Widok

Bobob test/Amil/pepino/Pre test -interpretacja wyników Pomocy!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Mam pytanie... Pewnie większość mnie tu ochrzani no ale może znajdzie się jakaś kobitka co normalnie podejdzie do mojego pytania...
Jest mozliwosc abym była w ciązy i 4 dni przed miesiaczka zrobiłam test AMIL płytkowy (popołudniu) napisane tam jest zeby nie odczytywac wyniku po 30 minutach ja to zrobiłam po 10-15 i zauwazyłam bladziutka 2 kreske , na nastepny dzien kupiłam Pre Test on nic nie pokazał :/ na 3 dzien kupiłam test strumieniowy Pepino ( z Tesco) i też zauwazyłam ze 2 jaśniutka kreske która pojawiła się około 5 minuty i jest do tej pory no i dzisiaj tez kupiłam test Bobo test strumieniowy podobno bardzo czuły i nic nie ma nawet bladej kreski. Co mam myslec? Tak wiem ze moge zrobic sobie badanie krwi albo poczekac 2 dni ale jak Wy byście to zinterpretowały?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja miałam podobną sytuację i w ciąży nie byłam. 1 test zrobiłam w południe i wyszedł negatywnie, 2 zrobiłam wieczorem i 2 kreska blada ale widoczna, następnego dnia rano ponownie zrobiłam test i kreski nie było. ja u siebie nie wykluczam poronienia wczesnego, gdyż objawy wskazywały na to że mogłam być w ciąży.
Ja bym zrobiła test z krwi. Po co gdybać i się zastanawiać jak można mieć pewność. ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak jak mówisz najlepiej potwierdzić to badaniem krwi albo poczekać kilka dni.
Mój pierwszy test robiony przed miesiączką wyszedł z jedną kreską, kolejny po kilku dniach wyszedł właśnie tak że druga kreska była ledwo widoczna ale była, drugi test innej firmy tego samego dnia też pokazał prawie niewidoczną kreskę no ale to dla mnie już była pewność :) jeszcze kolejny zrobiłam po tygodniu no i potwierdziło się. Teraz czekamy na synka :)
image
Tylko że ja nie moge wyjśc zrobic sobie to badanie poniewaz mam chore dziecko w domu a mąż wraca wieczorem dlatego postanowiłam zapytac na forum :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a teraz ile jesteś przed miesiączką? Jeśli nie możesz zrobić bety z krwi pozostaje chyba poczekać z 2-3 dni i powtórzyć test. U mnie też było tak, że po 20 minutach pojawiła się 2 kreska-baaardzo blada i teoretycznie wynik nieważny, gdyż po takim czasie mogło dojść do reakcji chemicznych, a teraz jestem w 8 tc. Powtórz test, tylko pamiętaj, żeby najlepiej robić to rano, z "pierwszego strumienia" i najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki :)
Jutro powinnam dostac @ :/ Poczekam ale człowiek jak czegoś bardzo pragnie to też strasznie niecierpliwy jest ;)
Dziekuje za odpowiedzi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przed zajściem w ciąże miałam podobną sytuację, dwa testy pozytywne, trzeci negatywny (robione w ciągu tygodnia). Lekarka powiedziała, że coś mogło się zadziać ale jajo się nie zagnieździło lub organizm sam się go pozbył. Tak naprawdę jakąś pewność możesz mieć w 5-6 tyg że coś się udało.
image
image
najlepiej zrobić test z krwi i nie będzie wątpliwości. To wcale tak drogo nie wychodzi licząc ile się wydaje na testy. Moim zdaniem te testy były negatywne ale to nie znaczy, że w ciąży nie jesteś bo to jeszcze wcześnie.
Zapomniałam ze byl jeszcze Pink test z ros mana po pre tescie i tez po okolo10 min byla jasna kreska test ten niby dopiero po 30 min nie jest wazny... Czy to jest mozliwe ze 3 testy w tak krotkim czasie zaczely juz przechodzic inna reakcje chemiczna ? Pytam bo w sumie bylam przekonana ze rzadko sie takie sytuacje zdarzaja?
Mi też Pre-test wyszedł negatywny, a w ciąży byłam. Za to od razu pozytywne były takie zwykłe, cienkie paseczki, kupione na allegro (chyba za zeta za sztuke). Jeszcze wczesnie mi wyszedł tak różowy, płytkowy (chyba Unitest czy jakos tak).Kreska była bledziutka, dało się ją zobaczyć tylko w dobrym świetle.
Powiem jedno mam 2 dzieci i dwa razy poroniłam także pewne doświadczenie z testami mam:) Jeżeli jest blada, ale różowa kreska to 100% ciąża, nawet po dłuższym czasie. Jeżeli jest zarys kreski, ale ciemny (jakby mokry) to po prostu reakcja testu na wilgoć. Mi bobo test ten niby super czuły wyszedł negatywny, a w ciąży byłam...po godzinie zrobiłam zwykły z czułością 25 i była blada, różowa kreseczka.
Ja zrobiłam jednego dnia 3 różne testy i każdy miał meeeega blade kreski, takie, że na prawdę musiałam się napatrzeć, żeby je zobaczyć. Mo i mamy już 17 tydzień ;)
image
ja miałam bobo test kupiony jako najbardziej czuły i pewny (o czułości 10) test robiłam w dniu spodziewanej miesiączki (nie mogłam się doczekać :)) rano i ... nic a w ciąży byłam :) wyszedł mi własnie pepino i pre test tak więc szansa jest
z tego co zrozumiałam to się staracie więc trzymam kciuki :)
Dzięki :) Podniosłyscie mnie na duchu ;)
Witam,

Dzisiaj z godzinę temu zrobiłam sobie -znowu Pepino i po 2 minutach znowu pokazała się blada 2 kreska ...Także chyba się udało :) ale dlaczego Ona dalej jest blada :( w dniu spodziewanej miesiaczki chyba już nie powinno miec znaczenia ze nie zrobiłam testu z porannego moczu?
Pozdrawiam
Mi nawet kilka dni po spodziewanej miesiączce wychodziły blade kreski, a teraz te dwie kreski biegają po mieszkaniu. ;-)
Tęczowa tak wcześnie może być blada kreska, to nie ma znaczenia :) gratuluję!!! i spokojnych 9 miesięcy :))
Mi od samego początku wychodziły mega blade. Jak zrobiłam na początku 6 tygodnia jak gin jeszcze nie znalazł ciąży tez była blada a za tydzień biło już serduszko ;)
image
Dziękuje Dziewczyny :) Strasznie się cieszę ale jeszcze to do mnie nie dociera ;)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
15 dnia po stosunku19 października zrobiłam Pink test negatywny .Okres ma być 22 pazdz.czu mam wierzyc testowi?biore femoden od 4 lat. Stosunek bul 4 pazdz.pozdrawiam.
Dodam że 7 pazdz pominęłam pigulke i wzięłam ją 8 pazdz wieczorem razem z niedzielną, czyli 2 na raz.
Renia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry