (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: To był zwykły przypadek . Przeczytaj o filmie.

do góry